Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 9. avgusta - Danes in jutri bo pretežno jasno. Danes popoldne lahko v notranjosti države nastane kakšna vročinska nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 31 do 37 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo pretežno jasno. Popoldne bo predvsem v Gorskem Kotarju ter na območju Alp možna kakšna vročinska nevihta.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega pritiska. Nad naše kraje priteka s šibkimi severovzhodnimi vetrovi topel in suh zrak.

Obeti: V ponedeljek in torek bo sončno in vroče. Nevihte bodo malo verjetne.

Opozorilo: Povsod po državi je velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V času največje vročine se izogibajte velikim telesnim naporom, uživajte dovolj tekočine in lahko hrano. Vročina bo najbolj neprijetna v mestih, znosnejša v naravnem okolju, predvsem pa v višjih legah.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva po nižinah 7,5; v visokogorju 8,5. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

kk/kk
© STA, 2003