Vreme po Sloveniji ob 19. uri in napoved

Ljubljana, 13. novembra - Zvečer bodo padavine ponehale, najkasneje na Kočevskem. Ponoči in jutri bo pretežno oblačno in zelo vetrovno. Pihal bo okrepljen severni veter, na Primorskem zelo močna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -4 do 2, na Primorskem okoli 6, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem do 10 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo tudi povečini oblačno in zelo vetrovno. Padavine bodo zvečer v glavnem ponehale. Najpozneje v notranjosti Hrvaške. Pihal bo okrepljen severni veter, ob severnem Jadranu zelo močna, pod Velebitom tudi orkanska burja.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem je območje nizkega zračnega pritiska, nad Skandinavijo in srednjo Evropo pa je obsežno in globoko ciklonsko območje. Hladna fronta bo zvečer prešla naše kraje. Za njo bo od severa začel dotekati k nam hladnejši zrak.

Obeti: V ponedeljek bo delno jasno, veter bo že nekoliko oslabel. V torek bo precej jasno in topleje. Veter bo ponehal.

Opozorilo: Od danes zvečer do ponedeljka čez dan bo burja na Primorskem v sunkih presegla 90 kilometrov na uro, na izpostavljenih mestih bo lahko dosegla tudi hitrost okoli 140 kilometrov na uro. Na Gorenjskem bo pihal karavanški fen, ki bo v sunkih presegel hitrost 70 kilometrov na uro. Zelo vetrovno bo tudi na Štajerskem in v Prekmurju.

td/td
© STA, 2004