Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

kultura 0:30

Problematika KSEVT bo danes zaposlila poslance in državne svetnike

Problematika v zvezi s financiranjem Kulturnega središča Evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT), zaradi katere njegov soustanovitelj Miha Turšič gladovno stavka, bo dopoldan na izredni seji obravnavala komisija državnega sveta za kulturo, znanost, šolstvo in šport. Popoldan se bo na to temo na nujni seji sestal tudi odbor za kulturo DZ.

Slovenija 0:30

Svet onkološkega inštituta danes o kadrovskih polemikah

V ospredju današnje seje sveta Onkološkega inštituta Ljubljana bodo kadrovske polemike. Svet je 9. septembra sprejel sklep o razrešitvi prvega moža inštituta Janeza Remškarja, danes pa bo predvidoma razpravljal o v. d. generalnega direktorja. Vlada razrešitve še ni potrdila, Remškar pa premierju Miru Cerarju predlaga razrešitev članov sveta.

Slovenija 0:30

O otroški srčni kirurgiji danes še svet UKC Ljubljana

Svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana bo danes obravnaval poročilo o otroškem srčni kirurgiji. Program je sicer nedavno na zdravstvenem svetu dobil podporo, da se nadaljuje, potem ko je mednarodna komisija v zunanjem strokovnem nadzoru ugotovila, da je bila varnost bolnikov v tem programu med letoma 2007 in 2014 resno ogrožena.

Slovenija 0:30

Do petka obilnejše padavine in močnejše naraščanje rek

Agencija RS za okolje (Arso) je za danes in četrtek razglasila oranžno stopnjo ogroženosti za dež. To noč se bodo namreč padavine po državi okrepile, tako da lahko v jugozahodni in osrednji Sloveniji pride do razlivanj na območjih pogostih poplav, opozarjajo na Arsu.

šport 0:30

Slovenski odbojkarji danes za polfinale

Slovenski odbojkarji so izpolnili še en letošnji cilj. Po zmagi v evropski ligi so se prvič v zgodovini uvrstili v četrtfinale evropskega prvenstva. Zaradi nekoliko nerazumljivega sistema jih tam čaka svetovni prvak Poljska, s katero so se že merili v skupinskem delu, ko so po odlični predstavi v treh nizih so klonili z 1:3.

šport 13.10.2015 23:11

Hrvaška in Turčija kot zadnji neposredno na Euro 2016

Z današnjimi tekmami so se končale kvalifikacije za nogometno evropsko prvenstvo 2016. Te so prinesle presenetljiv razplet, med drugim je nogometna velesila Nizozemska ostala brez uvrstitve na Euro 2016, kot najboljša tretjeuvrščena ekipa pa si je Francijo zagotovila Turčija. Ob njej je Hrvaška prav tako neposredno prišla na EP.