Vreme po Sloveniji ob 19. uri in napoved

Ljubljana, 23. novembra - Ponoči nas bo od severa hitro prešla hladna fronta. V vzhodni Sloveniji bo lahko za krajši čas rahlo deževalo. Zapihal bo severni veter, na Primorskem burja. Do jutra se bo že zjasnilo.
Jutri bo pretežno jasno. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem pa šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 3, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 4 do 8, na Primorskem do 12 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo v krajih vzhodno od nas prehodno rahlo deževalo. Zapihal bo severozahodni veter, ki bo v Avstriji lahko dosegel hitrost tudi do 100 km/h. Jutri pa bo spet povsod v sosednjih pokrajinah precej jasno, v Kvarnerju bo pihala burja.

Vremenska slika: Nad južno Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega pritiska. Hladna fronta se od severa bliža območju Alp in bo ponoči hitro prešla Slovenijo. Za njo bo v višinah k nam pritekal hladnejši in precej suh zrak.

Obeti: V četrtek in petek bo prevladovalo jasno in hladno vreme, le na Primorskem se bo v petek oblačnost postopno povečala.

sek/sek
© STA, 2004