Pomoč
Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Zadnje novice

Slovenija 11:11

Psihiatrinja Švabova: Za tako skrajno dejanje samomora potrebnih več dejavnikov

Da nekdo naredi tako skrajno dejanje samomora, navadno deluje več dejavnikov, je za STA povedala psihiatrinja Vesna Švab v zvezi s torkovo letalsko nesrečo, v kateri je kopilot Andreas Lubitz domnevno namerno strmoglavil letalo s 150 potniki in člani posadke na krovu. Obenem ocenjuje, da je prišlo do napake v sistemu prepoznavanja težav.

svet 11:09

Turški poslanci sprejeli zakon o državni varnosti

Turški parlament je danes po 16 urah razgrete razprave le sprejel sporni zakon o državni varnosti, ki mu opozicija močno nasprotuje. Zakon širi pooblastila policiji, da bo lahko izvajala preiskave brez sodnih nalogov ter samostojno odločala o aretacijah in tudi uporabi strelnega orožja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Slovenija 11:06

V Kranju dvodnevni državni debatni turnir za srednješolce

Gimnazija Kranj bo danes in v soboto gostila državni debatni turnir za srednješolce, ki ga vsako leto organizira zavod za kulturo dialoga ZIP - Za in proti. V Kranju se bo zbralo 25 ekip s po tremi člani, ki bodo debatirali o vključevanju robotov v delovno silo in sodelovanju Slovenije v pogajanjih o skrivnem mednarodnem trgovinskem sporazumu.

kultura 11:04

V Mariboru prvič v Sloveniji izvedena opera Pogovori karmeličank

Opera in Balet Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo danes premierno uprizorila opero Pogovori karmeličank francoskega skladatelja Francisa Poulenca, ki v Sloveniji doslej še ni bila izvedena. Mariborska izvedba bo pod taktirko Gianluce Martinenghija in v režiji Krešimirja Dolenčića.

gospodarstvo 11:02

Bulčeva na Urbanem forumu za strateški razvoj evropskih mest

Evropska komisarka za promet Violeta Bulc, ki se je v Ljubljani danes udeležila prvega slovenskega Urbanega foruma, se zavzema za strateški razvoj evropskih mest. Na forumu je poudarila pomen, ki ga imajo mesta v EU, medtem ko je ministrica za okolje in prostor Irena Majcen izpostavila možnost črpanja kohezijskih sredstev za razvoj mest.

zanimivosti 10:59

Hrvaški milijarderji so Todorić, družina Lukšić in Tedeschi

Na letošnjem Forbsovem seznamu najbogatejših hrvaških delničarjev so prva tri mesta rezervirana za milijarderje - lastnika koncerna Agrokor Ivico Todorića, hrvaško družino iz Čila Lukšić in lastnika skupine Atlantic Emila Tedeschija. Na seznamu je še 101 hrvaški milijonar. Milijarde in milijoni so izraženi v kunah.

Slovenija 10:43

Erjavec v Limi krepil odnose s Perujem

Zunanji minister Karl Erjavec se je v četrtek mudil na uradnem obisku v Peruju, kjer ga je sprejel perujski zunanji minister Gonzalo Gutierrez. Ministra sta pogovore namenila krepitvi dvostranskih odnosov in sodelovanja, so sporočili z zunanjega ministrstva.