Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kronika minule noči

Ljubljana, 25. avgusta - V noči na ponedeljek se je na slovenskih cestah zgodilo 20 prometnih nesreč, v katerih je en udeleženec umrl, tri so se huje poškodovale, 7 lažje, 15 nesreč pa se je končalo z materialno škodo. Poleg prometnih nesreč so policisti obravnavali še 76 kršitev javnega reda in miru in 33 novih kaznivih dejanj, poročajo iz Generalne policijske uprave (GPU).

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 44-krat posredovali na javnih krajih, 32-krat v zasebnih prostorih, do streznitve so pridržali devet kršiteljev, in sicer tri v Ljubljani, po dva v Kopru in Celju, po enega pa v Kranju in Murski Soboti. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 17 vlomov, devet tatvin, pet poškodovanj tuje lastnine in dva nedovoljena prehoda čez državno mejo.

V nedeljo zvečer, nekaj po 21. uri, se je na glavni cesti Koper - Portorož, na izolski obvoznici, zgodila prometna nesreča v kateri je en udeleženec umrl. Kot poročajo iz GPU, je 37-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane vozil iz Kopra proti Portorožu. Na koncu izolske obvoznice je zapeljal na levo stran ceste, kjer je čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 32-letnik iz Lukovice pri Brezovici. V slednjega je trčil še 45-letni Ljubljančan, ki je vozil iz smeri Portoroža. V nesreči so se tri osebe huje in ena lažje poškodovale, potnica v osebnem avtomobilu povzročitelja nesreče pa je zaradi hudih poškodb nekaj minut po polnoči umrla v izolski bolnišnici.

td/td
© STA, 2003