Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 21. avgusta - Danes bo na Primorskem sončno in povečini suho. Drugod bo sprva še delno jasno, čez dan pa spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 30, na Primorskem okoli 33 stopinj C. Jutri bo precej jasno, čez dan bo v severni Sloveniji nekoliko več oblačnosti. V gorah lahko nastane kakšna ploha. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 31, na Primorskem do 33 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: Ob Jadarnu bo sončno in povečini suho. Drugod v sosednjih pokrajinah bo sprva še delno jasno, čez dan bo več oblačnosti. Predvsem v krajih severno in zahodno od nas se bodo pojavljale krajevne padavine. Jutri bo precej jasno, popoldne bodo v Alpah nastale posamezne plohe.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in Skandinavijo je ciklonsko območje, nad zahodno in deloma Srednjo Evropo pa šibko območje visokega zračnega pritiska. V višinah doteka od zahoda nad naše kraje nekoliko hladnejši in bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto in nedeljo bo sončno in vroče. V hribovitem delu zahodne Slovenije bodo zvečer posamezne plohe, v nedeljo lahko tudi nevihte.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Vremenski vpliv bo zmerno obremenilen, pri najbolj občutljivih se bodo pojavljale manjše vremensko pogojene težave; popoldne bo na Primorskem toplotna obremenitev velika, soparno bo tudi po nekaterih nižinah drugod po državi.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva v krajih s sončnim vremenom po nižinah 7; v visokogorju 8. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

kk/kk
© STA, 2003