Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

šport 11:42

Umrl sin Franza Beckenbauerja

Nogometni svet žaluje za Stephanom Beckenbauerjem, sinom legendarnega nemškega nogometaša Franza Beckenbauerja. Šestinštiridesetletni Stephan Beckenbauer, dolgoletni trener mladinskega pogona munchenskega Bayerna, je v noči na soboto izgubil bitko z dolgoletno težko boleznijo.

šport 11:32

Slovenski košarkarji danes na tekmo reprezentančnih kolegic

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca do 18 let se bo danes ob 18.30 v celjski dvorani Golovec pomerila z izbrano vrsto Belgije. Po zmagah nad Srbijo in Madžarsko bo tokratna tretja tekma v prvem delu odločala o številu točk za drugi del tekmovanja. S tribun bodo za izbranke Damirja Grgiča navijali tudi slovenski reprezentanti.

svet 11:08

V novih napadih Turčije na PKK več mrtvih

Turške zračne sile so danes zjutraj znova napadle domnevne položaje Kurdske delavske stranke (PKK) na severu Iraka. Pri tem naj bi bilo ubitih najmanj osem civilistov, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki se sklicuje na navedbe lokalnih prebivalcev. Turški mediji poročajo, da je Turčija v napadih doslej ubila okoli 260 pripadnikov PKK.

kultura 11:02

Jeseni konec zapletov z imenovanjem šefa mariborskega lutkovnega gledališča?

Imenovanje direktorja Lutkovnega gledališča Maribor (LGM) je očitno občutljivo politično vprašanje, saj trenutno teče že drugi poskus njegovega izbora. Dosedanja direktorica Mojca Redjko kandidira za nov mandat, a čeprav ima podporo tako zaposlenih kot sveta zavoda glede na lanski neuspeli razpisni postopek ni nujno, da bo izbrana.

šport 10:30

Rezultati preiskave Wade o dopingu v Rusiji šele konec leta

Rezultati preiskave Svetovne protidopinške agencije o načrtnem dopingu v ruskem športnem sistemu bodo znani šele konec leta. To je danes na kongresu Mednarodnega olimpijskega komiteja v Kuala Lumpurju potrdil predsednik Wade Craig Reedie.

svet 10:21

Anketa: Uporabniki spijo in se tuširajo s svojimi telefoni

V anketi, ki jo je izpolnilo več kot 7000 ljudi iz sedmih držav, so raziskovalci ugotovili, da številni uporabniki pametnih telefonov spijo s svojimi mobilnimi napravami in jih celo jemljejo s seboj pod tuš. Prav tako bi v primeru požara prej vzeli svoj telefon, kot pa rešili hišnega ljubljenčka.

gospodarstvo 10:05

Luko Koper obiskal južnokorejski partner

Luka Koper je v petek gostila delegacijo južnokorejskega logističnega velikana Hyundai Glovis, ki jo je vodil predsednik uprave Kim Kyungbae. Med drugim so govorili o širitvi sodelovanja, saj v Glovisu ocenjujejo, da bo Koper v prihodnje odigral pomembno vlogo pri uresničevanju njihove širitvene strategije.