Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

Slovenija 14:10

V prvem polletju letos v Sloveniji štiri nove ulice

Slovenija v prvem polletju letošnjega leta ni dobila nobenega novega naselja, so pa nastale štiri nove ulice, določenih je bilo 3034 novih hišnih številk. Po številu naselij je bila največja občina Krško s 158 naselji, so navedli na Statističnem uradu RS (Surs).

šport 14:01

Modriću bodo za lažno pričanje sodili v Zagrebu namesto v Osijeku

Hrvaško vrhovno sodišče je odločilo, da postopek proti kapetanu hrvaške nogometne reprezentance in najboljšemu nogometašu mundiala v Rusiji Luki Modriću prestavi iz Osijeka v Zagreb. Modrića bremenijo lažnega pričanja na sojenju za gospodarski kriminal proti šefu nogometnega kluba Dinamo, Zdravku Mamiću.

gospodarstvo 13:46

Vlada o gospodarskih temah

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila s poročilom o dinamiki priprave državnih prostorskih načrtov (DPN) za obdobje od marca lani do maja letos in sprejela ukrepe za pospešitev priprave DPN. Ministrstvu za okolje in prostor je naložila, da o realizaciji aktivnosti poroča enkrat letno, v začetku leta za preteklo leto.

svet 13:29

Zaradi plagiata odstopil že drugi minister nove češke vlade

Češka vlada, ki so jo oblikovali šele pred tremi tedni, je danes izgubila že drugega ministra. Po pravosodni ministrici Tatjani Malo iz stranke Ano je v torek odstopil še minister za delo Petr Krčal iz socialdemokratov (ČSSD). Oba je odnesla afera zaradi plagiatorstva. Krčala je na položaju danes zamenjala Jana Malačova.

svet 13:28

Enega od obsojenih v procesu proti nemški celici NSU izpustili iz zapora

Iz zapora v Münchnu so danes izpustili Ralfa Wohllebna, ki je bil prejšnji teden v procesu proti celici Nacionalsocialistično podzemlje (NSU) zaradi dostavljanja orožja obsojen na deset let zapora. S tem je sodišča sledilo oceni generalnega tožilstva, da zanj zaporna kazen ni več potrebna. V preiskovalnem priporu je presedel že skoraj sedem let.

gospodarstvo 13:25

KD Skladi v sodelovanju s Peakside Capital kupili južni del Steklenega dvora

KD Skladi in mednarodna svetovalna družba za nepremičnine Peakside Capital, ki sta aprila kupili Tivoli Center, sta izvedli še nakup južnega dela stavbe Stekleni dvor v Ljubljani. Vrednost druge naložbe nepremičninskega alternativnega investicijskega sklada KD Adriatic Value Fund, ki sta ga ustanovili družbi, je 12,7 milijona evrov.