Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti po svetu

Ljubljana, 25. avgusta - Nekaj zanimivosti iz sveta

Pilot Lindbergh je imel iz ljubezenskega trikotnika s sestrama pet otrok

Muenchen (STA/dpa) - Američan, ki je prvi brez pristanka preletel Atlantski ocean, Charles Lindberg ni imel le treh, temveč pet nezakonskih otrok, ki so bili plod tajnega ljubezenskega trikotnika s sestrama v Muenchnu, je poročal nemški tednik Focus. V začetku avgusta so nemški mediji odkrili, da je imel Lindbergh v zadnjih 17 letih življenja v Muenchnu ljubezensko razmerje z Nemko Brigitte Hesshaimer. Njuni trije otroci Dyrk, Astrid in David, ki so bili rojeni od leta 1958 do leta 1967 in ki v rojstnih listih nimajo napisanega očeta, so na novinarski konferenci dejali, da želijo opraviti DNK teste, s čimer bi dokazali, da je Lindbergh njihov oče. Ob tem pa niso omenili obstoja dveh sorodnikov, ki sta v resnici njihova polbrata. Po pisanju Focusa je bila starejša sestra Brigitte, Marietta, tudi njena tekmica. Ne dolgo po rojstvu prvega Brigittinega sina Dyka je Marietta rodila Varga, zatem pa še drugega sina, čigar ime tednik ne razkriva. Ljubezenski trikotnik Lindbergha s sestrama se je nadaljeval vse do rojstva Davida leta 1967. Marietta Hesshaimer še živi, in sicer v hiši v Švici, ki jo je zgradil Lindbergh. Brigitte Hesshaimer svoje skrivnosti ni zaupala družini vse do nekaj dni pred smrtjo leta 2001. Njeni otroci so na podstrešju našli pisma znanega pilota, njihovo pristnost pa je potrdil grafolog.

Russell Crowe zaradi naraščaja preložil snemanje

Los Angeles (STA/dpa) - Še nerojeni otrok novozelandskega igralca, 39-letnega Russella Crowea, v Hollywoodu že povzroča preglavice. Kot je v sredo poročala ameriška filmska revija Variety, je namreč bodoči očka zaradi otroka, ki naj bi na svet privekal v začetku prihodnjega leta, preložil snemanje filma "Cinderella Man". Režiser Ron Howard se je želel snemanja filma, v katerem bo poleg Crowea nastopila tudi Renee Zellwegger, lotiti januarja 2004, vendar bo moral očitno počakati do marca. Z oskarjem nagrajeni igralec vztraja, da v času, ko naj bi se njemu in njegovi spremljevalki Danielle Spencer rodil prvi otrok, ne bo delal.

Johnny Depp ne razmišlja o letih

Hamburg/Muenchen (STA/dpa) - Ameriškega igralca Johnnyja Deppa (40) njegova starost sploh ne zanima več. "Moje življenje se je tako in tako začelo šele pri 35-ih, ko sem si ustvaril družino," je za revijo InStyle povedal Depp, ki sicer s svojo soprogo Vanesso Paradis in dvema še majhnima otrokoma živi v južni Franciji. Sicer pa bi njegov življenjski stil lahko opisali vsaj kot soliden. Po pisanju filmske revije Cinema je namreč lastnik etažnega stanovanja v pariški četrti Montmartre in vile v Hollywoodu, njegova pa sta tudi glasbena kluba v Londonu in Los Angelesu ter popularna bara v Parizu in New Yorku.

Muslimanke v Nemčiji lahko kupce postrežejo z ruto na glavi

Berlin (STA/Beta) - Nemško zvezno ustavno sodišče v mestu Karlsruhe je odločilo, da imajo prodajalke islamske veroizpovedi v Nemčiji pravico, da svoje kupce postrežejo z ruto na glavi. S tem je ustavno sodišče potrdilo odločitev zveznega delovnega sodišča iz Erfurta in zavrnilo pritožbo neke blagovne hiše iz mesta Schlichtern, ki je neki 32-prodajalki turškega rodu dala odpoved, ker ni želela postreči svojih strank brez rute na glavi. Odločitev je bila sprejeta na podlagi najvišjih nemških zakonov, ki se nanašajo na svobodo veroizpovedi.

Mrtvec se je zbudil v mrtvašnici

Hanoj (STA/AFP) - 73-letni Vietnamec Nguyen Van Quan je bil razglašen za klinično mrtvega in prepeljali so ga v bolnišnično mrtvašnico v mestu Hošiminh na jugu Vietnama, kjer pa je po nekaj urah ponovno oživel, je sporočila uprava bolnišnice. Dežurni zdravnik je pregledal Nguyena, ki se mu je ustavilo srce, in ugotovil, da je klinično mrtev, zato je naročil osebju, da ga premestijo v bolnišnično mrtvašnico. Ko pa sta nato v mrtvašnico prišla hčerka in njen mož, da bi prevzela truplo, sta se močno prestrašila. Rjuha, s katero je bilo pokrito pokojnikovo truplo, se je namreč začela premikati. Ko je uslužbenec v mrtvašnici pristopil do mize in odgrnil rjuho, pa so zagledali pokojnika s široko odprtimi očmi. Vendar veselje ni trajalo dolgo, saj je namreč že enkrat pokojni kmalu po tem padel v komo.

jav/ab/nk/ps/ap
© STA, 2003