Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

Slovenija 9:13

S klobučki nov poskus oživljanja mariborskega starega jedra

V Mariboru so v zadnjem času vzniknile številne pobude za ponovno oživitev starega mestnega jedra, ki zaradi odprtja velikih nakupovalnih središč kaže klavrno podobo. Da bi ljudi ponovno pritegnil v središče mesta, Muzej narodne osvoboditve Maribor v sodelovanju z društvom Hiša! danes pripravlja zanimivo soboto s klobučki na Gosposki ulici.

gospodarstvo 9:12

Nemška podjetja nameravajo zaposlovati

Nemška podjetja nameravajo v prihodnjih mesecih zaposliti dodatne ljudi, kaže raziskava inštituta Ifo iz Münchna. Kazalec zaposlovanja se je avgusta v primerjavi z julijem namreč dvignil za 1,1 točke na 108,3 točke.

Slovenija 9:10

Primorske novice: Matoz slavil zmago v boju za parcelo na Markovcu

Odvetnik Franci Matoz je po poročanju Primorskih novicah slavil zmago v boju za parcelo na Markovcu. Višje sodišče je namreč razveljavilo sklep nižjega in tako pritrdilo, da je bila dražba zemljišča zakonita. Nižje sodišče bo moralo zdaj o zadevi ponovno presojati oziroma izdati soglasje k prodaji.

Slovenija 8:58

Na prvem oviratlonu WOTR v Ajdovščini pričakujejo preko 300 udeležencev

Za konec letošnjih počitnic v Ajdovščini pripravljajo še eno adrenalinsko športno-rekreativno prireditev. WOTR (Wajdušna obstacle trail run) oziroma tek čez ovire v naravi in po mestu, je primeren za vsakogar, otroci pa se bodo lahko preizkusili na njim prirejeni MINI WOTR preizkušnji. Organizatorji pričakujejo preko 300 udeležencev.

šport 8:52

Rekorder Garcia pri 45 letih nastopil na dvanajstem SP

Španec Jesus Angel Garcia je na 15. svetovnem prvenstvu v atletiki v Pekingu pri 45 letih v hitri hoji na 50 km osvojil deveto mesto s svojim rekordom sezone (3:46:43) in na svojem dvanajstem SP, kar je največ v zgodovini, izpolnil tudi olimpijsko normo.

gospodarstvo 8:51

Koroška z upadom brezposelnosti

Na Koroškem se letos nadaljuje lani zaznan pozitiven trend na trgu dela. Po zadnjih podatkih je bilo julija v regiji registriranih 3186 brezposelnih, kar je 13,9 odstotka manj kot julija 2014. V jeseni bo še nekaj malega zaposlovanja, a hkrati na zavodu za zaposlovanje pričakujejo priliv prvih iskalcev zaposlitve in sezonskih delavcev.