Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji in napoved ob 7. uri

Ljubljana, 17. avgusta - Danes bo povečini sončno, popoldne so možne posamezne vročinske nevihte. V višjih legah in tudi ponekod po nižinah bo zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34 stopinj. Jutri bo zjutraj še precej jasno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo nastale krajevne nevihte. Pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne pa od 30 do 36 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo v glavnem sončno, popoldne bodo v Alpah posamezne plohe ali nevihte. Jutri bo zjutraj še sončno, popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Prevsem v krajih zahodno in severno od nas se bodo pojavljale krajevne padavine, deloma nevihte.

Vremenska slika: Nad Severnim morjem in srednjo Evropo je šibko območje visokega zračnega pritiska, nad Biskajskim zalivom, Iberskim polotokom in zahodnim Sredozemljem pa je plitvo ciklonsko območje. Z jugozahodnimi vetrovi doteka nad naše kraje zelo topel in razmeroma suh zrak.

Obeti: V torek in sredo bo sončno in malo manj vroče. V torek so čez dan še možne posamezne nevihte.

Biovremenska napoved: Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva v krajih s sončnim vremenom po nižinah do 7,5; v visokogorju do 8,5. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

Napoved koncentracije cvetnega prahu v zraku: Koncentracija cvetnega prahu pelina in koprivovk bo srednje visoka; trav, trpotca, metlikovk in rogoze ter ambrozije nizka. Koncentracija spor gliv bo srednje visoka. Ob obali bo zelo nizka koncentracija cvetnega prahu pelina, krišine, metlikov in trpotca ter ambrozije, v zraku bodo tudi posamezna zrna trav in rozge. Koncentracija spor gliv bo nizka.

sek/sek
© STA, 2003