Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
25 let SlovenijeRio 2016

Zadnje novice

kultura 0:30

V Kranju odpirajo razstavo del grafitarja Banksya

Zavod Carnica, ki upravlja z Layerjevo hišo v Kranju, drevi ob 18. uri odpira razstavo del anonimnega gverilskega grafitarja, znanega pod imenom Banksy. Na razstavi Thank You For The Flowers bo na ogled okoli 70 del, prvič bodo v Sloveniji na ogled tudi Banksyjeve grafike iz zasebne zbirke slovenskega zbiratelja.

kultura 0:30

V Bruslju podelitev nagrad za književnost, prejme jo tudi Jasmin B. Frelih

V Bruslju bodo danes podelili nagrade Evropske unije za književnost. Med dvanajstimi prejemniki nagrade je tudi slovenski avtor Jasmin B. Frelih za romaneskni prvenec Na/pol. Nagrado od leta 2009 podeljujejo obetavnim avtorjem v Evropi. Namenjena je spodbujanju kulturne in jezikovne različnosti in širjenju evropske literature preko meja.

gospodarstvo 0:30

Skupščina Zavarovalnice Triglav o izplačilu dividend

Delničarji Zavarovalnice Triglav bodo na skupščini odločali o predlogu vodstva, da se za izplačila dividend za lani nameni 2,50 evra bruto na delnico ali skupaj 56,84 milijona evrov. To bo prva skupščina po vrnitvi glasovalnih pravic državnim lastnikom zavarovalnice.

Slovenija 0:30

Glavni odbor Sviza danes o ukrepih po prekinitvi pogajanj o plačah

Glavni odbor Sviza se bo danes sestal na izredni seji, ki so jo sklicali po vladni odločitvi o prekinitvi pogajanj s sindikati javnega sektorja. Prekinitev pogajanj je po njihovem mnenju namreč radikalna poteza vlade, ki jemlje zaposlenim v javnem sektorju pravico, da bi prek pogajanj vplivali na oblikovanje plač v prihodnjih treh letih.

Slovenija 0:30

Varuhinja človekovih pravic bo javnosti predstavila letno poročilo za lani

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer bo danes javnosti predstavila letno poročilo varuha za lani, še prej pa ga bo predala predsedniku DZ Milanu Brglezu. Predsednik DZ pa bo danes prejel še eno letno poročilo za lani, in sicer iz rok predsednika Komisije za preprečevanje korupcije Borisa Štefaneca.

Slovenija 0:30

Po več kot štirih letih znova na mizi predlog družinskega zakonika

Potem ko je bil marca 2012 na referendumu zavrnjen družinski zakonik, ki je omogočal posvojitve otrok tudi istospolnim parom, je zdaj pripravljeno novo besedilo. Ministrstvi za delo in za pravosodje ga bosta javno predstavili danes, po zagotovilih z ministrstva za delo pa tokratno besedilo ne posega v vprašanje pravic istospolnih parov.

gospodarstvo 0:30

Znani bodo podatki o rasti BDP v prvem četrtletju

Statistični urad bo danes razkril podatke o rasti slovenskega gospodarstva v letošnjem prvem četrtletju. Območje evra in EU sta v tem četrtletju v primerjavi z zadnjim lanskim zabeležila 0,5-odstotno rast, v primerjavi s prvim lanskim pa 1,5- oz. 1,7-odstotno.