Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 17:21

Cene stanovanj upadle četrto leto zapored, promet porasel

Cene nepremičnin v Sloveniji so tudi v letu 2014 upadle. Cene stanovanj so se znižale četrto leto zapored, in sicer za okoli sedem odstotkov. Promet s stanovanjskimi nepremičninami se je krepko povečal in dosegel najvišjo raven od dna v letu 2009, kaže danes objavljeno poročilo Gursa o slovenskem trgu nepremičnin za leto 2014.

gospodarstvo 17:18

Terjatve do ACH, Elana, Polzele in Adrie Airways kupil Merrill Lynch

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in ameriška banka Bank of America, Merrill Lynch International Limited sta danes podpisali pogodbo o prodaji terjatev do Proteja in skupine ACH, Elana, Polzele in Adrie Airways, so sporočili iz DUTB. Kupnine ne razkrivajo.

svet 17:06

Lavrov se je vrnil v Švico na jedrska pogajanja

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov se je vrnil na pogajanja o iranskem jedrskem programu v Lozani. Iz Švice je odšel v ponedeljek, rekoč, da se namerava vrniti le, če bo dosežen bistven napredek. Danes je pred odhodom iz Moskve dejal, da pogajanja potekajo dobro in da so možnosti za dogovor velike.

šport 17:06

Uefa in evropski nogometni klubi dosegli milijardni dogovor

Evropska nogometna zveza (Uefa) in Združenje evropskih nogometnih klubov (ECA) sta v Stockholmu podpisala memorandum o razdelitvi več kot dveh milijard evrov med klubi za evropski prvenstvi leta 2016 in 2020, ter za ligo prvakov in evropsko ligo. Dokument bo veljal do leta 2022; prvi dosedanji sporazum je stopil v veljavo leta 2008.

svet kultura 17:03

Darja Dominkuš na Poljskem nagrajena za prevod Ponorele lokomotive

Dramaturginja ljubljanske Drame in prevajalka Darja Dominkuš je za prevod dela Ponorela lokomotiva Stanisawa Ignacyja Witkiewicza prejela poljsko priznanje, poimenovano po tem dramatiku, ki velja za enega najkompleksnejših avtorjev poljske in svetovne avantgarde. Nagrado ji je podelil Poljski center ITI ob 54. mednarodnem dnevu gledališča.

gospodarstvo 17:02

Dars lani s 70 milijoni evrov čistega dobička

Družba za avtoceste v RS (Dars) je lani ustvarila 70,35 milijona evrov čistega dobička, kar je 49,2 odstotka več kot predlani. Čisti prihodki od prodaje so se povečali za 12,3 odstotka na 354,5 milijona evrov, kažejo danes na spletni strani Ljubljanske borze objavljeni nerevidirani izkazi.

gospodarstvo 17:01

ZDS: Sindikati pri spremembah minimalne plače ne smejo zaobiti delodajalcev

Delodajalci zavračajo način, ki so si ga za novo definicijo minimalne plače izbrali sindikati. Z vložitvijo predloga zakona v DZ bodo namreč zaobšli delodajalce, je na dogodku Združenja delodajalcev Slovenije (ZDS) o minimalni plači dejal predsednik ZDS Milan Lukić. Zadnje spremembe mimo delodajalcev so terjale 17.000 delovnih mest, je posvaril.