Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

šport 17:35

Stosurjevi turnir v Strasbourgu

Avstralska teniška igralka Samantha Stosur je v generalki za letošnji drugi turnir za grand slam v Parizu osvojila turnir WTA v francoskem Strasbourgu. Tretja nosilka je v finalu turnirja z nagradnim skladom 250.000 dolarjev premagala Francozinjo Kristino Mladenović s 3:6, 6:2 in 6:3. To je njena sedma turnirska zmaga v karieri.

šport 17:31

Celjskim rokometašem prva finalna tekma

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v današnji prvi tekmi za prvo mesto v končnici 1. NLB Leasing lige premagali velenjsko Gorenje s 35:25 (19:11) in v zmagah povedli z 1:0. V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Ivan Slišković s šestimi, v velenjski pa Mario Šoštarič s petimi goli. Druga tekma bo v torek, 26. maja, v Velenju.

Slovenija 17:30

Katičeva si želi dvigniti obrambno pripravljenost in ohraniti stabilnost SV

Ministrica za obrambo Andreja Katič je na slovesnosti v počastitev pekrskih dogodkov napovedala, da si bo prizadevala obdržati raven varnosti v državi, dvigniti obrambno pripravljenost in ohraniti stabilnost sil Slovenske vojske (SV). Katičeva si sicer želi, da bi se pekrskih dogodkov spominjali kot dejanja, ki nam je omogočilo državnost.

svet 17:29

Ob poskusu prečkanja Sredozemlja utonilo pet migrantov

Na poti čez Sredozemsko morje je utonilo pet beguncev iz Tunizije, ki so skušali na čolnu doseči italijanski otok Lampeduso. Čoln se je prevrnil zaradi močnega vetra v libijskih vodah pred obalo severnotunizijskega kraja Tabulba, so poročali italijanski mediji.

šport 17:13

Brazilsko zmagoslavje v Ženevi

Teniški turnir ATP v Ženevi z nagradnim skladom 494.310 dolarjev se je končal z zmagoslavjem Brazilca Thomaza Belluccija. Južnoameričan je v velikem finalu premagal Portugalca Joaa Souso s 7:6 (4) in 6:4. Za 27-letnega Brazilca je to četrta turnirska zmaga, pred tem je dvakrat zmagal v Gstaadu in enkrat v Santiagu de Chile.

Slovenija 16:49

Brglez v Tirani pozval k izpolnjevanju zavez pri približevanju EU

Predsednik DZ Milan Brglez se je danes v Tirani udeležil drugega plenarnega zasedanja Parlamentarne skupščine jugovzhodnega procesa sodelovanja (SEECP). V razpravi o vlogi parlamentov v integracijskem procesu je spodbudil vse države nečlanice EU k čim prejšnjemu sprejemu vseh potrebnih ukrepov in zavez na področju približevanja uniji.

svet 16:44

Voditelja ciprskih Grkov in Turkov gladila odnose ob kavi

Ciprski predsednik Nikos Anastasiades in vodja ciprskih Turkov Mustafa Akinci sta se danes sprehodila po ulicah glavnega mesta Nikozije, da bi pokazala voljo po izboljšanju odnosov med skupnostma tega že več kot 40 let razdeljenega otoka. Skupaj sta popila kavo in domače žganje ter se pogovarjala s prebivalci iz grškega in turškega dela otoka.