Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

svet kultura 6:00

Lars von Trier: 60-letnik, ki navdušuje, preseneča in šokira

Danski režiser in scenarist Lars von Trier danes praznuje 60 let. Von Trier s svojimi filmi že od Evropske trilogije navdušuje, šokira, preseneča in provocira. Med njegovimi najbolj znanimi filmi so Evropa, Lom valov, Idioti, Plesalka v temi, Dogville in Nimfomanka. Velja za enega najvplivnejših živečih filmskih režiserjev na svetu.

svet kultura 5:30

Na Lošinju bodo odprli muzej Apoksiomena

Svetovno znani antični bronasti kip atleta Apoksiomena je dobil svoj muzej, ki bo danes odprl vrata v palači Kvarner na hrvaškem otoku Lošinj. Lošinjski Apoksiomen je najbolje ohranjen tovrstni kip od osmih do sedaj najdenih različic ter edina velika bronasta antična skulptura, ki so jo našli na vzhodu Jadrana.

svet kultura 5:00

Jazz bo danes odmeval po vsem svetu

Po vsem svetu bodo danes obeležili mednarodni dan jazza. Osrednje dogajanje bo v Washingtonu, sicer pa bo jazz odmeval v 190 državah, tudi v Sloveniji. Ljubljanske ulice bo jazz preplavil med 14. in 17. uro, osrednja prireditev pa se bo ob 18. uri začela v atriju Kavarne NUK. Dogodku se pridružuje tudi program ARS Radia Slovenija.

šport 5:00

Kazen za predsednika Palerma, ker je kritiziral Infantina

Maurizio Zamparini, predsednik nogometašev Palerma, ki igrajo v italijanski serie A, je bil s s strani italijanske nogometne zveze (FIGC) kaznovan z 20 dnevnim suspenzom, plačati pa bo moral še 18.000 evrov kazni, tako kot tudi njegov klub Palermo.

gospodarstvo 29.4.2016 22:18

Newyorške borze končale v rdečem

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje zaključili s padci. Industrijski indeks Dow Jones je trgovanje sklenil pri 17.773,64 točke, kar je za 57,12 točke oziroma 0,32 odstotka manj kot v četrtek. Tehnološki indeks Nasdaq je izgubil 29,93 točke oziroma 0,62 odstotka in se ustavil pri 4775,36 točke.

šport 29.4.2016 22:07

Poljaki skočili na tretje mesto, prvo mesto pa Sloveniji

S tekmo Poljska - Japonska (10:4) se je na Poljskem končalo letošnje drugoligaško svetovno prvenstvo v hokeju. Najbolj veseli so bili v Katovicah Slovenci, ki so osvojili prvo mesto in so že napredovali v elito. Drugi so bili Italijani, tretji pa domačini Poljaki.