Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 0:30

Stavka na nemških železnicah se širi na potniški promet

Strojevodje pri nemški železnicah Deutsche Bahn bodo stavko, ki so jo začeli v ponedeljek v tovornem prometu, danes ob 2. uri razširili na potniški promet. V Deutsche Bahn si bodo prizadevali zagotoviti čim več povezav, a se potnikom kljub temu obetajo precejšnje težave.

Slovenija gospodarstvo 0:30

Na obisku v Sloveniji ruski minister Nikiforov

Minister za zunanje zadeve Karl Erjavec se bo danes v Ljubljani sestal z ruskim ministrom za zveze in množične komunikacije Nikolajem Nikiforovom. Med drugim bosta pregledala uresničevanje memoranduma med slovensko in rusko vlado o pomembnejših projektih za povečanje dvostranskega gospodarskega sodelovanja, so sporočili z zunanjega ministrstva.

Slovenija 0:30

Predloga novel zakonov o volitvah v DZ in o lokalni samoupravi v zakonodajni postopek

Ob vložitvi predlogov zakonskih sprememb, s katerimi bi med drugim zaostrili pogoje pri kandidiranju za poslanca ter omogočili odpoklica župana, v poslanskih skupinah SMC, ZaAB, DeSUS, SD in ZL za danes napovedujejo skupno novinarsko konferenco. Ključne rešitve bosta predstavila predlagatelja Lilijana Kozlovič (SMC) in Jani Möderndorfer (ZaAB).

Slovenija 0:30

Odbor za zdravstvo danes nadaljuje razpravo o nujni medicinski pomoči

Člani odbora za zdravstvo bodo danes nadaljevali z obravnavo osnutka pravilnika o nujni medicinski pomoči. Z razpravo so začeli že konec aprila, a takrat poslanci niso prišli do besede, pač pa so strokovna javnost in župani predstavili svoje argumente za in proti predlaganemu pravilniku.

Slovenija 0:30

Danes se začenja spomladanski rok splošne mature, pa tudi nacionalna preverjanja znanj

Z esejem iz maternega jezika bodo dijaki v slovenskih gimnazijah danes začeli maturitetni preizkus. K prvemu delu izpita se je prijavilo 7708 kandidatov, tematski sklop za esej iz slovenščine pa je Otroštvo. Drugi del pisnega izpita iz maternega jezika bodo pisali 1. junija. Za učence 6. in 9. razredov pa se začenja nacionalno preverjanje znanja.

gospodarstvo 0:30

Danes znan predlog sindikatov redifinicije minimalne plače

Predstavniki sedmih reprezentativnih sindikalnih central bodo danes predstavili predlog sprememb opredelitve minimalne plače. Sindikati se namreč zavzemajo za izvzem treh dodatkov iz minimalne plače. Tako bi bili dodatki za nočno delo, nedeljsko delo in delo ob praznikih plačani posebej. V GZS sindikalnega predloga ne podpirajo.

gospodarstvo 0:30

Bruselj bo razgrnil spomladansko gospodarsko napoved

Evropska komisija bo danes objavila spomladansko gospodarsko napoved za območje evra, EU in vsako posamezno članico, ki bo vključevala podatke o rasti, brezposelnosti, javnih financah in inflaciji v letih 2014-2016. To bo pomembna podlaga za bruseljska priporočila članicam EU za proračunsko in reformno ukrepanje, ki se pričakujejo sredi meseca.