Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

Slovenija 15:29

Za šest osumljenih v zadevi klicni centri odrejen pripor

Šest osumljencev kaznivega dejanja trgovine z ljudmi, ki so povezani z nezakonitimi klicnimi centri in so jih v petek pridržali, so že privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku. Ta je zanje odredil pripor, so za STA pojasnili na Policijski upravi Maribor.

gospodarstvo 15:13

Bundesbank napoveduje nadaljnjo krepko rast nemškega gospodarstva

Rast nemškega gospodarstva je v zadnjem četrtletju lanskega leta nekoliko oslabela, a to sodeč po navedbah tamkajšnje centralne banke Bundesbank ne bi smelo predstavljati večje nevarnosti za nadaljnjo rast. Kot mesečno poročilo centralne banke povzema nemška tiskovna agencija dpa, je razpoloženje v največjem evropskem gospodarstvu nadpovprečno.

gospodarstvo 15:06

Ljubljanska borza: SBI TOP pridobil pol odstotka

Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je današnje trgovanje na Ljubljanski borzi sklenil pri 836,12 točke, kar je 3,72 točke oz. 0,45 odstotka nad izhodiščem. Med delnicami indeksa so v prvi kotaciji največ pridobile delnice Luke Koper, Intereurope in Krke.

Slovenija 14:55

Združenje radiodifuznih medijev poziva Cerarja k razrešitvi Peršaka

Združenje radiodifuznih medijev pri Medijski zbornici, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, premiera Mira Cerarja poziva, da razreši ministra za kulturo Antona Peršaka. Ta je namreč po njihovem mnenju nekompetenten za pripravo medijske zakonodaje, ki bo sprejeta v sodelovanju z deležniki in bo slovenskim medijem omogočila obstoj.

svet 14:47

Rusko sodišče zaprlo sklad, ki je financiral Navalnega

Sodišče v Moskvi je danes odredilo likvidacijo sklada, ki je podpiral predsedniško kampanjo opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega, poroča nemška tiskovna agencija dpa. To je nov udarec za kampanjo Navalnega, ki se že tako ubada s stalnimi ovirami. Navalni sicer za nedeljo skupaj s privrženci načrtuje množične proteste po vsej državi.

svet 14:40

V požaru v Združenih arabskih emiratih umrlo več otrok

V Združenih arabskih emiratih je na severozahodu države danes zagorela stanovanjska hiša. Zaradi vdihavanja dima je umrlo sedem bratov in sester, med njimi trije dečki in štiri deklice v starosti od pet do 13 let. V tej državi vsako leto kljub prizadevanju tamkajšnjih oblasti zabeležijo več sto požarov, vendar so žrtve redke.