Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 17. avgusta - Ceste so suhe in normalno prevozne. Promet je povečan na vseh cestah z morja proti notranjosti in na skoraj vseh mejnih prehodih. Danes med 6. in 22. uro velja splošna omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, so sporočili iz AMZS.

Promet je povečan na cesti Obrežje - Ljubljana, odsek Trebnje - Bič, pa tudi v nasprotni smeri, in sicer na odseku Karteljevo - Trebnje. O povečanem prometu poročajo tudi s ceste Koper - Kozina, odsek ankaransko križišče - Rižana, in na koprski obvoznici, in sicer na odseku Bertoki - ankaransko križišče. Promet je povečan tudi na cesti Kranj - Jesenice, in sicer na cesti Podvin - Lesce - Bled in pa na ljubljanski obvoznici, odsek Lj. Podutik - Lj. Šiška. Na vseh teh cestnih odsekih je prometa povečan, možnost zastoja.

Na večini mejnih prehodov, predvsem tistih s Hrvaško je povečan promet. Tako je na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu potrebno čakati 15 minut, na Starodu 45 minut, v Metliki 15 minut, Slovenski vasi 45 minut, Jelšanah 30 minut, Sečovljah 30 minut, Dobovcu 40 minut, Zavrču 45 minut, na Gruškovju dve in pol uri, na Obrežju pa kar tri in pol ure. Promet pri izstopu iz države je povečan le na mejnem prehodu Šentilj, kjer je potrebno za izstop počakati 15 minut. Na ostalih mejnih prehodih ni daljših čakalnih dob pri prestopu mej.

Do 20. avgusta bodo na regionalni cesti Maribor - Celje, na odseku Tepanje - Slovenske Konjice, dnevno med 7. in 19. uro občasne polovične zapore. Promet bo v tem času potekal izmenično enosmerno.

Do 26. avgusta bo na glavni cesti Razdrto - Vipava na odseku Razdrto - Manče dnevno med 17. in 7. uro polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 30. avgusta bo na regionalni cesti Zbure - Mačkovec popolna zapora; obvoz je urejen.

Do 31. avgusta bo na regionalni cesti Soteska - Novo mesto polovična zapora; promet bo v tem času potekal izmenično enosmerno.

Do 1. septembra bo na regionalni cesti Kranj - Medvode - Ljubljana pri Medvodah zaradi izgradnje krožišča polovična zapora cestišča; možni so zastoji. Regionalna cesta Medvode - Zbilje bo iz smeri Kranja proti Zbiljam zaprta, prav tako pa bo zaprta iz smeri Zbilj proti Ljubljani. Obvoz je na relaciji Medvode - Jeprca - Zbilje.

Do 6. septembra bo na glavni cesti Celje - Krško - Drnovo na odseku Impoljca - Brestanica dnevno med 7. in 17. uro polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 10. septembra bo dnevno med 7. in 17. uro na glavni cesti Celje - Krško - Drnovo, pri Drnovem, zaradi izgradnje krožišča polovična zapora cestišča; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 16. septembra bo na glavni cesti Starod - Kozina na odseku Obrov - Kozina polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno, možni so zastoji.

Do predvidoma 18. septembra bo na regionalni cesti Vrhnika - Horjul pri Stari Vrhniki polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 20. septembra bo na hitri cesti Jesenice - Kranj na odseku Črnivec - Podtabor - Naklo popolna zapora cestišča. Promet je preusmerjen na levo polovico novozgrajenega avtocestnega odseka, zaprt je tudi izvoz iz smeri Jesenic za Tržič, obvoz po avtocesti do izvoza Kranj zahod in nazaj po drugi polovici avtoceste.

Do 26. septembra bo na regionalni cesti Šentilj - Pesnica dnevno med 7.30 in 17. uro polovična zapora; promet bo v tem času potekal izmenično enosmerno.

Do 15. oktobra bo na avtocesti Maribor - Trojane na odseku Slovenske Konjice - Dramlje zaprta polovica avtoceste; promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno, možni so zastoji ob prometnih konicah.

Do 15. oktobra bo zaradi cestnih del na glavni cesti Solkan - Nova Gorica polovična zapora cestišča.

Do 30. oktobra bo regionalna cesta Tržič - Kokrica pri Mlaki zaprta; obvoz je urejen po lokalnih cestah.

Do 15. novembra bo hitra cesta Bič - Obrežje na odseku Bič - Medvedjek zaprta; obvoz je urejen (promet je preusmerjen na polovico novozgrajenega avtocestnega odseka in poteka dvosmerno.)

Do 21. novembra bo na glavni cesti Celje - Rimske Toplice pri Polulah zaradi sanacije plazu polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 24. decembra bo na hitri cesti Bič - Obrežje na odseku Bič - Trebnje zaradi del popolna zapora cestišča; obvoz je urejen, možni so zastoji.

Do 2. avgusta 2004 bo na glavni cesti Celje - Krško na odseku Celje (Mariborska cesta) popolna zapora cestišča; obvoz je urejen po lokalnih cestah (Kidričeva cesta - Teharska cesta - Cesta na grad - Polule).

ap/ap
© STA, 2003