Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

Slovenija 0:30

Ponekod bodo pusta že pokopali

Pustni torek bo po nedelji, s katero sta po izročilu glavna pustna dneva, znova čas za pustne norčije in povorke. Tam, kjer menijo, da na pepelnično sredo po pustnem torku ne sme biti niti sledu o pustu več, pa bodo pusta že pokopali. Danes je tudi zadnji dan za mastne pustne jedi, saj se na pepelnično sredo začne 40-dnevni post.

gospodarstvo 8.2.2016 22:28

Newyorške borze nadaljujejo s padci

Indeksi na newyorški borzi so danes trgovanje končali v rdečem. Indeks Dow Jones se je ustavil pri 16.027,66 točke, kar je 177,31 točke oziroma 1,09 odstotka manj kot v petek. Indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 pa je današnje trgovanje sklenil pri vrednosti 1853,45 točke.

kultura 8.2.2016 21:34

Po državi na kulturni praznik prešerno, a z grenkim priokusom (zbirno)

Na današnji kulturni praznik so po državi potekale številne prireditve. Osrednja slovesnost je bila v Vrbi, tradicionalni recital na Prešernovem trgu v Ljubljani je segel še v Novo Gorico in Maribor, v Konzorciju so branje posvetili Alešu Debeljaku. Grenak priokus dnevu so dodali zapleti ob izvedbi nedeljske proslave s podelitvijo nagrad.

šport 8.2.2016 20:56

Odpadla tekma s Holmenkollna v Vikersundu

Tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev, ki je v nedeljo zaradi megle odpadla na slovitem Holmenkollnu, bodo na Norveškem nadomestili že ta teden. Prireditelji tekem v smučarskih poletih v Vikersundu so sporočili, da so se z Mednarodno smučarsko zvezo Fis dogovorili za še eno tekmo, ki bo na sporedu v petek, 12. februarja.

šport 8.2.2016 20:23

Chelsea pol leta brez Zoumaja

Francoski obrambni nogometaš v vrstah angleškega Chelseaja Kurt Zouma bo zavoljo težje poškodbe kolena vsaj pol leta izven tekmovalnega pogona. Enaindvajsetletni Zuoma se je poškodoval na nedeljski tekmi premier league z Manchester Unitedom, ki se je na londonskem stadionu Stamford Bridge končala z neodločenim izidom 1:1.

svet 8.2.2016 20:06

Italija z zgodovinsko obsodbo zoper šesterico tihotapcev z migranti

Šesterica tihotapcev z migranti, povezana z eno najhujših pomorskih nesreč, v kateri je pred več kot dvema letoma pred italijanskim otokom Lampedusa umrlo 366 ljudi, je bila v Italiji obsojena na večletne zaporne kazni, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Gre sicer za prvo sodbo v Italiji zoper člane tihotapskega kartela z ljudmi.

gospodarstvo 8.2.2016 20:03

Delnice Twitterja padle na rekordno nizko raven

Delnice ameriškega podjetja Twitter so v ponedeljek padle na rekordno nizko vrednost zaradi govoric, da se obetajo spremembe njihovega spletnega družbenega omrežja. Twitter se je podal v prvo javno prodajo delnic 7. novembra 2007 s ceno 26 dolarjev, ki je ob koncu dneva presegla 44 dolarjev, v ponedeljek pa je padla na 14,87 dolarja.