Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 19:40

DUTB v polletju po nerevidiranih podatkih s skoraj 43 milijoni izgube

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) je v prvem letošnjem polletju pridelala 42,6 milijona evrov čiste izgube, potem ko je izguba v enakem obdobju lani dosegla 0,5 milijona evrov. DUTB je navzlic izgubi z upravljanjem sredstev ustvarila 173,2 milijona evrov in tako že v polletju izpolnila zakonsko zahtevo o prodaji vsaj 10 odstotkov sredstev.

gospodarstvo 19:38

Ljubljanska borza: Indeks začel teden s precejšnjim padcem

Trgovanje na Ljubljanski borzi se je prvi dan novega tedna začelo s precejšnjim padcem. Indeks blue chipov SBI TOP je trgovanje končal pri vrednosti 692,44 točke, kar je 2,39 odstotka manj kot v petek. Najbolj so ga potisnile navzdol delnice Petrola, ki so se pocenile za skoraj štiri odstotke.

Slovenija 19:35

Prvi dan BSF v znamenju migrantske krize

Na Bledu se je danes začel najpomembnejši zunanjepolitični dogodek v Sloveniji - Strateški forum Bled (BSF). V ospredju prvega dneva jubilejnega desetega foruma je bila migrantska kriza, s katero se sooča Evropa.

šport 19:28

Matej Avanzo košarko zamenjal za nov rokometni izziv

Glasne govorice o odhodu Mateja Avanza, direktorje članskih reprezentanc, vodje projektov in marketinga ter namestnika generalnega sekretarja, iz Košarkarske zveze Slovenije so se izkazale za resnične. Avanzo se je tik pred začetkom eurobasketa odločil za nov izziv. S 1. oktobrom bo nastopil funkcijo direktorja Rokometnega kluba Gorenje Velenje.

Slovenija 19:27

Cerar ob robu BSF tudi s srbskim premierjem

Premier Miro Cerar se je danes ob robu strateškega foruma na Bledu sestal s srbskim premierjem Aleksandrom Vučićem. V pogovoru sta največ pozornosti namenila migrantski krizi v Evropi.

Slovenija 19:25

Karitas poleti pomagal 8280 socialno ogroženim otrokom

Novo šolsko leto prinaša tudi nove stroške za družine učencev. Na Slovenski karitas so zato organizirali več dobrodelnih akcij, s katerimi bodo pomagali otrokom in staršem. Tako so že v maju z akcijo Pokloni zvezek zbrali več kot 50.000 zvezkov, čez poletje pa je več škofijskih karitas pomagalo 8280 socialno ogroženim otrokom iz 3643 družin.