Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 20. avgusta - Danes bo deloma jasno, postopno bo več zmerne oblačnosti. Proti večeru bodo na severu Slovenije krajevne nevihte. Jutri bo na Primorskem sončno in povečini suho. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne danes od 25 do 30, na Primorskem do 33 stopinj Celzija, jutri pa bo predvsem v notranjosti stopinjo ali dve manj.

Napoved za sosednje pokrajine: Sprva bo še dokaj sončno, popoldne pa se bo v krajih zahodno in severno od nas zmerno pooblačilo. Tam se bodo začele pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte. Burja ob Jadranu bo slabela. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami. Več sonca bo ob Jadranu.

Vremenska slika: Nad severnim Atlantikom in Skandinavijo je ciklonsko območje, nad zahodno Evropo pa šibko območje visokega zračnega pritiska. Plitva višinska dolina s hladnejšim zrakom bo proti večeru dosegla naše kraje. V višinah bo k nam dotekal vse bolj vlažen zrak.

Obeti: V petek in soboto bo sončno in postopno spet vroče.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Vremenski vpliv bo zjutraj in dopoldne ugoden, popoldne se bo po nižinah pojavil občutek soparnosti in pri najbolj občutljivih tudi manjše vremensko pogojene težave, moteno bo tudi njihovo spanje v noči na četrtek.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva v krajih s sončnim vremenom po nižinah do 7,5; v visokogorju do 8,5. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

kk/kk
© STA, 2003