Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ne/Ja - razbijalka mitov

STApodkast

Zadnje novice

šport 9:20

Mekinc 50. v Steamboat Springsu

Zgodaj zjutraj po slovenskem času so se v ameriškem Steamboatu zaključile kvalifikacije druge tekme deskarjev na snegu za svetovni pokal v skokih prostega sloga. Edini slovenski predstavnik, Naj Mekinc, je nastopil v prvi kvalifikacijski skupini in dosegel petindvajseti rezultat skupine, kar je zadostovalo za skupno 50. mesto.

Slovenija 9:19

Ponoči po nižinah zapadlo do pet centimetrov snega

Sneg je v prvem delu noči zajel večji del osrednje Slovenije, na Štajerskem in v Prekmurju je deževalo. Po nižinah je zapadlo do pet centimetrov snega, v krajih z nadmorsko višino nad 600 metri od pet do 15 centimetrov. Razmere na cestah so zimske, zato na prometnoinformacijskem centru svetujejo previdnost, v gorah pa je nevarnost snežnih plazov.

šport 9:18

Golovkin letos ne bo branil naslova

Prireditelji boksarskega obračuna za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji med branilcem naslova Kazahstancem Genadijem Golovkinom in Japoncem Ryotom Morato, ki bi moral biti 29. decembra v Saitami, so sporočili, da so morali dvoboj odpovedati oziroma za nedoločen čas prestaviti, poroča agencija AFP.

svet 9:14

Na Salomonovih otokih napovedani novi protesti

Na Salomonovih otokih se oblasti pripravljajo na nadaljnje politične nemire. V ponedeljek bo v otoški državi potekalo glasovanje o nezaupnici predsedniku vlade, napovedani pa so tudi novi protesti. Novembra so protesti proti vladi premierja Manasseha Sogavare v prestolnici sprožili tridnevne nemire, v katerih so bili ubiti najmanj trije ljudje.

Slovenija 9:12

Računsko sodišče Sovi izreklo mnenje s pridržkom

Računsko sodišče je izvedlo revizijo pravilnosti poslovanja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) v letih 2018 in 2019 ter agenciji izreklo mnenje s pridržkom. Popravljalnih ukrepov ji ni naložilo. Poročilo je sicer označeno s stopnjo tajnosti, zato ni javno objavljeno.

za uredništva pregled tiska 9:05

Mladina o davčni reformi (3. 12.)

Grega Repovž v komentarju Drugi svet piše o davčni reformi. Vlada je ta teden uspešno izpeljala še eno fazo sprejemanja davčne reforme. Avtor meni, da politiki davke znižujejo sebi, saj da so oni tisti, ki se počutijo prikrajšane s po njihovem mnenju visokimi davki. Inženirji in podjetniki so omenjeni le zato, da se zadeva bolje sliši, piše avtor.