Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 14. avgusta - Danes bo sprva pretežno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne vročinske nevihte. Zaradi velike pregretosti ozračja se lahko pojavi tudi kakšno krajevno neurje. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Pojavljale se bodo padavine, predvsem plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 21, najvišje dnevne danes od 30 do 36, jutri pa od 25 do 32 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: Sprva bo povsod še sončno in vroče. Popoldne se bo na področju Alp oblačnost povečala, pojavljati se bodo začele krajevne plohe in nevihte.

Vremenska slika: Nad južnim delom Evrope je območje visokega zračnega pritiska. Hladna fronta je dosegla Alpe in bo v jutri vplivala na vreme pri nas. Nad naše kraje priteka z zahodnimi vetrovi hladnejši in postopno bolj vlažen zrak.

Obeti: V soboto bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, še bodo možne kratkotrajne plohe ali nevihte. V nedeljo bo spet več sonca.

Opozorilo: Povsod po državi je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Zjutraj in sprva dopoldne bo vremenski vpliv ugoden. Sredi dneva in popoldne bo po nižinah zelo velika toplotna obremenitev, h kateri bo prispevala tudi nekoliko povečana vlažnost zraka. V času največje vročine se izogibajte velikim telesnim naporom, uižvajte dovolj tekočine in lahko hrano. Pri vremensko občutljivih ljudeh se bodo začele pojavljati tudi druge z vremenom povezane težave.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva v krajih s sončnim vremenom po nižinah do 7,5; v visokogorju do 8,5.UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

td/td
© STA, 2003