Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji in napoved ob 7. uri

Ljubljana, 22. avgusta - Danes in jutri bo precej jasno, čez dan bo predvsem v severni Sloveniji nekaj več spremenljive oblačnosti. V gorah so proti večeru možne posamezne plohe. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 20, najvišje dnevne od 28 do 34 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: Prevladovalo bo precej jasno vreme, na območju Alp bodo popoldne nastale posamezne plohe.

Vremenska slika: Nad severno Evropo je ciklonsko območje, drugod nad Evropo pa prevladuje območje dokaj enakomernega zračnega pritiska. Nad našimi kraji se bo v višinah zadrževal razmeroma topel zrak.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo še sončno in postopno za spoznanje manj vroče. Predvsem v zahodni Sloveniji bo nekaj več verjetnosti za popoldanske plohe ali nevihte.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Vremenski vpliv bo ugoden; le ob obali in na Goriškem pa tudi po nekaterih drugih nižinah bo popoldne toplotna obremenitev velika.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva v krajih s sončnim vremenom po nižinah 7; v visokogorju 8. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.
Napoved koncentracije cvetnega prahu v zraku: Koncentracija cvetnega prahu pelina, koprivovk in ambrozije bo nizka do srednje visoka; metlikovk nizka. V zraku bodo še posamezna zrna trav, trpotca in rozge. Koncentracija spor gliv bo srednje visoka. Ob obali bo nizka koncentracija cvetnega prahu ambrozije, pelina, krišine, metlikov in trpotca; v zraku bodo tudi posamezna zrna trav in rozge. Koncentracija spor gliv bo nizka.

sek/td
© STA, 2003