Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 0:30

Znani bodo podatki o dolgu in primanjkljaju v prvem četrtletju

Državni statistični urad bo danes objavil podatke o gibanju javnega dolga in javnofinančnega primanjkljaja v prvem letošnjem četrtletju. Dolg je konec lanskega decembra dosegel 30,1 milijarde evrov, kar predstavlja 80,9 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP), primanjkljaj pa je bil lani pri 1,8 milijarde evrov oz. 4,9 odstotka BDP.

gospodarstvo 0:30

Grčija le še danes z reševalnim jopičem območja evra

Grčija je danes pred novo prelomnico. Izteče se namreč evrski program finančne pomoči državi, obenem pa poteče tudi rok za plačilo junijskih obveznosti do Mednarodnega denarnega sklada (IMF) v višini okoli 1,6 milijarde evrov. V Atenah so v ponedeljek napovedali, da omenjene vsote IMF ne bodo plačali.

gospodarstvo 0:30

Danes morda dan D za prodajo NKBM

Pogajanja z ameriškim skladom Apollo za prodajo NKBM so po poročanju časnika Večer končana. O soglasju k prodaji 100-odstotno državne banke naj bi na današnji seji odločali nadzorniki SDH. Če bodo poslu prižgali zeleno luč, naj bi SDH s kupcem še danes podpisal tudi pogodbo.

Slovenija 0:25

Odbor DZ dopolnil strategijo upravljanja državnih naložb

Odbor DZ za finance in monetarno politiko je danes sprejel dopolnila koalicije k predlogu strategije upravljanja naložb države in potrdil predlog v celoti. Predvideno je, da bo delež SDH in Zpiz v Zavarovalnici Triglav strateška naložba ter da bo vlada v enem letu strategijo revidirala in morebiti predlagala njene spremembe oz. novo strategijo.

gospodarstvo 29.6.2015 23:32

Večer: Pogajanja za prodajo NKBM končana, nadzorniki SDH o soglasju v torek

Pogajanja z ameriškim skladom Apollo za prodajo 100-odstotno državne NKBM so končana, danes poroča časnik Večer. Že v torek sredi dneva se naj bi sestal nadzorni svet SDH in odločal o soglasju k poslu. Pričakuje se, da bo soglasje dal, nato pa naj bi s kupcem še isti dan podpisali tudi pogodbo.

gospodarstvo 29.6.2015 22:54

Newyorške borze končale rekordno nizko

Indeksi na newyorških borzah do danes končali z največjimi padci v letošnjem letu. Indeks Dow Jones je trgovanje sklenil pri 17.596,35 točke, kar je 350,33 točke oziroma 1,95 odstotka manj kot v petek. Indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 je končal pri 2057,64 točke, s čimer je izgubil 43,85 točke oziroma 2,09 odstotka.

svet 29.6.2015 22:22

V Grčiji protesti proti programu mednarodne pomoči

Na ulice Aten in Soluna se je danes podalo približno 17.000 protestnikov, ki nasprotujejo zadnji izmed ponudb mednarodne pomoči in upnike obtožujejo izsiljevanja Grčije. Ob tem izražajo podporo premierju Aleksisu Ciprasu in pravijo, da bodo na nedeljskem referendumu upoštevali njegov poziv h glasovanju proti zadnji ponudbi pomoči.