Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji in napoved ob 16. uri

Ljubljana, 21. avgusta - Danes bo povečini sončno. Popoldne se bodo v zahodni in osrenji Sloveniji pojavljale krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 33 stopinj. Jutri bo precej jasno, čez dan bo v severni Sloveniji nekoliko več oblačnosti. V gorah so zvečer možne posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, najvišje dnevne od 28 do 34 stopinj.

Napoved za sosednje pokrajine: Ob Jadranu bo sončno, drugod v sosednjih pokrajinah pa bo več oblačnosti, le na Hrvaškem bo precej jasno. Predvsem v krajih severno in zahodno od nas se bodo pojavljale krajevne padavine. Jutri bo precej jasno, popoldne bodo v Alpah nastale posamezne plohe.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in Skandinavijo je ciklonsko območje, nad zahodno in deloma Srednjo Evropo pa šibko območje visokega zračnega pritiska. V višinah doteka od zahoda nad naše kraje nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto in nedeljo bo sončno in vroče. V hribovitem delu zahodne Slovenije bodo zvečer posamezne plohe, v nedeljo lahko tudi nevihte.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika nevarnost požarov v naravi.

sek/sek
© STA, 2003