Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 12. avgusta - Danes in jutri bo pretežno jasno. Popoldne so v zahodni polovici države možne vročinske nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo danes od 13 do 19, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 30 do 34, na Primorskem okoli 36 stopinj Celzija. Jutri bo še za stopinjo ali dve bolj vroče.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo prevladovalo sončno vreme. Le tu in tam se lahko predvsem na območju Alp in Dinarskega grebena pojavi kakšna vročinska nevihta.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega pritiska. Zahodno Evropo je dosegla hladna fronta, ki bo proti koncu tedna vplivala na vreme pri nas. Nad naše kraje priteka s šibkimi severnimi vetrovi zelo topel in suh zrak.

Obeti: V četrtek bo sprva še sončno, čez dan se bodo začele pojavljati krajevne plohe in nevihte. V petek bo spremenljivo oblačno, pojavljale se bodo plohe in nevihte.

Opozorilo: Povsod po državi je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V času največje vročine se izogibajte velikim telesnim naporom, uživajte dovolj tekočine in lahko hrano. Vročina bo najbolj neprijetna v mestih, znosnejša v naravnem okolju, predvsem pa v višjih legah.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva po nižinah 7,5; v visokogorju 8,5. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

kk/kk
© STA, 2003