Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 18. avgusta - Danes bo pretežno jasno, popoldne ali zvečer bodo nastale krajevne nevihte. Čez dan bo pihal jugozahodni veter. Najvišje temperature bodo od 30 do 36 stopinj C. Jutri bo sončno in malo manj vroče. Čez dan so še možne posamezne plohe ali nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, ob morju 21, najvišje dnevne od 25 do 31 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo povečini sončno, popoldne in zvečer pa se bodo predvsem v krajih zahodno in severno od nas pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte. Tudi jutri bo sončno, še bo nastala kakšna ploha ali nevihta.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje dokaj enakomernega zračnega pritiska. Oslabljena fronta se zadržuje na Alpah in bo vplivala tudi na vreme pri nas. Z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje danes še zelo topel in postopno nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V sredo in četrtek bo sončno, v četrtek bo spet večja verjetnost za popoldanske nevihte.

Opozorilo: Povsod po državi je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V drugi polovici dneva bodo vremensko najbolj občutljivi imeli z vremenom povezane težave.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva v krajih s sončnim vremenom po nižinah do 7,5; v visokogorju do 8,5. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

kk/kk
© STA, 2003