Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

105

STA že 105 dni opravlja javno službo brez plačila zanjo s strani Vlade RS.Več

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 17:28

Italijanska vlada z dodatnimi ukrepi za pomoč gospodarstvu

Italijanska vlada je danes sprejela dodatne ukrepe za pomoč gospodarstvu po pandemiji covida-19 v vrednosti 40 milijard evrov. Italija sicer letos pričakuje 4,5-odstotno gospodarsko rast, zadolževanje pa naj bi doseglo 11,8 odstotka bruto domačega proizvoda, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 17:26

Industrijska proizvodnja ZDA marca narasla za 1,4 odstotka

Ameriška industrijska proizvodnja je marca narasla za 1,4 odstotka, potem ko je februarja predvsem zaradi hudega snežnega neurja v Teksasu in drugje po osrednjem in južnem delu ZDA padla za 2,6 odstotka, je sporočila ameriška centralna banka. Od marca lani je industrijska proizvodnja narasla le za odstotek.

gospodarstvo 17:23

Kmetijsko ministrstvo v pripravo pravnih podlag za pomoč po pozebi

Vlada se je danes seznanila z informacijo o posledicah pozebe na kmetijskih pridelkih od 6. do 8. aprila letos. Kmetijsko ministrstvo bo pripravilo pravne podlage za izvedbo pomoči najbolj prizadetim, posebna delovna skupina, ki jo je imenoval minister Jože Podgoršek, pa predlaga, da se za izvedbo ukrepov pripravi interventni zakon.

Slovenija 17:20

Zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v SV ni v neskladju z ustavo, v Levici napovedujejo napovedujejo budno spremljanje vojaških nabav

Ustavno sodišče je odločilo, da zakon o zagotavljanju sredstev za investicije v Slovenski vojski v letih 2021 do 2026 ni v neskladju z ustavo. V Levici se s to odločitvijo ne strinjajo, jo bodo pa spoštovali, ob vojaških nabavah pa bodo vladi gledali pod prste. Obrambni minister Matej Tonin je odločitev ustavnega sodišča ocenil kot državotvorno.

Slovenija 17:16

O samotestiranju v šolah po prepričanju Sviza nujen dogovor z njimi

Dokler ne bo jasno, kakšne so obveznosti in odgovornosti zaposlenih v vzgoji in izobraževanju pri izvedbi testiranj učencev in dijakov, bo Sindikat vzgoje izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (Sviz) izvajanje tovrstnih nalog članstvu odsvetoval. O samotestiranju v šolah je nujen dogovor s sindikatom, opozarjajo v Svizu.