Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

svet kultura 5:30

Marko Brecelj v Beogradu snema muzikal Štetje v jeseni

Slovenski multimedijski umetnik, kantavtor in frontman nekdanje skupine Buldožer Marko Brecelj, se te dni mudi v Beogradu. V srbski prestolnici bo posnel del svojega minimalističnega muzikala Štetje v jeseni, piše srbska tiskovna agencija Tanjug.

svet kultura 5:00

Berlinska galerija po prenovi vrata odpira s štirimi razstavami

Berlinska galerija - muzej moderne umetnosti bo danes po prenovi ponovno uradno odprla svoja vrata. Prenovljeno galerijo bodo odprli s štirimi novimi razstavami, poleg nove predstavitve lastne galerijske zbirke bo v središču pozornosti razstava o arhitekturi 60. let minulega stoletja.

gospodarstvo 5:00

Vrata odpira 22. Primorski sejem

V ustaljenem terminu tik pred poletno sezono bo danes ob 14. uri v koprski Areni Bonifika vrata odprl že 22. Primorski sejem z mednarodno udeležbo okoli 200 obrtnikov in podjetnikov. Med njimi je veliko novih podjetij, ki se bodo na sejmu predstavljala do vključno nedelje. Vstop na sejem je brezplačen, vsako leto ga obišče prek 20.000 obiskovalcev.

gospodarstvo 5:00

Izteka se javna razprava o zakonski prepovedi pridelave GSO v Sloveniji

Danes se izteka enomesečna javna razprava o osnutku zakona o omejevanju ali prepovedi pridelave gensko spremenjenih organizmov (GSO), ki ga je pripravilo ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Osnutek predvideva možnost geografske izključitve Slovenije iz dovoljenja za pridelavo GSO ali njeno prepoved.

kultura 5:00

Zasavje bo preplavilo dogajanje Rdečih revirjev

S plesno-gledališko glasbeno predstavo Branka Potočana Solo za dva - Tudi počasi se daleč pride, kaj šele če bi stekli se bo drevi v Delavskem domu Hrastnik začel festival Rdeči revirji. Do 31. maja se bo v treh zasavskih mestih, Hrastniku, Zagorju in Trbovljah, zvrstilo 60 brezplačnih prireditev, ki bodo večinoma na prostem.

Slovenija 5:00

Na politoloških dnevih o obramboslovju, politologiji in slovenski zunanji politiki

Slovensko politološko društvo letos pripravlja že 26. Slovenske politološke dneve, na katerih politologi, sociologi, pravniki in drugi družboslovci razpravljajo o aktualnih družbenopolitičnih vprašanjih. Letošnji bodo potekali danes in v petek na Fakulteti za družbene vede, spregovorili pa bodo o obramboslovju, politologiji in zunanji politiki.

Slovenija 5:00

Pahor danes podeljuje medalje za zasluge in častna dejanja

Predsednik republike Borut Pahor bo danes podelil medalje za zasluge in medalje za častno dejanje. Medaljo za zasluge bodo prejeli Center za zdravljenje Fabryjeve bolezni, zdravnik Ciril Kržišnik in Društvo SOS telefon, medalji za častno dejanje pa dolgoletni župan Petreta-Bicchisana Fieschi Toussaint in Peter Pukšič.