Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
Podnebna konferenca 2015

Zadnje novice

svet kultura 5:00

Zvezdniški pianist Lang Lang se bo lotil pisanja glasbe

Zvezdniški kitajski pianist Lang Lang si želi izboljšati svoje skladateljske sposobnosti in napisati lasten koncert za klavir. Kot je dejal, si včasih zapiše kakšno svojo skladbo in jo zaigra. Meni, da skladateljski talent ima, a da te še ni na ravni, ki bi si jo želel.

gospodarstvo 5:00

V obtoku nov bankovec za 20 evrov

V 19 državah območja z evrom, tudi Sloveniji, je od danes v obtoku nov bankovec za 20 evrov. Po bankovcih za pet in deset evrov je to naslednji bankovec v seriji Evropa, ki imajo izboljšane zaščitne elemente.

kultura 5:00

Radku Poliču - Racu bodo nocoj izročili berta za življenjsko delo

V Slovenski kinoteki bodo nocoj igralcu Radku Poliču - Racu izročili berta za življenjsko delo na področju filmske igre. Polič je nastopil v okoli stotih filmih ter v skorajda stotih gledaliških in radijskih igrah. Pred podelitvijo nagrade Društva slovenskih filmskih režiserjev bodo po izboru nagrajenca prikazali film Nočne ladje Igorja Mirkovića.

kultura 5:00

Slovenski knjižni sejem na široko razpira vrata

Slovenski knjižni sejem (SKS) v 31. izdaji prinaša tri ključne novosti. V smer internacionalizacije je stopil s predstavitvijo častne gostje Francije, bolj živahen bo zaradi otroškega festivala Cicifest, bolj družaben pa zato, ker se bo podal izven zidov Cankarjevega doma. Knjižni sejem obiskovalce v Cankarjev dom vabi od 9. ure dalje.

Slovenija 5:00

V Celju jubilejni 25. dobrodelni koncert Klic dobrote

V Celju se bo nocoj začel jubilejni 25. koncert Klic dobrote z neposrednim televizijskim prenosom na 1. programu Televizije Slovenija, Radia Slovenija in Radiu Ognjišče. V času koncerta in tudi še cel decembra bo Slovenska karitas zbirala sredstva za pomoč slovenskim družinam v stiski, je zapisano na spletnih straneh Slovenske karitas.

šport 5:00

Rangers najvrednejši klub NHL, Los Angeles deveti

Hokejska ekipa New York Rangers je najvrednejša ekipa severnoameriške lige NHL. Njena vrednost je ocenjena na 1,2 milijarde dolarjev, so zapisali v reviji Forbes, Rangers pa so tako na prvem mestu zamenjali dosedanje najvrednejše moštvo Toronto Maple Leafs. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so deveti s 580 milijoni evrov.

svet 4:39

Podpredsednik ZDA Joseph Biden odpotoval v Zagreb

Bela hiša je sporočila, da je podpredsednik ZDA Joseph Biden v torek zvečer skupaj s soprogo Jill Biden odpotoval v Zagreb, kjer se bo danes najprej srečal s slovenskim predsednikom Borutom Pahorjem, ki skupaj s hrvaško kolegico Kolindo Grabar-Kitarović gosti vrh procesa Brdo Brioni