Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

svet 8:03

Demokrati naprej, republikanci pa nazaj v dobre čase

Medtem ko demokratska predsedniška kandidata tekmujeta med seboj kdo bo bolj napreden, republikanski kandidati svoje volivce pridobivajo z obljubami po vrnitvi v stare dobre čase pred Barackom Obamo, pri čemer se prav vsi želijo predstaviti kot legitimni nasledniki idola Ronalda Reagana.

šport 8:00

Zupančič: Ne zahtevam zmage na turnirju, a na vsaki tekmi gremo na zmago

Slovensko hokejsko reprezentanco od četrtka do sobote čaka resen test pred aprilskim drugoligaškim svetovnim prvenstvom na Poljskem. Na prijateljskem turnirju v Innsbrucku bo selektor Nik Zupančič lahko nekaj odgovorov o pripravljenosti ekipe našel tudi že s precej močnejšo zasedbo, kot jo je imel na voljo konec lanskega leta.

svet 7:45

Na Tajvanu vse manj upanja za preživele po potresu

Na Tajvanu so danes še okrepili prizadevanja, da bi našli več kot sto ljudi, ki so po sobotnem potresu ostali ujeti v ruševinah. Upanje, da bodo našli preživele, je sicer vse manjše, saj je že minulo 72 ur, ko je več možnosti za preživetje. Po zadnjih podatkih je potres zahteval 40 žrtev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 7:17

Anketa Dela: Najnižja podpora vladi

Vlada Mira Cerarja je v februarski anketi Dela dobila najnižjo srednjo oceno, odkar je pred 17 meseci nastopila mandat, pozitivno jo ocenjuje le še 18 odstotkov ljudi. Razmerja med političnimi strankami pa se niso bistveno spremenila: na prvem mestu ostaja SDS, sledijo SMC, ZL in SD, še kaže javnomnenjska raziskava.

svet kultura 7:15

Kulturni praznik proslavili tudi Slovenci v Washingtonu in New Yorku

Slovensko veleposlaništvo je ob kulturnem dnevu v svojih prostorih EU v Washingtonu pripravilo sprejem in razstavo plakatov Jožeta Domjana z naslovom Oko.Misel.Roka. Prešernov dan so praznovali tudi v New Yorku ob nastopu kvarteta Jana Kusa, recitalom poezije in slikarsko razstavo Mira Zupančiča.

svet kultura 7:00

Mineva 85 let od rojstva avstrijskega literata Thomasa Bernharda

Na današnji dan se je pred 85 leti rodil avstrijski pisatelj, dramatik in pesnik Thomas Bernhard. V svojih delih, v katerih je pogosto uporabljal avtobiografske prvine, je bil neizprosen do države, kar je sprožilo nemalo kritik in celo škandalov. Danes velja za enega največjih avstrijskih pripovednikov po drugi svetovni vojni.