Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 13. avgusta - Danes bo sončno in zelo vroče. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 38 stopinj C. Jutri bo sprva pretežno jasno, popoldne pa spremenljivo oblačno. Nastale bodo posamezne vročinske nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 21, najvišje dnevne od 30 do 36 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: Prevladovalo bo sončno in vroče vreme. Le na območju Alp in Dinarskega grebena se lahko predvsem jutri pojavi kakšna vročinska nevihta.

Vremenska slika: Nad južnim delom Evrope je območje visokega zračnega pritiska. Zahodno Evropo je dosegla hladna fronta, ki bo v petek vplivala tudi na vreme pri nas. V višinah priteka k nam s šibkimi severnimi vetrovi zelo topel in suh zrak.

Obeti: V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine, predvsem plohe in nevihte. Vročina bo popustila. V soboto bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo, še bodo možne kratkotrajne plohe ali nevihte.

Opozorilo: Povsod po državi je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V času največje vročine se izogibajte velikim telesnim naporom, uživajte dovolj tekočine in lahko hrano. Vročina bo najbolj neprijetna v mestih, znosnejša v naravnem okolju, predvsem pa v višjih legah.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva po nižinah 7,5; v visokogorju 8,5.UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

td/td
© STA, 2003