Kronika minule noči; prometna nesreča s smrtnim izidom

Ljubljana, 20. novembra - V petek ob 19.03 se je na glavni cesti pri Trbovljah zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega avtomobila. 23-letni voznik osebnega avtomobila iz Trbovelj je dohitel neznano osebno vozilo. Zaradi neprilagojene hitrosti se vozilu ni mogel varno priključiti, zato je zapeljal v desno v obcestno koritnico, od tam pa preko ceste, kjer je trčil v odbojno ograjo. Od tam ga je odbilo nazaj na cesto, kjer je trčil v tovorni avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pripeljal 24-letni voznik iz okolice Litije. V nesreči je voznik osebnega avtomobila umrl na kraju nesreče, njegov 16-letni sopotnik pa je bil huje poškodovan. Sicer pa so policisti v noči na soboto obravnavali 56 prometnih nesreč, 82 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

V 50 prometnih nesrečah je nastala materialna škoda, v preostalih pa je ena oseba izgubila življenje, dve sta bili huje, štiri pa lažje telesno poškodovane.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 66-krat posredovali na javnih krajih, 16-krat v zasebnih prostorih, pri tem pa so pridržali pet kršiteljev.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 35 vlomov, 15 tatvin, devet poškodovanj tuje stvari, tri drzne tatvine, povzročitev hude telesne poškodbe, ponarejanje listin, izsiljevanje in rop.

mva/mva
© STA, 2004