Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 11:24

Yaskawa Ristro lanski dobiček ob četrtletju presegla za približno polovico

Ribniška Yaskawa Ristro je v prvem poslovnem četrtletju, ki se je končalo z majem, ustvarila 6,7 milijona evrov prometa, kar je 16 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. S približno 500.000 evri dobička je primerljivi lanski dobiček presegla za skoraj polovico. Družba je tudi med kandidati za postavitev nove Yaskawine evropske tovarne.

gospodarstvo 11:21

Po grškem "ne" na izbiro le mučni scenariji

Po odločnem grškem "ne" ponudbi posojilodajalcev za denar v zameno za reforme so na izbiro le mučni scenariji: pogajanja o tretjem programu pomoči, ki so po izkušnjah z nezanesljivo grško vlado v minulih mesecih nepredstavljiva, izstop iz območja evra z nepredvidljivimi finančnimi in političnimi posledicami ali nekakšna vmesna ustvarjalna rešitev.

svet 11:19

V prometni nesreči v Turčiji umrlo 15 delavcev

V hudi prometni nesreči je danes umrlo 15 turških kmetijskih delavcev, od tega večina žensk, ko je njihovo vozilo trčilo v tovornjak, ki je prevažal mleko, so sporočile tamkajšnje oblasti.

šport 11:12

Zoran Dragić uspešen na poletni ligi v ZDA

Slovenski košarkarski reprezentant Zoran Dragić se v ZDA udeležuje poletne lige moštev NBA in v dresu Miamija kaže dobre predstave. Na dveh tekmah, ki jih je Miami dobil, je igral po približno 20 minut in dosegel dvanajst ter devet točk.

svet 11:10

V Nigeriji v napadu Boko Harama več deset mrtvih

V mestu Jos v osrednji Nigeriji je bilo v dveh bombnih napadih v nedeljo zvečer ubitih najmanj 44 ljudi, so po poročanju britanskega BBC sporočile oblasti. Odgovornosti za napada ni za zdaj prevzel nihče, pripisujejo pa jo skrajni skupini Boko Haram. Gre za zadnjega v nizu napadov v zadnjih dneh, ki so terjali več kot 200 mrtvih.

šport 10:54

Kljub porazoma s skupnih 0:68 nogometaši ostajajo pozitivni

Nogometaši Mikronezije so na pacifiških igrah doživeli dva visoka poraza; proti Tahitiju so izgubili 0:30, s Fidžijem pa kar 0:38. Kljub temu trener ekipe pravi, da igralci ostajajo pozitivni in da želijo na terenu pokazati vse svoje znanje.