Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

kultura 23:27

Laibach ob "zanimivi cenzuri" donel v Bruslju

Laibach je danes s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija navdušil v Bruslju pred okoli 1200 obiskovalci, večinoma Slovenci. O tem, kaj imajo povedati Bruslju, pravijo, da vsaj toliko kot severnokorejski prestolnici. Niti v Bruslju ni šlo brez "zanimive cenzure" - Evropska komisija ni želela, da bi bil koncert povezan s predajo zelene krone Ljubljani.

gospodarstvo 22:50

Newyorške borze nadaljujejo z negativnim nizom

Indeksi na newyorški borzi so tudi danes končali v rdečem. Indeks Dow Jones je trgovanje sklenil pri 16.014,38 točke, kar je 12,67 točke oziroma 0,08 odstotka manj kot v ponedeljek. Indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 pa je današnje trgovanje sklenil pri vrednosti 1852,21 točke.

gospodarstvo 21:32

Gorjupovi uspelo upočasniti postopek Palomine dokapitalizacije

Predstavnici nekaterih malih delničarjev na januarski skupščini Palome Neveni Tei Gorjup oziroma njenemu podjetje Nevija je na mariborskem sodišču uspelo z zahtevo za začasno odredbo za zavarovanje nedenarne terjatve, ki jo je vložila skupaj z izpodbojno tožbo zoper skupščinski sklep o dokapitalizaciji s strani poljskega sklada Abris.

šport 21:16

Nica mesec dni brez Ben Arfe

Francoski nogometni prvoligaš Nica, ki je trenutno na tretjem mestu ligue 1, bo najmanj mesec dni brez svojega prvega zvezdnika ekipe 28-letnega Hatema Ben Arfe, ki si je na sobotni prvenstveni tekmi v Monacu poškodoval zadnjo stegensko mišico.

svet 21:05

Ustanovne članice EU o aktualnih krizah in prihodnosti Evrope

Zunanji ministri šestih ustanovnih članic Evropske unije so se danes v Rimu sestali na diskretni večerji, na kateri so razpravljali o reševanju aktualnih kriz, ki ogrožajo trdnost unije, ter o prihodnosti Evrope, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po večerji so drugim državam članicam sporočili, da mora EU znova najti "duha solidarnosti".