Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

šport 19:15

Špela Ponomarenko Janić v finalu B, Ostermanova in Zakrajšek v finalu C

V kvalifikacijah tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Duisburgu se je najbolje odrezala Špela Ponomarenko Janić, ki je v močni konkurenci na 500 metrov prišla do sobotnega finala B. Na isti razdalji se je Anja Osterman uvrstila v finale C, Jošt Zakrajšek pa bo v soboto veslal v finalu C na 1000 metrov.

šport 18:59

Brazilsko-portugalski finale v Ženevi

V finalu turnirja ATP v Ženevi z nagradnim skladom 494.310 dolarjev se bosta pomerila Portugalec Joao Sousa in Brazilec Thomaz Bellucci. V polfinalu je šesti nosilec Sousa premagal Argentinca Federica Delbonisa s 6:3, 2:6, 6:4, Bellucci pa je bil s 6:3, 6:4 boljši od Kolumbijca Santiaga Giralda.

zanimivosti 18:55

Eifflov stolp zaprt zaradi stavke uslužbencev zaradi žeparjev

Turisti v Parizu so danes pred Eifflovim stolpom ostali z dolgim nosom, saj je ta znamenitost francoske prestolnice zaradi stavke zaposlenih za več ur zaprla vrata. Zaposleni se za stavko niso odločili zaradi nezadovoljstva s plačami, temveč zaradi velikega porasta tolp žeparjev, ki se potikajo okoli stolpa.

svet 18:54

Vzhodno partnerstvo še živi, a le z majhnimi koraki

EU in njenih šestih vzhodnih sosed, bivših sovjetskih republik, je v senci ukrajinske krize in zaostrenih odnosov z Rusijo na vrhu v Rigi po šestih letih zagona partnerstva potrdilo skromno ambicijo, da to še živi in deluje, a le z majhnimi koraki.

svet 18:39

Nizozemska vlada potrdila delno prepoved burk

Nizozemska vlada je danes potrdila delno prepoved nošenja muslimanskih pokrival, ki zakrivajo obraz. Prepoved, ki jo mora sicer potrditi še parlament, naj bi med drugim veljala za šole, bolnišnice in sredstva javnega prevoza, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 18:34

Slovenija Turčiji ponuja znanje na področju športa

Slovenija kljub svoji majhnosti beleži številne športne uspehe. Na področju razvoja infrastrukture in programov lahko znanje in pomoč ponudi tudi Turčiji, je v današnjem pogovoru z generalnimi konzuli Turčije v Sloveniji poudaril predstojnik instituta za šport pri ljubljanski fakulteti za šport Janez Vodičar.