Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč
25 let SlovenijeRio 2016

Zadnje novice

Slovenija 5:00

V tedni dni se bo v Ljubljani zvrstilo več kot 15 dogodkov za mlade

V Ljubljani se danes začenja Kolaž mladosti. Do prihodnjega četrtka se bo v prestolnici zvrstilo več kot 15 različnih dogodkov. Organizatorji so izpostavili pestro koncertno in festivalsko dogajanje, pa tudi številne delavnice za mlade. Prvi teden mladih v prestolnici bo v luči aktualne begunske krize minil s poudarkom na migracijah.

gospodarstvo 5:00

V Kopru o promociji vloge ženske v podjetništvu

Društvo PiNA v sklopu mednarodnega projekta Equality for Change danes v Centru mladih Koper pripravlja konferenco Podjetnica z družbenim učinkom. Dogodek je namenjen spodbujanju podjetništva z družbenim učinkom, promociji vloge žensk v podjetništvu in na vodstvenih položajih ter predstavitvi obstoječih podpornih okolij za razvijanje podjetništva.

šport Rio 2016 5:00

72 dni do OI - Parnambuco

Brazilija je ime dobila po drevesu rdeče barve, ki spominja na žerjavico oziroma 'braso', kot žerjavici pravijo v portugalskem jeziku. Gre za drevo Parnambuco ali po latinsko Caesalpinia echinata.

kultura 5:00

V Narodni galeriji pregledna razstava oblikovalca Henryka Tomaszewskega

V Narodni galeriji bodo odprli pregledno razstavo Henryka Tomaszewskega (1914-2005), ki velja za eno najpomembnejših osebnosti poljskega grafičnega oblikovanja po drugi vojni. Na njej bo predstavljen izbor njegovih najboljših del, od risanih komentarjev, ki jih je objavljal v kulturnih publikacijah, in serij ovitkov knjižnih izdaj do plakatov.

svet kultura 5:00

V Vatikanu odprli prenovljeni Etnografski muzej

Po dveh leti obnovitvenih del so v Vatikanu v torek ponovno odprli Etnografski muzej, ki hrani več kot 100.000 eksponatov z vsega sveta. Razstava vključuje predmete, ki so jih poklonili misijoni, škofije ali posamezniki. Med njimi so tudi predmeti s Papue Nove Gvineje in kitajski novci, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

gospodarstvo 5:00

V Ljubljani visoki predstavniki evropskih turističnih agencij

Ljubljana bo od danes do petka gostila letno skupščino članov Evropskega združenja organizatorjev potovanj in turističnih agencij (ECTAA). V Sloveniji se bo tako mudilo okoli 70 najvišjih in najvplivnejših predstavnikov tega sektorja iz 30 držav, navajajo v Slovenski turistični organizaciji (STO).

gospodarstvo 5:00

KGZS voli nove člane

Danes se začenjajo volitve za člane sveta Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) in člane svetov 13 območnih enot. Glasove bodo danes lahko oddali predstavniki pravnih oseb in tiste fizične osebe, ki želijo glasovati pravočasno. Ostale fizične osebe bodo lahko glasovale v nedeljo od 7. do 19. ure na okrog 300 voliščih po Sloveniji.