Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Promet na slovenskih cestah močno zgoščen, čakalne dobe na mejnih prehodih

Ljubljana, 23. avgusta - Promet na slovenskih cestah in mejnih prehodih je povečan. O večjih zastojih AMZS poroča na avtocesti Ljubljana - Naklo, odsek Kranj zahod - Naklo, kjer je zastoj na koncu avtoceste, kolona vozil pa je dolga dva kilometra. Zastoja sta tudi na ljubljanski obvoznici, in sicer pri izvozu na Celovško cesto in pa na avtocesti Ljubljana - Klanec, odsek Kozina - Klanec. Kolona vozil je na tem odseku dolga tri kilometre.

Promet je povečan na cesti Kozina - Koper, odsek Klanec - Črni Kal, avtocesti Ljubljana - Naklo, odsek Vodice - Brnik, in cesti Jesenice - Kranj, odsek Črnivec - Podtabor. Na vseh teh odsekih promet poteka v strnjeni koloni, možni so zastoji.

Na večini mejnih prehodov s Hrvaško je gneča, čakalne dobe pa znašajo več deset minut, predvsem pri vstopu v državo. Promet je povečan na mejnem prehodu Škofije, kjer je čakalna doba pri izstopu in vstopu v državo 20 minut, na mejnem prehodu Obrežje pa je pri vstopu v Slovenijo potrebno čakati 40 minut.

Pri vstopu v državo je treba čakati še na mejnem prehodu Dobovec (30 minut), Fernetiči (15 minut) in Dragonja (30 minut). Pri izstopu iz države pa je 30 minut potrebno počakati na mejnem prehodu Karavanke in Jelšane (15 minut). Najdlje se čaka na mejnem prehodu Gruškovje (dobro uro), in sicer pri izstopu iz Slovenije.

ap/ap
© STA, 2003