Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 19. avgusta - Danes bo povečini sončno, čez dan so še možne posamezne plohe in nevihte. Jutri bo sprva še sončno, popoldne pa se bo zmerno pooblačilo. Proti večeru bodo predvsem na severu Slovenije krajevne nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, ob morju 21, najvišje dnevne od 25 do 30, na Primorskem do 32 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo povečini sončno, čez dan bodo še posamezne plohe in nevihte. Jutri bo zjutraj še sončno, popoldne se bo v krajih zahodno in severno od nas zmerno pooblačilo, pojavljati se bodo začele krajevne padavine, deloma nevihte.

Vremenska slika: Oslabljena fronta se počasi pomika prek srednje Evrope proti vzhodu in nekoliko vpliva tudi na vreme pri nas. Od zahoda doteka nad naše kraje nekoliko hladnejši in v nižjih plasteh ozračja tudi bolj vlažen zrak.

Obeti: V četrtek bo na Primorskem povečini sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma nevihtami. V petek bo sončno in suho.

Opozorilo: Povsod po Sloveniji je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Najbolj občutljivi ljudje bodo sprva še imeli manjše vremensko pogojene težave, ki bodo dopoldne ponehale. Ker bo zrak dokaj vlažen bo po nižinah sredi dneva in popoldne neprijeten občutek soparnosti.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva v krajih s sončnim vremenom po nižinah med 7 in 7,5; v visokogorju 8. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

kk/kk
© STA, 2003