Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 18. novembra - Danes bo precej jasno, popoldne se bo v zahodnih in deloma osrednjih krajih začelo oblačiti. Zapihal bo jugozahodni veter. Ponoči in jutri dopoldne bo oblačno, v zahodnih krajih se bodo ponoči začela pojavljati rahle padavine, ki se bodo dopoldne razširile nad večji del Slovenije, popoldne pa ponehale. Po nižinah bo rahlo deževalo. Od severa se bo zjasnilo. Zjutraj bo še pihal jugozahodni, popoldne pa bo začel pihati severozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, v zatišnih legah malo nad 0, najvišje dnevne od 7 do 14 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes precej jasno, popoldne se bo v zahodni Hrvaški in v hribih Furlanije pooblačilo. Ponoči in jutri dopoldne bo pretežno oblačno z rahlim dežjem. Padavine bodo popoldne povečini ponehale, le v Alpah bo občasno še rahlo snežilo. Zapihal bo severozahodni veter.

Vremenska slika: Nad južno Evropo je območje visokega zračnega pritiska, nad Skandinavijo pa ciklonsko območje. Hladna fronta je dosegla severni del srednje Evrope in se počasi pomika proti jugu. Z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje topel in postopno bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto in nedeljo bo sončno in hladneje. Ponekod bo pihal severozahodni veter.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo sprva ugoden, v drugi polovici dneva se bodo pri najbolj občutljivih začele pojavljati manjše vremensko pogojene težave. Moteno bo spanje občutljivih ljudi v noči na petek.

sek/sek
© STA, 2004