Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

Slovenija 14:16

Stekla dela za prizidek krškega Inštituta za energetiko

Na Fakulteti za energetiko v Krškem, ki kot del mariborske univerze deluje v krški poslovni coni Vrbina, so danes slovesno položili temeljni kamen za gradnjo prizidka Inštituta za energetiko. Pogodbo za projekt so podpisali avgusta, stal bo dobrih 5,2 milijona evrov, od tega bo 4,2 milijona evrov prispeval evropski sklad za regionalni razvoj.

svet 14:09

Britanci množično zahtevajo sprejem več beguncev

Več kot 333.000 Britancev je v spletni peticiji vlado v Londonu pozvalo, naj sprejme več beguncev. Britanski premier David Cameron, ki je tarča kritik, ker da v begunski krizi ne stori dovolj, je danes v odzivu napovedal, da naj bi na Otoku sprejeli več tisoč beguncev iz Sirije. Več podrobnosti o tem naj bi bilo znano prihodnji teden.

šport 14:08

Lahki veslač Rajko Hrvat svetovni podprvak

Slovenski veslač Rajko Hrvat je na svetovnem prvenstvu v francoskem Aiguebelettu osvojil srebrno medaljo med lahkimi enojci. Zmagal je Novozelandec Adam Ling, bron je osvojil Srb Miloš Stanojević.

gospodarstvo 13:54

Ljubljanska borza: Indeks navzdol

Na Ljubljanski borzi je indeks blue chipov SBI TOP današnje trgovanje končal pri vrednosti 686,35 točke, kar je 1,26 točke oz. 0,18 odstotka manj kot v četrtek. Najbolj so se pocenile delnice Telekoma Slovenije, ki so izgubile okoli pol odstotka.

šport 13:53

Konjeniška zveza dobila novega predsednika

Jožef Klavdij Novak je novi predsednik Konjeniške zveze Slovenije. Novak je na tem položaju - po izredni skupščini v Mariboru - zamenjal Bogomirja Vnučca, ki je bil v zadnjih dveh mandatih prvi mož KZS.

šport 13:44

Mok namenil dva milijona dolarjev za begunce v Evropi

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je namenil dva milijona dolarjev pomoči, s katero želi pomagati pri lajšanju begunske krize v Evropi, je dejal predsednik Moka Nemec Thomas Bach. Pozval je tudi nacionalne olimpijske komiteje, da naj pripravijo projekte za begunce, ki iščejo rešitev na stari celini, je sporočil Mok.

svet 13:38

Na Balkanu vedno več beguncev

Vedno več beguncev, ki so na poti v evropske države, gre čez Balkan. Samo v četrtek je iz Grčije v Makedonijo prišlo okoli 5600 beguncev, od četrtka do danes zjutraj pa je v Makedonijo nezakonito vstopilo 1808 beguncev. Podobno je v Srbiji, kjer je danes število beguncev, ki so vstopili v državo, krepko naraslo.