Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

svet kultura 5:30

Kubanska zasedba Buena Vista Social Club bo nastopila v Beli hiši

Legendarna kubanska zasedba Buena Vista Social Club bo postala prva kubanska skupina, ki bo v zadnje pol stoletja nastopila v Beli hiši. V četrtek bodo zaigrali na dogodku, s katerim bodo v Beli hiši zaznamovali mesec španske dediščine. Udeležil se ga bo tudi ameriški predsednik Barack Obama, je pisala francoska tiskovna agencija AFP.

šport 5:00

Za EP v Izraelu že prijave 46 držav

Udeležbo na evropskem prvenstvu v plavanju v 25-metrskih bazenih decembra v Izraelu so že potrdili v 46 nacionalnih panožnih zvezah in Evropska plavalna zveza pričakuje novo rekordno udeležbo, so ob robu letošnjega kongresa na Dunaju sporočili z Len.

svet kultura 5:00

Leonardo DiCaprio bo producent filma o Volkswagnovi aferi

V Hollywoodu načrtujejo posneti film o avtomobilskem gigantu Volkswagen, ki ga je zamajal škandal s prirejanjem izpustov škodljivih plinov. Producent filma naj bi bil pisanju francoske tiskovne agencije AFP Leonardo DiCaprio, ki je tudi sicer znan po svojih angažmajih na okoljevarstvenih področjih.

šport 5:00

Watanabe: Slovenija ima veliko idej, Fig jih ubija

Minuli konec tedna je Slovenijo obiskal Morinari Watanabe, generalni sekretar japonske gimnastične zveze, ki je kandidat za predsedniško mesto Mednarodne gimnastične zveze Fig, kjer trenutno sedi v izvršnem odboru. Watanabe je med prvimi državami obiskal prav Slovenijo, saj meni, da je pomembna država v svetu gimnastike in z veliko idejami.

gospodarstvo 5:00

Na letošnjem Zlatem bobnu več kot 1200 prijavljenih del

V Portorožu se danes uradno začenja 22. mednarodni oglaševalski festival Zlati boben, ki bo potekal pod geslom Transformacija, osvoboditev in kreativna kultura. V štirih dneh bo nastopilo prek 40 priznanih mednarodnih govorcev, tekmovalni del pa je letos privabil 1208 del iz 25 držav, 255 agencij in 26 različnih agencijskih mrež.

Slovenija 5:00

Državne svetnike bo danes nagovoril predsednik državnega zbora

Državni svetniki se bodo danes sestali na redni seji. Tudi državni svet se bo opredelil do predlogov proračunov za prihodnji dve leti. Pred državne svetnike pa bo na tokratni seji stopil tudi predsednik DZ Milan Brglez, ki bo na povabilo DS spregovoril o sodelovanju med državnim zborom in državnim svetom.

kultura 0:30

Problematika KSEVT bo danes zaposlila poslance in državne svetnike

Problematika v zvezi s financiranjem Kulturnega središča Evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT), zaradi katere njegov soustanovitelj Miha Turšič gladovno stavka, bo dopoldan na izredni seji obravnavala komisija državnega sveta za kulturo, znanost, šolstvo in šport. Popoldan se bo na to temo na nujni seji sestal tudi odbor za kulturo DZ.