Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

šport 5:00

Z izjemno Klavore in Belakove Slovenci na EP pod pričakovanji

Slovenska gimnastična reprezentanca se iz evropskega prvenstva v Montpellierju vrača z enim finalnim nastopom, za katerega je na preskoku poskrbela Teja Belak. Vendar je v finalu dvakrat padla pri doskoku in bila osma. Veliko slabše so nastopili fantje, pohvalo si zasluži le Rok Klavora, ki je bil na parterju deseti.

Slovenija 5:00

Pri Gospodični na Gorjancih začetek akcije Očistimo gore in planine

Pri planinski koči pri Gospodični na Gorjancih danes ob 11. uri pripravljajo uradno odprtje šeste tradicionalne planinsko-čistilne akcije Očistimo gore in planine. Udeleženci se bodo pred tem, ob 10. uri, zbrali na parkirišču ob Šumečem potoku v Gabrju ob vznožju Gorjancev in od tam ustrezno opremljeni krenili proti koči pri Gospodični.

Slovenija 5:00

V Slovenskih Konjicah danes po 500 letih znova kmečki upor

Letos mineva 500 let od slovenskega kmečkega upora, ki velja za največjega na tem prostoru, saj je zajel skoraj celotno slovensko ozemlje. Valvasorjeva Slava vojvodine Krajnske navaja, da se je širjenje kmečkih uporov z Notranjske na Štajersko leta 1515 začelo prav pri Konjicah, zato so se tam danes odločili obletnico obeležiti na poseben način.

svet 5:00

Mineva 20 let od najhujšega domačega terorističnega napada v ZDA

Desničarski protivladni skrajnež Timothy McVeigh je 19. aprila leta 1995 pred zvezno zgradbo Alfred P. Murrah v Oklahoma Cityju parkiral poltovornjak, poln eksplozivnega materiala, in s pritiskom na daljinski sprožilec povzročil do danes najhujši teroristični napad na ameriških tleh, ki ga je izvedel domačin.

svet kultura 5:00

Kenneth Branagh ustanovil svojo gledališko skupino

Režiser, igralec in tekstopisec Kenneth Branagh je ustanovil svojo gledališko skupino. Ta bo od oktobra za eno leto delovala v londonskem gledališču Garrick, v njenih produkcijah pa bodo med drugimi nastopili Judi Dench, Rob Brydon in Lily James, je poročal britanski BBC.

svet 0:30

Ciprski Turki volijo predsednika

Prebivalci mednarodno nepriznanega severnega dela Cipra danes volijo predsednika. Glavna naloga zmagovalca volitev v Turški republiki Severni Ciper, ki jo priznava samo Turčija, bodo poganja o ponovni združitvi s preostalim, grškim delom otoka, ki je del EU.

šport 18.4.2015 23:12

Mladi Slovenci v Mariboru za konec izgubili z Japonci

Z današnjimi tekmami zadnjega kroga se je v Mariboru končalo svetovno prvenstvo v hokeju za igralce do 18 let. Domača reprezentanca je na tekmovanju divizije I (skupina B) osvojila drugo mesto in ostala brez želenega napredovanja v višji razred, ki si ga je priborila Avstrija.