Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zadnje novice

svet 21:24

Trump v Beli hiši sprejel veleposlanike članic Varnostnega sveta ZN

Ameriški predsednik Donald Trump je v Beli hiši na kosilu sprejel veleposlanike 15 držav članic Varnostnega sveta ZN in njihove soproge ter jim dejal, da bodo v naslednjih mesecih in letih zelo zaposleni. Pozval je k novim sankcijam proti Severni Koreji in namignil, da ne bo težav z ameriškim financiranjem ZN, če bo organizacija "dobro delala".

svet 21:15

Fillon se po volilnem porazu umika v ozadje

Konservativec Francois Fillon, ki se mu na francoskih predsedniških volitvah v nedeljo ni uspelo uvrstiti v drugi krog, je danes napovedal, da ne bo sodeloval na junijskih parlamentarnih volitvah v Franciji, poročajo tuje tiskovne agencije.

Slovenija 21:14

Gorenjska avtocesta med Radovljico in Lescami znova odprta

Gorenjska avtocesta, ki je bila zaradi prometne nesreče med počivališčem Radovljica in priključkom Lesce v smeri Karavank zaprta več kot štiri ure, je znova odprta, je razvidno s spletne strani prometno-informacijskega centra. Avtocesta je bila zaprta, ker se je prevrnilo tovorno vozilo, so sporočili s policijske uprave Kranj.

šport 21:14

Preiskava zaradi protipolicijskega napisa na tekmi v Frankfurtu

Nogometnim navijaškim izgredom, ki tudi v Evropi niso redki, se je v Nemčiji konec tedna pridružil nov neprijeten dogodek, po katerem je tamkajšnja policija sprožila preiskavo tožilstva. Gre za incident na tekmi nemške bundeslige med Frankfurtom in Augsburgom, kjer so domači navijači obesili protipolicijski transparent.

Slovenija 20:46

Večer: Jeseniška deklica si poškodb po mnenju izvedenca ni mogla povzročiti sama

Na kranjskem okrožnem sodišču se je danes nadaljevalo sojenje Sandi Alibabić in Mirzanu Jakupiju, ki sta obtožena, da naj bi lansko poletje na Jesenicah tako poškodovala dveletno deklico, da je ta umrla. Sodni izvedenec medicinske stroke Anton Lah je danes na sojenju dejal, da si deklica si poškodb ni mogla povzročiti sama, na spletu poroča Večer.

Slovenija 20:34

Na Evropski pravni fakulteti o pomenu pluralizma v izobraževanju in znanosti

Na Evropski pravni fakulteti so danes kritično ovrednotili izhodišča novih zakonov o visokem šolstvu in o raziskovalni razvojni dejavnosti. Obema zakonoma je skupno to, da vsak zase, še bolj pa skupaj, pomenita nov poizkus oblastnega preprečevanja znanstveno-univerzitetnega pluralizma na Slovenskem, so opozorili udeleženci simpozija.