Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 23. avgusta - Danes in jutri bo pretežno jasno, v severovzhodni Sloveniji danes sprva zmerno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne danes od 29 do 35, jutri od 27 do 31, na Primorskem okoli 33 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo prevladovalo sončno vreme.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je območje nizkega zračnega pritiska. Drugod nad Evropo pa prevladuje območje enakomernega zračnega pritiska. Nad naše kraje doteka zelo topel in razmeroma suh zrak.

Obeti: V ponedeljek in torek se bo nadaljevalo sončno vreme.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Vremenski vpliv bo ugoden; le sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. Uživajte lahko hrano in dovolj tekočine, v času največje vročine se izogibajte velikim telesnim naporom.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva v krajih s sončnim vremenom po nižinah do 7; v visokogorju do 8. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

kk/kk
© STA, 2003