Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji in napoved ob 7. uri

Ljubljana, 24. avgusta - Danes in jutri bo sončno, danes zjutraj sprva ponekod še zmerno oblačno. Predvsem proti zahodu je tuintam možna kakšna kratkotrajna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne danes od 27 do 31, na Primorskem okoli 33, jutri predvsem v notranjosti stopinjo ali dve manj.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo prevladovalo sončno vreme. Zjutraj in dopoldne bo v krajih vzhodno od nas zmerno oblačno.

Vremenska slika: Nad severovzhodno Evropo je območje nizkega zračnega pritiska. Hladna fronta se vzhodno od nas v bližini naših krajev pomika proti jugovzhodu. Nad nami se ob šibkih vetrovih še zadržuje topel in razmeroma suh zrak.

Obeti: V torek in sredo se bo nadaljevalo sončno vreme.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Predvsem na vzhodu države bodo vremensko najbolj občutljivi imeli zjutraj manjše vremensko pogojene težave; čez dan bo vremenski vpliv ugoden. Predvsem na obali in na Goriškem bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev, nekoliko manj izrazita bo toplotna obremenitev drugod po državi.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva v krajih s sončnim vremenom po nižinah do 7; v visokogorju do 8. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

Napoved koncentracije cvetnega prahu v zraku: Koncentracija cvetnega prahu pelina, koprivovk in ambrozije bo nizka do srednje visoka; metlikovk nizka. V zraku bodo še posamezna zrna trav, trpotca in rozge. Koncentracija spor gliv bo srednje visoka. Ob obali bo nizka koncentracija cvetnega prahu ambrozije, pelina, krišine, metlikov in trpotca; v zraku bodo tudi posamezna zrna trav in rozge. Koncentracija spor gliv bo nizka.

sek/sek
© STA, 2003