Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 22.5.2015 23:29

Newyorške borze po izjavah Yellenove z rahlimi padci

Indeksi na newyorških borzah so danes končali brez večjih sprememb, potem ko je predsednica ameriške centralne banke Federal Reserve Janet Yellen potrdila pričakovanja o dvigu obrestnih mer še v tem letu. Promet je bil sicer skromen, saj je v ponedeljek v ZDA državni praznik in trgovanja ne bo.

Slovenija 22.5.2015 23:19

Na jugu in vzhodu države hitro naraščajo vodotoki in reke, meteorne vode poplavljajo kleti

V južni in vzhodni Sloveniji ob intenzivnih padavinah hitro naraščajo manjši vodotoki in reke, poroča Agencija RS za okolje. Prva razlivanja so se pričela na območju Gorjancev, v prihodnjih urah in ponoči pa so možna še drugod v jugovzhodni Sloveniji ter na območju Slovenskih goric, Pohorja, Kozjaka in Haloz ter tudi v osrednji Sloveniji.

Slovenija 22.5.2015 22:49

DTS ne bo predlagal Fišerjeve razrešitve

Državnotožilski svet (DTS) je na današnji seji sklenil, da ne bo predlagal razrešitve generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja, je povedala predsednica sveta Alenka Mežnar. Kot je pojasnila, ugotovljena kršitev ni take narave in teže, da bi jim omogočile predlagati razrešitev.

Slovenija 22.5.2015 22:11

Minister Erjavec sprejel častne konzule Slovenije v Turčiji

Zunanji minister Karl Erjavec je danes sprejel častne konzule Slovenije v Turčiji, ki so jih spremljali turški poslovneži z različnih gospodarskih področij. V pogovoru jih je povabil, da se še aktivneje vključijo v delo slovenske gospodarske diplomacije, posebej na področju iskanja novih investitorjev in investicijskih priložnosti.

Slovenija 22.5.2015 21:26

Minister Žmavc z županom Trsta o Tržaškem knjižnem središču

Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc se je danes v Trstu na spoznavnem srečanju sestal z županom Trsta Robertom Cosolinijem. Predstavil mu je projekt Tržaškega knjižnega središča in ga povabil na njegovo slovesno otvoritev 23. junija.