Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
Podnebna konferenca 2015

Zadnje novice

zanimivosti 11:58

Francesco najbolj priljubljeno deško ime v Italiji

Priljubljenost papeža Frančiška v Italiji se izraža tudi v izboru otroških imen. Največ dečkov, rojenih leta 2014, so namreč starši poimenovali Francesco, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

gospodarstvo 11:58

Puconsko industrijsko dvorano Seaway Yachts kupil soboški Roto

Lani zgrajeno industrijsko dvorano v Puconcih družbe Seaway Yachts v stečaju je na današnji dražbi v Celju za izklicno ceno 3,42 milijona evrov kupila skupina Roto iz Murske Sobote. Bili so edini ponudnik, v več kot 8000 kvadratnih metrov velikih prostorih pa bodo zagnali programe, ki so jih strateško razvijali že tri leta.

gospodarstvo 11:54

Žalski Mikropis Holding prodira na kitajski trg

Zasebno podjetje Mikropis Holding iz Žalca, ki že 30 let razvija celovite mobilne in samopostrežne rešitve in jih skupaj s tamkajšnjim razvojnim centrom IKTS Savinja širi po vsem svetu, je danes ob obisku politične in poslovne delegacije mesta Nanjing sklenilo strateško partnerstvo s kitajsko skupino Sanpower.

gospodarstvo 11:49

Na sodišču EU soočenje stališč države in razlaščencev v bankah

Na sodišču EU v Luksemburgu poteka obravnava mnenj o noveli zakona o bančništvu, eni od podlag za razlastitve v slovenskih bankah. Država in Banka Slovenije vztrajata, da je bila izbrana pot reševanja bank in posledično razlastitve delničarjev in imetnikov podrejenih obveznosti edina možna, razlaščenci pa, da so bile te neupravičene.

svet 11:47

State Department objavil nov sveženj elektronskih sporočil Clintonove

Ameriški State Department je v ponedeljek objavil nov, že sedmi sveženj kakih 5000 elektronskih sporočil, ki jih je poslala ali prejela najverjetnejša kandidatka demokratov na ameriških predsedniških volitvah Hillary Clinton. Skupno so po navedbah ministrstva doslej tako objavili 66 odstotkov sporočil nekdanje ameriške državne sekretarke.

šport 11:46

Benzemaju zažugal tudi francoski premier

Francoskega nogometnega zvezdnika Karima Benzemaja, ki je vpleten v izsiljevalski škandal zaradi videoposnetka žgečkljive vsebine, je okaral tudi francoski premier Manuel Valls. Ta je za radijsko postajo Europe 1 dejal, da morajo biti vrhunski športniki zgled ostalim, ter zvezdniku Reala Madrida zagrozil z izključitvijo iz francoske reprezentance.

gospodarstvo 11:41

Brezposelnost v evrskem območju najnižje od januarja 2012

Stopnja brezposelnosti v območju evra je oktobra po sezonsko prilagojenih podatkih dosegla najnižjo raven po januarju leta 2012; ustavila se je pri 10,7 odstotka, kar je 0,1 odstotne točke manj kot septembra. V EU je stopnja brezposelnosti na mesečni ravni ostala nespremenjena pri 9,3 odstotka, kar je najnižje od septembra 2009.