Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti po svetu

Ljubljana, 14. avgusta - Nekaj zanimivosti iz sveta.

Hannovrski princ Ernst August mesec dni brez vozniškega dovoljenja

Sens (STA/dpa/AFP) - Soprog princese Caroline Monaške, hannovrski princ Ernst August (49), bo moral mesec dni preživeti brez vozniškega dovoljenja, njegova denarnica pa bo obenem lažja za 728 evrov. Princ je namreč na avtocesti med Parizom in Lyonom s svojim jeklenim konjičkom divjal kar 211 kilometrov na uro, zaradi česar ga je sodišče v mestu Joigny jugovzhodno od Pariza obsodilo na omenjeno kazen. Soproga monaške princese naj bi policija pri krepki prekoračitvi hitrosti ujela 6. junija letos. Na francoskih avtocestah je sicer dovoljena hitrost 130 kilometrov na uro.

Kevin Costner dobil svojo zvezdo na hollywoodskem bulvarju slavnih

Los Angeles (STA/AP) - Ameriški filmski igralec Kevin Costner je koncčno dobil svojo zvezdo na hollywoodskem bulvarju slavnih. "Prijetno je, da so prišli ljudje," se je na slovesnosti, na kateri je dobil zvezdo, pošalil Costner. Dogodek je sicer privabil kakih 2000 ljudi. Costner je zaslovel predvsem filmom Pleše z volkovi, prejemnikom sedmih oskarjev, v katerem je odigral glavno vlogo, pomagal pa ga je tudi producirati. Costner je svojo igralsko pot začel v lokalni gledališki skupini, ko je obiskal univerzo v kalifornijskem mestu Fullerton. Po končanem študiju in poroki je nekaj časa delal v marketingu, nato pa se je odločil za igralsko pot. Danes 48-letni Costner še vedno rad gleda filme, prav tako pa še vedno rad igra v njih. Costnerjeva zveza je 2233. na bulvarju slavnih.

Želja po povečanju penisa izvira iz psihičnih težav

Sydney (STA/AFP) - Večina moških, ki si želijo s kirurško pomočjo povečati svoj penis, trpi zaradi psihičnih težav in se brez razloga izpostavljajo nevarnosti infekcije, je na mednarodnem kongresu o plastični kirurgiji dejal predsednik avstralskega združenja plastičnih kirurgov Alfred Lewis. Po posegu pogosto prihaja tudi do številnih zapletov, kot so infekcije in hiperproduktivnost. V Avstraliji sicer ne vodijo evidence o številu Avstralcev, ki so imeli plastične operacije, vendar Lewis ocenjuje, da se za plastično operacijo letno odloči približno 7000 Avstralcev, medtem ko je komaj vsak stoti napoten na pregled k psihiatru.

Ob službo zaradi smrdljivih nog

Taipei (STA/Hina) - Neki delavec s Tajvana je v službi dobil odpoved, ker so mu noge tako smrdele, da poleg njega nihče ni mogel delati. Užaljeni delavec se je zaradi diskriminacije pritožil na sodišče; trdil je namreč, da je razlog za njegovo odpoved neutemeljen, je objavila lokalna televizija ETTV. Družba, v kateri je bil Tseng zaposlen, pa zatrjuje, da nihče od ostalih delavcev z njim ni želel delati in da jih je nekaj grozilo celo z odpovedjo, če ga uprava ne bo odstranila. Televizija je objavila posnetek botre odpuščenega delavca, ki je dejala, da je Tseng sicer znan po neurejenosti in da si nogavic ni menjal po nekaj dni. Dodala je, da ga je družba pripravljena sprejeti nazaj, vendar le, če bo obljubil, da si bo redno umival noge in menjal nogavice.

Po 68 dneh rešili psa iz jame

Koebenhavn (STA/Hina) - Hišnega ljubljenca, za katerega so bili lastniki prepričani, da je že mrtev, so rešili po 68 dneh, preživetih v šest metrov globokem vodnjaku, so poročali danski mediji. Sedemletnega Flossyja so reševalci našli čisto po naključju in ga izvlekli iz vodnjaka. Po 68 dneh brez hrane je pes tehtal le polovico svoje prvotne teže - 11 kilogramov, preživel pa je, ker je bilo v vodnjaku dovolj vode. Lastnika Brigitte Pontoppidan in Hans Ibsen sta Flossyja iskala več dni, na koncu pa sta odnehala, saj sta menila, da je mrtev. Flossy trenutno okreva ob bogati prehrani - dimljenem lososu in piščancu z rižem.

aju/ab/mc/mik/np/vi/bp
© STA, 2003