Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Kronika minule noči; Na Ptuju umrl voznik osebnega vozila

Ljubljana, 12. avgusta - Na Ptuju v naselju Kidričevo na Tovarniški ulici se je v ponedeljek ob 22.55 zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl 73-letni voznik osebnega vozila iz Ptuja. Ptujčan je iz smeri Apač proti Kolodvorski ulici vozil po sredini vozišča in čelno trčil v steber železniškega nadvoza, ki ločuje smerna vozišča. Voznik je zaradi zadobljenih telesnih poškodb umrl na kraju nesreče. Sicer pa so policisti v noči na torek obravnavali 47 prometnih nesreč, 78-krat posredovali zaradi kršitev javnega reda in miru ter odkrili 35 novih kaznivih dejanj, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

V 36 prometnih nesrečah je nastala materialna škoda, v preostalih pa je ena oseba umrla, dve sta bili huje in devet lažje telesno poškodovanih.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 48-krat posredovali na javnih krajih in 30-krat v zasebnih prostorih, pri tem pa so pridržali kršitelja v Kopru in Celju ter tri v Mariboru.

Med kaznivimi dejanji so policisti obravnavali 15 vlomov, 14 tatvin, tri poškodovanja tuje stvari, ogrožanje varnosti, zatajitev in ponarejanje listin.

kk/kk
© STA, 2003