Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
25 let SlovenijeRio 2016

Zadnje novice

Slovenija 8:00

Delo: Dokapitalizacijska mina (24. 5.)

Nasprotni predlogi na skupščinah delničarjev niso nič nenavadnega. A ko je mala delničarka Palome Nevena Tea Gorjup decembra napovedala vložitev nasprotnega predloga s ponudbo slovaškega vlagatelja Eco-investa, verjetno nihče ni slutil, da to utegne povsem zminirati načrtovano dokapitalizacijo, ki naj bi jo izvedel poljski Abris Capital, piše Delo.

kultura 8:00

V Cvetličarni se bodo danes oglasili Screaming Headless Torsos

V ljubljanski Cvetličarni se bo v sklopu koncertov New York v Cvetličarni danes ustavila žanrsko hibridna rock skupina Screaming Headless Torsos, ki jo je ustanovil David Fuiczynski. Kot napovedujejo organizatorji, bodo poslušalci priča "dvanajsttonskim ritmom in atonalni vročici".

Slovenija 7:18

Nalivi in močan veter v zadnji noči povzročili nekaj škode

Močnejši nalivi in veter so v zadnji noči povzročili nekaj težav predvsem na severovzhodu države. Meteorna voda je zalila več kleti, močan veter pa je podiral drevesa in odkrival strehe. Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, je nekaj škode povzročil tudi udar strele. Pri prvi sanaciji škode so pomagali gasilci.

svet 7:14

Demokratski guverner Virginije pod preiskavo zaradi političnih donacij

Guverner Virginije Terry McAuliffe, ki je leta 2008 vodil volilni štab Hillary Clinton, pred tem pa je bil dolga leta eden najbolj uspešnih zbirateljev denarja za Billa Clintona in demokrate, je po poročanju televizije CNN pod preiskavo zveznega pravosodnega ministrstva zaradi prispevkov za njegovo kampanjo leta 2013.

Slovenija 7:01

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 102 prometni nesreči, od tega 19 nesreč z lahkimi poškodbami. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 53 kršitev javnega reda in miru ter 115 kaznivih dejanj.

Slovenija 6:59

Našli od sobote pogrešano 14-letno Alekssandro Dokl

Policija je preklicala iskanje od sobote pogrešane 14-letne Alekssandre Dokl. Kot so danes sporočili s Policijske uprave Maribor, so 14-letnico našli živo in zdravo na območju Ljubljane in ni bila udeležena v kaznivem dejanju, prav tako tudi ni bila žrtev kaznivega dejanja.

svet 6:52

Clintonova zavrnila soočenje s Sandersom na televiziji Fox

Vodilna predsedniška kandidatka demokratske stranke Hillary Clinton je v ponedeljek zavrnila možnost novega in zadnjega soočenja s protikandidatom Bernardom Sandersom na televiziji Fox. Njena kampanja je sporočila, da se bo raje osredotočila na splošne volitve, Sanders pa je skupaj s Foxom izrazil razočaranje.