Vreme po Sloveniji ob 16. uri in napoved

Ljubljana, 14. novembra - Danes in jutri bo pretežno oblačno. Ponekod v vzhodnih krajih bodo tuintam občasno rahle padavine. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zelo močna burja. Jutri popoldne se bo od severa začelo jasniti. Veter bo slabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 4, v zatišnih legah in v višje ležečih krajih do -3, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 2 do 7, na Primorskem do 10 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo tudi povečini oblačno in zelo vetrovno. V notranjosti Hrvaške bodo občasno še manjše padavine. Pihal bo okrepljen severni veter, ob severnem Jadranu zelo močna, pod Velebitom tudi orkanska burja. Jutri se bo v krajih severno od nas jasnilo. Veter bo slabel.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem je območje nizkega zračnega pritiska, nad zahodno srednjo Evropo pa se krepi anticiklon. Nad naše kraje doteka z močnimi severovzhodnimi vetrovi hladen zrak.

Obeti: V torek in sredo bo precej jasno. Jutra bodo hladna, podnevi pa bo topleje kot danes in jutri. Veter bo v torek ponehal.

Opozorilo: Od danes do jutri opoldne bo burja na Primorskem v sunkih presegla hitrost 90 km/h, na izpostavljenih mestih predvsem danes tudi okoli 140 km/h. Na Gorenjskem bo pihal karavanški fen, ki bo v sunkih presegel hitrost 70 km/h. Zelo vetrovno bo tudi na Štajerskem in v Prekmurju.

sek/sek
© STA, 2004