Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti po svetu

Ljubljana, 16. avgusta - Nekaj zanimivosti iz sveta

Striptizeta zanika občevanje z Benom Afleckom in grozi s tožbo

Los Angeles (STA/AP) - Ameriški "rumeni" časnik National Enquirer je znanega hollywoodskega zvezdnika Bena Afflecka, sicer tudi zaročenca lastnice najslavnejše zadnjice na svetu, Jennifer Lopez, "obtožil", da je v Vancouverskem klubu Brandi's "občeval" s kanadsko striptizeto Antonello Santini, toda ta je presenetljivo proti tabloidu vložila tožbo zaradi klevetanja in razžalitve. National Enquirer je kot vir informacij navedel sodelavko užaljene striptizete, Tammy Morris, ki vztraja pri svoji zgodbi. Santinijeva pa nasprotno v svoji tožbi trdi, da je vse skupaj laž in da med plesanjem za Afflecka ni prišlo do nespodobnega obnašanja. Morrisova naj bi za svojo izjavo od časnika dobila 100.000 dolarjev, trdi Santinijeva, da pa bi uspešno prestala test na poligrafu, je izjavo podala pod vplivom pomirjeval, še meni tožnica. Kaj bi sicer o dogodku vedel povedati Affleck, ali pa še bolje, J Lo, agencije ne poročajo, jasno pa tudi ni, ali bo morebiti poklican kot priča, če bo zgodba prišla do sodišča.

Kitajski tigri na izobraževanje v tujino

Peking (STA/Tanjug) - Dva mladiča južnokitajskega tigra, ki sta se rodila v Šanghajskem živalskem vrtu, bodo poslali na izobraževanje v afriške savane. Tam naj bi se naučila lova, predvsem pa prebudila svojo pozabljeno lovsko naravo in se naučila sama poskrbeti za svojo hrano in preživetje. Šolanje, ki ga financirajo Kitajski urad za gozdove, Južnoafriški državni živalski vrt in neka britanska nevladna organizacija, naj bi trajalo štiri leta. Južnokitajska tigra, na svetu jih je le še 80, od tega jih 20 živi v divjini, in so zaradi tega zaščiteni, se bosta v domovino po opravljeni "maturi" vrnila sredi leta 2008.

Igralec Tom Sizemore obsojen zaradi nadlegovanja bivše hollywoodske metrese

Los Angeles (STA/AP) - 41-letnega igralca Toma Sizemora, zvezdnika akcijskih filmov kot so Reševanje vojaka Ryana in Sestreljeni črni jastreb, je sodišče spoznalo krivega obtožb telesnega napada, nadlegovanja in groženj bivši hollywoodski madam Heidi Fleiss. Sizemoru grozijo celo štiri leta zapora. Trenutno je sicer po plačilu 100.000 dolarjev varščine na prostosti. Državni tožilec Robert Cha je ob izreku obsodbe izjavil, da je ta obsodba tudi opozorilo javnosti, da bo državno tožilstvo kazensko preganjalo vsakogar, ki bo dokazano kriv nasilništva nad žensko, ne glede na njegov socialno-finančni status ali slavo. Obsojeni igralec naj bi Heidi Fleiss, svojo večletno partnerico, večkrat pretepel in ji grozil, čaka pa ga še sojenje zaradi podobnih obtožb, ki jih je proti igralcu vložila neka druga ženska.

Tatvina z modrčkom

Taipei (STA/dpa) - Neka Tajvančanka je skušala mobilni telefon, ki ga je med nakupovanjem spodnjega perila izmaknila lastnici prodajalne, nespretno skriti kar v svoj modrček. Zadrega 52-letne tatice je bila popolna, ko je telefon začel zvoniti in vibrirati. Čudno dogajanje pod svojo obleko je skušala panično skriti s torbico, skušala pa je tudi zbežati iz trgovine. Toda na vratih trgovine jo je zaustavila prav lastnica trgovine, ki je že pogrešila svoj izginuli mobilnik. Tatvino je nevede razkril mož lastnice trgovine, ki je ženo čisto slučajno poklical in tako sprožil zvonjenje ukradenega telefona v modrčku razmeroma že kar priletne kleptomanke.

Na Kitajskem cveti posel z SMS sporočili

Peking (STA/FENA) - Število poslanih SMS sporočil na Kitajskem dosega rekordne številke. Do konca letošnjega leta naj bi Kitajci poslali več kot 200 milijard SMS sporočil, kar predstavlja polovico vseh po svetu poslanih sporočil; leta 2002 je bilo namreč po celem svetu skupno poslanih 360 milijard kratkih sporočil. Tudi če bo na Kitajskem letos poslano "le" 150 milijard SMS sporočil, bo to po izračunu nekega kitajskega časopisa dvema kitajskima mobilnima operaterjema prineslo kar 1,8 milijarde dolarjev dobička. Po uradnih podatkih je bilo junija letos na Kitajskem 234,5 milijona uporabnikov predplačniškega sistema mobilnega telefoniranja, kar je 28,5 milijona več kot v začetku tega leta. Uporabniki sicer SMS sporočila uporabljajo predvsem za zasebna sporočila, prejemanje informacij, športnih rezultatov in vremenskih napovedi.

td/jk/ms/sek
© STA, 2003