Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Promet proti Obali, na Gorenjskem in mejnih prehodih še vedno povečan

Ljubljana, 9. avgusta - Po poročanju AMZS se promet proti Obali in na Gorenjskem še povečuje. Promet pa je zdaj povečan tudi že z Obale proti notranjosti države. Na avtocesti Ljubljana - Klanec na odseku Divača - Klanec na koncu avtoceste je kolona vozil zdaj dolga že pet kilometrov. Močno povečan promet je tudi na glavni cesti Kozina - Koper na odseku Klanec - Črni Kal in poteka v strnjeni koloni, možni so zastoji. Na avtocesti Klanec - Ljubljana na odseku Vrhnika - Brezovica je nastal zastoj na cestninski postaji Ljubljana/zahod; kolona vozil je dolga en kilometer.

Na avtocesti Ljubljana - Naklo na odseku Kranj/zahod - Naklo je na koncu avtoceste kolona vozil dolga dva kilometra in pol; AMZS priporoča obvoz na relaciji Naklo - Podbrezje - Črnivec. Promet na omenjeni avtocesti je povečan tudi v obratni smeri. Na avtocesti Naklo - Ljubljana na odseku Brnik - Vodice je na cestninski postaji Torovo nastal zastoj; kolona vozil je dolga 500 metrov. Na avtocesti Karavanke - Vrba na odseku Lipce - Lesce je kolona vozil na koncu avtoceste dolga poldrugi kilometer.

Promet je še vedno povečan tudi na mejnih prehodih. Na Karavankah in na Lazaretu vozniki osebnih vozil za vstop v Slovenijo čakajo eno, na Gruškovju 45 minut, na Obrežju 50 minut, na Škofijah 45 minut, na Šentilju pa 20 minut. Na mejnih prehodih Starod in Jelšane pa je povečan promet osebnih vozil pri izstopu iz države. Na Starodu vozniki za prestop meje čakajo eno uro in pol, na Jelšanah pa 25 minut.

kk/kk
© STA, 2003