Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti po svetu

Ljubljana, 12. avgusta - Nekaj zanimivosti iz sveta.

Med snemanjem skrite kamere padla v nezavest

Hongkong (STA/dpa) - Med snemanjem skrite kamere v Hongkongu je starejša prodajalka sadja v Hongkongu izgubila zavest, ko je moški, preoblečen v gorilo, pritekel v njeno trgovino in vzel nekaj banan. Prestrašena prodajalka je sicer še zbrala toliko moči, da je "gorilo" udarila z metlo in jo pregnala iz trgovine, potem pa je izgubila zavest. Prodajalko so morali odpeljati v bolnišnico, kjer je kasneje povedala, da je videla nekaj velikega in črnega z veliko dlak, ko pa je spoznala, da je to gorila, je izgubila zavest. Policija je po incidentu zadržala in zaslišala moškega preoblečenega v gorilo in filmsko ekipo, kasneje pa jih je izpustila proti plačilu varščine. "Gorila" je ob tem povedala, da bo prestrašeni prodajalki poslala šopek cvetja in se ji na tak način skušala opravičiti.

Grški policisti prijeli 423 prekrškarjev z mobilnimi telefoni

Atene (STA/AP) - Prometni policisti v grškem glavnem mestu so med obsežno operacijo prijeli več kot 400 ljudi, ki so med vožnjo uporabljali mobilne telefone. Tako so napisali 423 računov v višini 35 ameriških dolarjev, kar je sicer kazen za tovrstni prekršek. Poleg tega so grški prometni policisti v Atenah prijeli kar nekaj voznikov zaradi prehitre vožnje ter vožnje v vinjenem stanju. V grški prestolnici je v času dopustov na cestah sicer več voznikov kot običajno.

V Španiji primanjkuje ledu

Madrid (STA/Hina) - Val tropske vročine, ki je po vsej Evropi izzval požare, je Španiji prinesel še eno tegobo - pomanjkanje ledu. "Naše rezerve so skoraj porabljene, ko pa temperatura naraste na 40 stopinj Celzija, stroji proizvajajo manj," je dejal Ricardo Lasco, upravitelj tovarne ledu Todohielo v Madridu. Drugi proizvajalec ledu, Alberto Peres iz Framija, pravi, da je zaradi neznosne vročine povpraševanje po ledu naraslo za 45 odstotkov in da je moral svojim strankam omejiti naročila.

Črnorepi galebi v Chicagu

Chicago (STA/Hina) - Ameriški Chicago je minuli teden obiskal redek gost - črnorepi galeb - za katerega predvidevajo, da je na območje Velikih jezer prispel celo z oddaljene Japonske. Ptico so videli neposredno ob zori v petek na jezeru Michigan; takoj, ko se je novica razširila, se je pojavilo veliko število navdušencev in strokovnjakov, ki spremljajo selitve ptic, da bi opazovali to redko ptico. Črnorepi galebi so doma na Japonskem in v Sibiriji, prvič pa so njihov prihod zabeležili v predelu Velikih jezer.

Ribiča za las ušla morskim psom in krokodilom

Sidney (STA/AFP) - Dva starejša avstralska ribiča sta komaj ušla smrti, potem ko se je njun gumijasti čoln prevrnil v morju, v katerem mrgoli morskih psov in krokodilov. 82-letni Ross Penizi in 77-letni Philip Sorbello sta lovila ribe severno od Queenslanda, ko je velik val prevrnil njun čoln. Nesrečna ribiča sta se dve uri oklepala čolna in proti toku plavala do kopnega. Po štirih kilometrih plavanja sta starčka precej izčrpana vendarle uspela priti na kopno v nekem manjšem zalivu znanem po - krokodilih. "Bilo jih je ogromno in bili so sestradani," je dejal eden od ribičev. Po šestih urah iskanja so nesrečnika našli reševalci s helikopterjem.

vi/mc/mik/ap
© STA, 2003