Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 6. avgusta - Danes bo sprva pretežno jasno, čez dan delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte, možna so tudi krajevna neurja. Najvišje dnevne temperature bodo od 29 do 34, na Primorskem do 36 stopinj C. Jutri bo pretežno jasno, popoldne ali zvečer bodo še posamezne vročinske nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 22, najvišje dnevne od 30 do 33, na Primorskem okoli 35 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo precej jasno in vroče. Popoldne in zvečer bodo krajevne nevihte, ki bodo danes pogostejše.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega pritiska. Nad naše kraje priteka s severozahodnimi vetrovi zelo topel in danes nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V petek in soboto bo sončno in vroče.

Opozorilo: Na Primorskem in delu Notranjske je še vedno velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V času največje vročine se izogibajte velikim telesnim naporom, uživajte dovolj tekočine in lahko hrano. Vročina bo najbolj neprijetna v mestih, znosnejša v naravnem okolju, predvsem pa v višjih legah.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva v krajih s sončnim vremenom po nižinah 8; v visokogorju med 9 in 9,5.UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

td/td
© STA, 2003