Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 11:20

NLB v polletju s 40 milijoni evrov dobička

Nova Ljubljanska banke (NLB) je v prvem letošnjem polletju ustvarila 40,1 milijona evrov čistega dobička, potem ko je v enakem obdobju lani dobiček dosegel 35,8 milijona evrov. Na ravni skupine NLB se je čisti dobiček v polletju ustavil pri 53,4 milijona evrov, kar je 57 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju.

šport 11:15

Nekdanji Kozmusov tekmec ostro nad dopinške grešnike

Tokio bo leta 2020 še drugič v zgodovini gostil poletne olimpijske igre. Med predstavniki organizatorjev je tudi Koji Murofushi, olimpijski in svetovni prvak v metu kladiva ter neposredni tekmec slovenskega šampiona Primoža Kozmusa, ki se zavzema za zelo ostro in brezkompromisno obravnavo dopinških grešnikov.

Slovenija 11:14

Agencija za varnost prometa devetim občinam predala preventivne radarske table

Javna agencija RS za varnost prometa je devetim občinam, izbranim na javnem pozivu, danes v enoletni brezplačni najem predala preventivne radarske table Vi vozite. Andraž Murkovič z agencije je ob predaji povedal, da želijo s tem izboljšati prometno varnost na prometno najbolj obremenjenih območjih v okolici šol in vrtcev.

Slovenija 11:12

V DNS ob poročanju o begunski krizi za spoštovanje načel človečnosti in dostojanstva

V Društvu novinarjev Slovenije (DNS) novinarje in druge udeležence razprave o begunski krizi pozivajo k spoštovanju načel človečnosti in dostojanstva, saj je skupna dolžnost ustvariti prostor ničelne tolerance do nehumanega, fašistoidnega, ksenofobnega in militantnega izražanja. Primere sovražnega govora obsojajo tudi v Mirovnem inštitutu.

gospodarstvo 11:10

V drugem četrtletju padec stopnje anketne brezposelnosti

Stopnja anketne brezposelnosti je v Sloveniji v drugem četrtletju v primerjavi s predhodnim upadla za 0,6 odstotne točke na 9,2 odstotka, medtem ko je število delovno aktivnih naraslo za 26.000 na 924.000. Največ delovno aktivnih je bilo zaposlenih v predelovalnih dejavnostih, kažejo danes objavljeni podatki statističnega urada.

gospodarstvo 11:06

Avstrijsko gospodarstvo v drugem četrtletju s krepkejšo rastjo

Rast avstrijskega gospodarstva se je v drugem letošnjem četrtletju nekoliko pospešila. Bruto domači proizvod (BDP) se je na ravni trimesečja zvišal za 0,3 odstotka, potem ko je v prvem četrtletju rast dosegla 0,2 odstotka, je danes potrdil avstrijski inštitut za gospodarske raziskave Wifo.

šport 11:01

Astana, mesto gradbišč in klub, ki je premagal Maribor

Kazahstanski nogomet je v teh dneh zabeležil enega največjih uspehov, prvič v zgodovini se je namreč nogometni klub iz glavnega mesta Astane uvrstil v najmočnejše klubsko tekmovanje na stari celini, ligo prvakov. Čeprav mesto zdaj spet živi z judom, saj gosti svetovno prvenstvo v tej veščini, je nogomet tako kot povsod, tudi tukaj v ospredju.