Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

šport 13:43

Tina Mrak in Veronika Macarol osmi v Franciji

Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tekmo za svetovni pokal v francoskem Hyeresu končala na osmem mestu v razredu 470. V cilj regate za medalje sta prijadrali na devetem mestu. Zmage sta se na koncu veselili Britanki Hannah Mills in Saskia Clark.

zanimivosti 13:17

Ganka okronana za prvo mis afriške celine

Ganka Rebecca Asamoah si je po sobotnem finalnem izboru kot prva nadela krono kot mis afriške celine. Afriške ženske so se na lepotnem trgovanju, ki naj bi slavilo afriško lepoto in kulturo, med drugim predstavile bose in v tradicionalnih kostumih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

kultura 13:00

Ptuj bo jeseni dobil mestno galerijo

Na Ptuju se že desetletja trudijo, da bi najstarejše in na področju kulture precej razvito mesto dobilo mestno galerijo, a se doslej njihove želje niso izpolnile. S selitvijo uprave vrtca iz stavbe na Prešernovi 29 se je ponudila priložnost, da načrte uresničijo. Že septembra se obeta odprtje razstave domačega slikarja Albina Lugariča.

svet 12:44

Odposlanec ZN za Libijo za letos napoveduje 100.000 beguncev iz Libije

Odposlanec Združenih narodov za Libijo Martin Kobler je v pogovoru za nemški Welt am Sonntag ocenil, da bi lahko letos v Evropsko unijo prišlo najmanj 100.000 beguncev iz Libije. "Da bo letos v Evropo prišlo več beguncev iz Libije, ni več moč spremeniti. Dokler tam ne bo delujoče vlade, se nihče ne more resno lotiti tega problema," je opozoril.

svet 12:38

Iranski parlament za krepitev raketnega programa

Odhajajoči iranski parlament je danes sprejel odlok o krepitvi zmogljivosti raketnega programa, ki so ga Združeni narodi označili za nevarnega. Teheran svoj raketni program vidi kot enega ključnih elementov odvračanja od morebitnih napadov.

Slovenija 12:13

Janković na Rožniku: Treba je iskati nove vizije razvoja

Sindikati so tudi letos na Rožniku pripravili prvomajsko srečanje, na katerega je prišlo več sto ljudi. Zbrane je nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković in izrazil prepričanje, da je čas za iskanje nove družbene ureditve, v kateri bomo imeli tisto, kar smo včasih imeli. "Bilo je težko, naporno, ampak smo si bili bolj enaki," je dejal.

svet 11:49

Obama s šalami na račun Trumpa, drugih in sebe

S salvo šal na račun političnih prijateljev, nasprotnikov in samega sebe se je ameriški predsednik Barack Obama v soboto poslovil od ameriških medijev na tradicionalni večerji za dopisnike v Beli hiši, ki jo je Obama še zadnjič gostil kot predsednik ZDA. V ospredju šal je bil pričakovano kandidat za republiško predsedniško nominacijo Donald Trump.