Kronika minule noči; prometna nesreča s smrtnim izidom

Ljubljana, 10. novembra - V torek ob 19.15 je 46-letni hrvaški državljan iz okolice Čakovca vozil svoje terensko vozilo po Glavni cesti iz smeri naselja Radenci proti Križevcem. Pred naseljem Vučja vas je pričel prehitevati skupino vozil, ko je bil vzporedno z zadnjim prehitevanim vozilom, mu je nasproti s tovornim vozilom pripeljal 24-letni slovaški državljan. Voznik terenskega vozila je zato sunkovito zavil nazaj na desno, pri tem pa izgubil oblast nad vozilom in trčil v prometni znak na desnem robu vozišča. Od tu ga je odbilo nazaj na levo stran ceste, kjer je silovito trčil v tovorno vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Voznik terenskega vozila je umrl na kraju nesreče. Sicer pa so policisti v noči na sredo obravnavali 31 prometnih nesreč, 31 kršitev javnega reda in miru ter 35 kaznivih dejanj, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

V 25 prometnih nesrečah je nastala materialna škoda, v preostalih pa je ena oseba izgubila življenje, dve sta bili hudo, ena pa lažje telesno poškodovana

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 18-krat posredovali na javnih krajih, 13-krat v zasebnih prostorih, pri tem pa so pridržali dva kršitelja.

Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 18 vlomov, 14 tatvin in tri poškodovanja tuje stvari.

mva/mva
© STA, 2004