Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

šport 18:48

Pelucchiju druga poljska etapa, Mezgec 26.

Italijan Matteo Pelucchi je zmagovalec druge etape kolesarske dirke po Poljski. V 146 kilometrov dolgi krožni preizkušnji med Czestochowo in Dabrowo Gorniczo v ciljnem sprintu ugnal Nemca Marcela Kittla, tretji pa je bil Italijan Giacomo Nizzolo.

šport 18:41

V Kazanu dan svetovnih rekordov

Drugi dan bazenskega dela tekmovanja na svetovnem prvenstvu v plavanju in vodnih športih v Kazanu je postregel s tremi novimi svetovnimi rekordi. Švedinja Sarah Sjöström ga je postavila na 100 m delfin, Madžarka Katinka Hosszu na 200 m mešano in Američanka Katie Ledecky že v kvalifikacijah na 1500 m prosto.

gospodarstvo 18:30

Ljubljanska borza: SBI TOP navzdol za slab odstotek

Trgovalni dan na Ljubljanski borzi je minil v znamenju skromnega prometa. Izstopale so delnice Krke, ki so se med najpomembnejšimi tudi najbolj pocenile. Indeks SBI TOP je padel skoraj za odstotek.

svet 18:28

Mednarodna koalicija naj bi v Siriji in Iraku ubila na stotine civilistov

V napadih mednarodne koalicije na čelu z ZDA, ki obstreljuje cilje skrajne Islamske države v Siriji in Iraku, je bilo v minulem letu ubitih med 459 in 591 civilisti, je danes sporočila neodvisna skupina Airwars. Obenem je bilo v t.i. prijateljskem ognju ubitih med 48 in 80 pripadnikov zavezniških sil.

Slovenija 18:28

Avstrija podpira arbitražni postopek med Slovenijo in Hrvaško

Hrvaška pri svoji odločitvi, da izstopi iz arbitražnega postopka o mejnem sporu s Slovenijo, očitno ne more računati na podporo Avstrije. Avstrijsko zunanje ministrstvo je namreč danes za avstrijsko tiskovno agencijo APA pojasnilo, da Dunaj popolnoma in v celoti podpira arbitražni postopek.

gospodarstvo 18:08

Evropske borze neenotno; evro in nafta navzdol

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes gibali neenotno. Razpoloženje je v prvi vrsti narekovala borza v Atenah, ki so jo danes odprli po več kot mesecu dni. Trgovanje je potekalo v znamenju rdeče barve, saj je osrednji indeks padel za več kot 16 odstotkov.