Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

svet kultura 5:00

Studii Disney načrtujejo film po animirani uspešnici Mulan

Po uspehu s filmom Pepelka so se v studiih Disney odločili, da bodo posneli film po celovečerni risanki Mulan iz leta 1998. Celovečerni animirani film iz leta 1998, ki sta ga režirala Tony Bancroft in Barry Cook, pripoveduje o mladi ženski, ki se preobleče v moškega, da bi v lahko v kitajski vojski nadomestila svojega očeta.

kultura 5:00

Maxi klub STA o transparentnosti pri poslovanju kolektivnih organizacij

V organizaciji Slovenske tiskovne agencije bo ob 10. uri v okviru tradicionalnega Maxi kluba potekala druga v seriji okroglih miz o noveli zakona o avtorskih in sorodnih pravicah. Današnji govorci se bodo osredotočili na transparentnost pri poslovanju kolektivnih organizacij.

Slovenija 5:00

Znova na voljo poletni Kavalirji

Danes se bo tradicionalno odprla uradna sezona poletnih Kavalirjev. Gre za električna vozila, ki v peš coni v središču mesta ponujajo brezplačen prevoz. Namenjeni so zlasti osebam, ki imajo težave s hojo. Kavalirji so začeli obratovati jeseni 2008, popeljali pa so že več kot 800.000 oseb, so sporočili z Ljubljanskega potniškega prometa (LPP).

svet 4:49

Rusija in Iran poročata o preboju na iranskih jedrskih pogajanjih v Lozani

Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je zgodaj zjutraj v sredo trdil, da so pogajalci na ministrski ravni v Lozani dosegli načelni dogovor o vseh ključnih vidikih končne ureditve iranskega jedrskega vprašanja, vendar pa so predstavniki ZDA tiskovni agenciji AFP povedali, da dogovora še ni.

gospodarstvo 0:30

V DUTB nova ekipa neizvršnih direktorjev

Predsedniku upravnega odbora DUTB Larsu Nybergu se bodo danes v ekipi neizvršnih direktorjev pridružili Marko Simoneti, Imre Balogh in Janez Širovnik. Vlada je 'nadzornike' t.i. slabe banke zamenjala po številnih pozivih in po dejstvih o njenem poslovanju, ki sta jih razkrili protikorupcijska komisija in računsko sodišče.

Slovenija 0:30

Predsedstvo SD tudi o usodi stranke v koaliciji, DeSUS o podpori Vebru

Potem ko je premier Miro Cerar predlagal razrešitev ministra Janka Vebra, je pričakovati jasnejše odgovore o usodi sedanje koalicije. O tem, ali jo utegne zapustiti SD, bo danes razpravljalo predsedstvo SD, ni pa nujno, da bo sprejelo končno odločitev. Vodstvo DeSUS se bo odločalo o tem, ali bodo podprli Vebra ali predlog za njegovo razrešitev.

gospodarstvo 31.3.2015 23:27

Wall Street na zadnji dan prvega četrtletja navzdol

Indeksi na newyorškem Wall Streetu so na zadnji dan prvega četrtletja doživeli padec. Indeks Dow Jones je trgovanje sklenil pri 17.776,12 točke, kar je 200,19 točke oziroma 1,11 odstotka manj kot v ponedeljek. Indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 se je medtem znižal na 2067,89 točke.