Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 18:02

Presenetljivo dober april za ameriški avtomobilski trg

Ameriška avtomobilska podjetja poročajo o zelo dobri prodaji v aprilu. Le največji General Motors je doživel slabšo prodajo kot aprila lani, ob seveda Volkswagnu, katerega padec prodaje pa je bil manjši od pričakovanj. Glede na april je avtomobilska prodaja v ZDA letos spet na poti do rekorda.

Slovenija 18:01

Odvetniški kandidati pričakujejo, da se bo vpisnina v imenik znižala

Odvetniški kandidati so nad povišanjem vpisnine v odvetniški imenik ogorčeni, zato pričakujejo, da bo upravni odbor Odvetniške zbornice Slovenije (OZS) sklenil sklicati skupščino, na kateri se bo zanje sporni sklep odpravil. Če do znižanje vpisnin ne bo prišlo, kandidati napovedujejo uporabo pravnih sredstev.

svet 17:59

Ustanovitelja Pegide zaradi podpihovanja sovraštva kaznovali z 9600 evri globe

Sodišče v Dresdnu je ustanovitelja nemškega protiislamskega gibanja Pegida Lutza Bachmanna zaradi podpihovanja sovraštva kaznovalo z denarno kaznijo v višini 9600 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Kazen ga je doletela, ker je s svojimi komentarji na Facebooku leta 2014 poniževal begunce ter spodbujal sovraštvo proti njim.

svet 17:58

Nemški par v hiši groze mučil in ubil ženski

Nemška policija preiskuje smrt dveh žensk, ki naj bi ju ugrabil in mučil par srednjih let. Po navedbah policije naj bi moški in njegova bivša žena žrtvi zvabila k sebi z ženitnim oglasom.

svet 17:55

Chrome dodatno potrdil položaj vodilnega spletnega brskalnika

Googlov spletni brskalnik Chrome je dokončno potrdil položaj vodilnega spletnega brskalnika za namizne računalnike na svetu. Potem ko so mu to mesto že pred štirimi leti namerili v podjetju za spletno analitiko StatCounter, se je temu zdaj pridružila še analitska hiša NetMarketShare.

svet 17:48

Johnson & Johnson doletela nova visoka odškodnina zaradi raka

Porota v ameriškem St. Louisu je higienskemu in kozmetičnemu velikanu Johnson & Johnson ukazala plačati 55 milijonov dolarjev odškodnine ženski, ki trdi, da je zaradi uporabe njegovega pudra dobila raka na jajčnikih. Pred tem je podobna porota v St. Louisu ukazala plačilo 75 milijonov dolarjev družini ženske, ki je umrla za rakom.

gospodarstvo 17:41

Pahor in al Tani o krepitvi gospodarskega sodelovanja

Katarskega ministra za gospodarstvo in turizem Ahmeda bin Jasima al Tanija je danes sprejel tudi predsednik države Borut Pahor. Sogovornika sta potrdila obojestranski interes za poglabljanje gospodarskega sodelovanja, tako na področju blagovne in storitvene menjave kot tudi investicijskih tokov, so sporočili iz Pahorjevega urada.