Pomoč
Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Zadnje novice

Slovenija 21:37

ŠOS od Markeževe pričakuje ureditev že nekoliko kaotičnega visokega šolstva

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je ob izvolitvi Klavdije Markež na mesto šolske ministrice sporočila, da od nje pričakujejo dialog, trdo delo in ureditev že nekoliko kaotičnega visokega šolstva. Za prednostno nalogo smatrajo ureditev financiranja visokega šolstva, katerega stanje je po njihovi oceni trenutno protiustavno.

svet 21:18

Astronavta s sojuzom za leto dni na ISS

Sojuz je danes proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS) ponesel trojico astronavtov, od katerih bosta dva kot prva tam preživela leto dni namesto običajnih šest mesecev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

svet 21:17

Izrael bo Palestincem spet nakazoval prihodke od davkov

Izrael bo palestinskim oblastem nakazal prihodke od davkov, ki jih pobira v njihovem imenu, so danes sporočili iz kabineta izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja. Sredstva je Izrael prenehal nakazovati 2. januarja, ker so se Palestinci pridružili Mednarodnemu kazenskemu sodišču (ICC), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 20:57

Med delom zdrsnil v globino in umrl

V delovni nesreči, ki se je popoldne, malo pred 16. uro zgodila pri Vrsnem v občini Kobarid, je umrl moški, ki je upravljal delovni stroj. Kot je navedeno na spletnih straneh uprave za zaščito in reševanje, se je udrlo pod delovnim strojem na deponiji gradbenega materiala, zdrsnil je približno 20 metrov v globino.

šport 20:53

Feldkirch do druge zmage proti Jesenicam

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tretji tekmi lige INL izgubili proti Feldkirchu z 2:6 (1:2, 0:1, 1:3). Avstrijci vodijo z 2:1 v zmagah, četrta tekma bo v nedeljo v Avstriji.

svet 20:25

ZDA in Iran: V pogajanjih o Iranu bodo potrebne težke odločitve

V pogajanjih o iranskem jedrskem programu bo treba sprejeti težke odločitve, sta danes, nekaj dni pred iztekom roka za dogovor o iranskem jedrskem programu ob robu dvostranskih pogovorov v Lozani ločeno povedala iranski zunanji minister Mohamed Džavad Zarif in neimenovani predstavnik State Departmenta, poroča francoska tiskovna agencija AFP.