Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

gospodarstvo 8:00

Javni dolg Avstrije najvišji v zgodovini

Javni dolg Avstrije je dosegel zgodovinsko visoko raven. Po zadnjih podatkih avstrijskega statističnega urada je ob koncu prvega letošnjega četrtletja znašal 280,2 milijarde evrov oziroma 84,9 odstotka bruto domačega proizvoda (BDP). Tako je v primerjavi z decembrom zrasel še za 0,3 odstotka BDP, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

gospodarstvo 7:58

V Grčiji odprta volišča na zgodovinskem referendumu

V Grčiji so se danes odprla volišča za referendum, na katerem grški volivci odločajo, ali bodo sprejeli zadnje zahteve mednarodnih upnikov v zameno za nadaljevanje finančne pomoči Grčiji, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Izid je praktično nemogoče predvideti, saj so zadnje ankete kazale predvsem to, da bo tesen.

Slovenija 7:52

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 97 prometnih nesreč, od tega 17 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami, šest s hudimi ter eno prometno nesrečo, v katerih je ena oseba umrla. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 132 kršitev javnega reda in miru ter 107 kaznivih dejanj.

šport 7:13

Angležinje tretje na nogometnem SP v Kanadi

Angležinje so v tekmi za tretje mesto na nogometnem svetovnem prvenstvu v Edmontonu v Kanadi z 1:0 (0:0, 1:0) po podaljšku premagale Nemčijo in osvojile bronasto medaljo. Za prvo zmago Angležinj v 21. dvoboju z evropskimi prvakinjami Nemkami je odločilni gol v 108. minuti iz enajstmetrovke zadela Fara Williams.

Slovenija 7:00

Iz Velenja proti Srebrenici se odpravlja 15 kolesarjev

Izpred velenjske občine se bo danes ob 8. uri na 800 kilometrov dolgo misijo miru od Velenja do Srebrenice odpravilo 15 kolesarjev, ki se bodo 11. julija udeležili osrednje komemoracije ob 20. obletnici tragičnih dogodkov v Srebrenici. V to bosansko mesto prinašajo prinašajo sporočilo miru Naj se nikoli ne ponovi in ne pozabi.

kultura 6:00

Lutkovna ustvarjalka Alenka Pirjevec praznuje 70 let

Svoj 70. rojstni dan danes praznuje lutkovna ustvarjalka Alenka Pirjevec, ki je še vedno zaposlena v Lutkovnem gledališču Ljubljana, obenem pa je dejavna tudi kot podpredsednica Združenja dramskih umetnikov Slovenije, ki ga je dva mandata tudi vodila. Trenutno ima v ognju dva projekta, za katera upa, da bosta doživela realizacijo.

svet kultura 5:30

V hamburškem kunst forumu slike in fotografije na temo vode

V hamburškem razstavišču Bucerius kunst forum so na ogled postavili razstavo z naslovom Ko voda šteje - slike in fotografije od J.M.W. Turnerja do Olafurja Eliassona. Postavitev združuje dela, nastala od leta 1800 do danes, pri katerih je umetnike navdihovala voda v vseh svojih pojavnih oblikah.