Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 0:30

Objavljeni bodo podatki o industrijski proizvodnji za lani

Statistični urad RS bo danes objavil podatke o vrednosti industrijske proizvodnje v Sloveniji v decembru in v celotnem lanskem letu. V prvih 11 mesecih leta 2015 je bila vrednost za skoraj pet odstotkov višja kot v enakem obdobju leto prej.

svet 0:30

Bruselj bo ocenil izvajanje ukrepov v begunski krizi

Evropska komisija bo danes ocenila izvajanje ukrepov v begunski krizi, tudi uresničevanje priporočil Grčiji za zagotavljanje ustreznega nadzora na zunanji meji ter izpolnjevanje akcijskega načrta EU in Turčije, s katerim naj bi zajezili tok migrantov in beguncev v Evropo.

kultura 9.2.2016 23:27

Laibach ob "zanimivi cenzuri" donel v Bruslju

Laibach je danes s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija navdušil v Bruslju pred okoli 1200 obiskovalci, večinoma Slovenci. O tem, kaj imajo povedati Bruslju, pravijo, da vsaj toliko kot severnokorejski prestolnici. Niti v Bruslju ni šlo brez "zanimive cenzure" - Evropska komisija ni želela, da bi bil koncert povezan s predajo zelene krone Ljubljani.

gospodarstvo 9.2.2016 22:50

Newyorške borze nadaljujejo z negativnim nizom

Indeksi na newyorški borzi so tudi danes končali v rdečem. Indeks Dow Jones je trgovanje sklenil pri 16.014,38 točke, kar je 12,67 točke oziroma 0,08 odstotka manj kot v ponedeljek. Indeks 500 največjih ameriških podjetij S&P 500 pa je današnje trgovanje sklenil pri vrednosti 1852,21 točke.

gospodarstvo 9.2.2016 21:32

Gorjupovi uspelo upočasniti postopek Palomine dokapitalizacije

Predstavnici nekaterih malih delničarjev na januarski skupščini Palome Neveni Tei Gorjup oziroma njenemu podjetje Nevija je na mariborskem sodišču uspelo z zahtevo za začasno odredbo za zavarovanje nedenarne terjatve, ki jo je vložila skupaj z izpodbojno tožbo zoper skupščinski sklep o dokapitalizaciji s strani poljskega sklada Abris.

Slovenija 9.2.2016 21:31

Mariborski mestni svetniki prižgali zeleno luč trajnostni urbani strategiji občine

Mariborski mestni svetniki so danes kljub nekaterim pomislekom sprejeli trajnostno urbano strategijo Mestne občine Maribor, ki je podlaga za kandidiranje za evropska sredstva. Manj enotni so bili glede predlaganih sprememb statuta občine in poslovnika mestnega sveta, o katerih bodo zato odločali na eni od prihodnjih sej.