Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

šport 11:16

Avstrijska atletinja hroma po nesreči na treningu

Avstrijska atletinja Kira Grünberg se je hudo ponesrečila na treningu skoka s palico, njena športna kariera pa je bržkone končana. Enaindvajsetletna avstrijska rekorderka je sinoči po padcu prestala večurno operacijo v Innsbrucku, a bo bržkone do konca življenja hroma.

gospodarstvo 11:15

IAG zaradi nižjih stroškov z več kot četrtino višjim dobičkom

Skupina International Airlines Group (IAG) je v drugem letošnjem četrtletju ustvarila 358 milijonov evrov čistega dobička, kar je 28 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Rast dobička so pripisali nižjim stroškom in cenejšim računom za gorivo, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP danes sporočili iz družbe.

kultura 11:15

Patti Smith v Ljubljani: Nikoli v preteklosti, vsa tukaj in zdaj

V Križankah bo v nedeljo nastopila Patti Smith s skupino. Preigrali bodo celoten album Horses, njen prvenec iz leta 1975. Turneja kljub temu ni nostalgično obarvana, saj za Patti Smith velja, da se ne zatika in počiva v preteklosti. Po 40 letih od izida albuma, ki je zamajal glasbeno sceno, njena poezija preprosto zaživi v novih kontekstih.

gospodarstvo 11:04

Honda dobiček v četrtletju povečala za 20 odstotkov

Japonski proizvajalec avtomobilov Honda je v prvem četrtletju tekočega poslovnega leta, ki se bo končalo marca prihodnje leto, ustvaril 186 milijard jenov (1,4 milijarde evrov) čistega dobička, kar je skoraj 20 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Prihodki od prodaje so narasli za 15,5 odstotka na 3700 milijard jenov (27,2 milijarde evrov).

gospodarstvo 11:04

Sharp v četrtletju občutno povečal izgubo

Japonski proizvajalec elektronike Sharp, ki izvaja boleče prestrukturiranje, je med aprilom in junijem ustvaril 33,98 milijarde jenov (250 milijonov evrov) izgube, kar je precej več kot v enakem obdobju leto prej, ko je bilo izgube za 1,79 milijarde jenov (13,2 milijona evrov). Večjo izgubo pripisujejo slabi prodaji zaslonov in pametnih telefonov.

gospodarstvo 11:03

Evropske borze uvodoma neenotno

Indeksi na evropskih borzah so se v današnjem uvodnem trgovanju po treh dneh konstantne rasti gibali različno, posredniki pa pozorno spremljajo četrtletne rezultate borznih družb, pišejo tuje agencije. Na tapeti so tudi v četrtek objavljeni podatki o gospodarski rasti v ZDA.

Slovenija 10:54

Alkoholiziran moški z zračno puško po Kranju vznemirjal ljudi

Kranjski policisti so v Kranju okoli treh ponoči obravnavali dva glasna domačina. Eden od njiju je pod vplivom alkohola z zračno puško hodil po mestu in vznemirjal ljudi, so sporočili Policijske uprave (PU) Kranj. Moškemu so puško zasegli in mu izdali plačilni nalog zaradi več kršitev javnega reda. Ker se ni umiril, so ga policisti tudi pridržali.