Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

Slovenija 11:50

Večer: Kangler dobil službo v medijih

Nekdanji mariborski župan Franc Kangler je našel novo zaposlitev. Po poročanju spletnega časnika Večer bo Kangler pri ptujskemu mediju Štajerski tednik zadolžen za vodenje prireditev in evropske projekte. Neuradno naj bi mu do službe pomagal priti Andrej Hladnik, ki je z 19,9 odstotka največji posamezni lastnik družbe, piše Večer.

Slovenija 11:39

Ob svetovnem dnevu brezdomcev odprta vrata zavetišč

Ob svetovnem dnevu brezdomcev, ki se obeležuje 10. oktobra, so v mreži Brezdomni pripravili dan odprtih vrat zavetišč po vsej Sloveniji. Največ dogajanja bo v Mariboru, kjer so lani našteli kar 416 brezdomnih ljudi. Po besedah predsednika mreže Boštjana Cvetiča je že ena oseba brez doma preveč.

šport 11:39

Fifa preložila dvoboj Palestina - Savdska Arabija

Mednarodna nogometna zveza je za prihodnji teden načrtovan kvalifikacijski dvoboj za SP 2018 med Palestino in Savdsko Arabijo prestavila za nedoločen čas, oziroma dokler ne bo določen kraj, kjer se bosta reprezentanci pomerili. Dvoboj bi moral biti sicer po sprva predvidenem urniku na sporedu 13. oktobra v okupiranem izraelskem Zahodnem bregu.

Slovenija 11:31

SDS za izredno sejo odbora o kmetijstvu v Halozah

Poslanska skupina SDS zahteva sklic izredne seje odbora DZ za kmetijstvo, na kateri bi obravnavali po njihovem mnenju neustrezno kmetijsko politiko za območje Haloz. Ministrstvo bi pozvali k pripravi ukrepov, primernih za male kmetije na tem območju, saj predvideni ukrepi programa razvoja podeželja za te kmetije niso koristni.

svet 11:30

Železniški promet med Salzburgom in Bavarsko znova stekel

Železniški promet med Salzburgom in Bavarsko, ki je bil zaradi begunske krize pred več kot tremi tedni ustavljen, je danes spet stekel. Kot poroča avstrijska tiskovna agencija APA, iz bavarskega Freilassinga že vozijo vlaki nemške zasebne družbe Meridian proti Salzburgu, iz Avstrije proti Bavarski pa so vlaki še prazni.