Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 6. novembra - Danes bo oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine. Na Primorskem se bo popoldne delno razjasnilo, pihala bo burja. V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, popoldne in zvečer bodo posamezne krajevne plohe. Na Primorskem bo delno jasno, burja bo še pihala. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 5, na Primorskem 9, najvišje dnevne danes od 8 do 11, na Primorskem do 17, jutri od 5 do 9, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo večinoma oblačno, na Hrvaškem in v Avstriji se bodo pojavljale krajevne padavine. Popoldne bo ob severnem Jadranu zapihala burja, delno se bo razjasnilo. V nedeljo bo ob Jadranu večinoma sončno, pihala bo burja. Drugod bo spremenljivo od pretežno oblačno.

Vremenska slika: Nad Italijo, Balkanom in vzhodno Evropo je območje nizkega zračnega pritiska. Hladna fronta se pomika prek naših krajev proti jugu. Za njo bo z vzhodnimi vetrovi dotekal občutno hladnejši zrak.

Obeti: V ponedeljek in torek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine. Na Primorskem bo delno jasno, v ponedeljek bo še pihala burja.

Napoved vpliva vremena na počutje: Vremenski vpliv bo obremenilen, z vremenom povezane težave bodo pogoste, v noči na nedeljo bo splošna vremenska obremenitev slabela.

kk/kk
© STA, 2004