Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

svet 7:06

Nesreča v tajskem zabaviščnem parku zahtevala drugo smrtno žrtev

Sobotna nesreča v zabaviščnem parku blizu tajvanske prestolnice Taipei je zahtevala drugo smrtno žrtev. Za posledicami opeklin je umrl 19-letnik. V požaru je dobil več kot 95-odstotne opekline in poškodbe dihalnega sistema, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 6:39

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 73 prometnih nesreč, od tega 19 nesreč z lahkimi poškodbami, ena s hudimi, v eni prometni nesreči pa je oseba umrla. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 76 kršitev javnega reda in miru ter 92 kaznivih dejanj.

Slovenija 6:00

Mol vabi na izobraževalno delovno akcijo odstranjevanja ambrozije

Mestna občina Ljubljana (Mol) danes pripravlja izobraževalno delovno akcijo odstranjevanja škodljive invazivne rastline ambrozije. Akcija je del projekta Rokavice gor, s katerim želi Mol opozoriti na škodljive posledice takšnih rastlin. Zbor udeležencev akcije bo ob 17. uri na končni postaji mestnega avtobusa številka osem na Brnčičevi ulici.

svet kultura 6:00

Na festivalu TomorrowWorld letos Tiesto, David Guetta in Paul van Dyk

Na priznanem ameriškem festivalu elektronske glasbe TomorrowWorld bodo v letošnji tretji izdaji med vodilnimi imeni svetovno priznani DJ-ji Tiesto, David Guetta in Paul van Dyk. TomorrowWorld je ameriška različica vodilnega festivala elektronske glasbe, belgijskega Tomorrowland. Festival bo v Atlanti potekal med 25. in 27. septembrom.

kultura 6:00

V Novem mestu začetek festivala uličnega gledališča Rudi potepuški

V Novem mestu se bo na terasi pred knjigarno Goga drevi začel tridnevni festival uličnega gledališča Rudi potepuški. Organizatorji napovedujejo, da bo spored tradicionalnega, desetega festivala, ki uvaja Novomeške poletne večere, ob letošnji 650-letnici mesta ob Krki še posebej bogat.