Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

šport 21:33

Los Angeles se vrača v olimpijski boj

Vodstvo ameriškega mesta Los Angeles je soglasno podprlo kandidaturo za olimpijske igre 2024 in tako tlakovalo pot v boj za organizacijo iger. Losangeleški mestni svet je s 15 glasovi za in nič proti izglasoval sporazum, s katerim bi pokazali ameriškemu olimpijskemu komiteju, da je to znamenito kalifornijsko mesto pripravljeno gostiti OI.

šport 20:49

Rogersu olimpijska kolajna po enajstih letih

Avstralski kolesar Michael Rogers se je enajst let po olimpijski dirki v Atenah razveselil bronastega odličja. Rogers je v vožnji na čas na OI 2004 osvojil četrto mesto, toda zmagovalcu, Američanu Tylerju Hamiltonu, so naknadno zaradi dopinga odvzeli kolajno. Tako je bron pripadel Rogersu, dobil ga je danes na slavnosti v Lozani.

šport 19:41

Vučkić posojen Wiganu

Slovenski nogometaš Haris Vučkić je podaljšal pogodbo z angleškim prvoligašem Newcastlom. A tako kot že nekaj sezon bo tudi v tej igral kot posojen igralec. Nazadnje je bil na Škotskem pri Glasgow Rangers, odslej pa bo igral za angleškega tretjeligaša Wigan, ki je v minuli sezoni izpadel iz druge lige.

šport 19:34

Odbojkarji začeli priprave na EP

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je začela priprave na oktobrsko evropsko prvenstvo v Bolgariji in Italiji. Slovenski selektor Andrea Giani je v Kranjski Gori zbral 13 odbojkarjev, med katerimi sta tudi povratnika po poškodbah, Matevž Kamnik in Danijel Koncilja, Klemen Čebulj pa se bo izbrani vrsti priključil jutri, so sporočili z OZS.

Slovenija 19:15

Jubilejni BSF letos predvsem o migrantski krizi in arbitraži ob robu

V gorenjskem turističnem biseru se je odvil že deseti Strateški forum Bled, ki je potekal predvsem v znamenju migrantske krize. Ob robu pa je bil ta najvidnejši zunanjepolitični dogodek Slovenije pomemben tudi v smislu zbiranja politične podpore za nadaljevanje arbitraže s Hrvaško, ki jo je zunanji minister dobival od vseh svojih sogovornikov.

Slovenija 19:11

Tudi Pahor drugi dan BSF z več bilateralnimi srečanji

Predsednik republike Borut Pahor je ob robu Strateškega foruma Bled danes opravil več delovnih srečanj. V pogovorih s sogovorniki se je med drugim dotaknil razmer v Ukrajini in na Zahodnem Balkanu, makroekonomskih razmer v EU, Grčije in begunske problematike, so sporočili iz urada predsednika republike.

svet kultura 19:02

Bralci izbrali najboljšo knjigo Agathe Christie

Kriminalni roman Agathe Christie And Then There Were None so bralci po vsem svetu ocenili kot najboljšo avtoričino knjigo. Glasovanje je potekalo ob 125. obletnici rojstva britanske kraljice kriminalk. Knjiga je v slovenskem prevodu kot Deset zamorčkov izšla leta 1967, pred desetimi leti pa še pod naslovom In potem ni bilo nikogar več.