Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 5. avgusta - Danes in jutri bo pretežno jasno. Popoldne ali zvečer bodo posamezne vročinske nevihte, ki bodo jutri nekoliko pogostejše. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 22, najvišje dnevne pa danes od 31 do 36, na Primorskem do 37 stopinj C, jutri pa stopinjo ali dve manj.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo precej jasno in vroče. Popoldne in zvečer bodo v Alpah vročinske nevihte. Jutri bo malo manj vroče.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je območje visokega zračnega pritiska. S šibkimi severozahodnimi višinskimi vetrovi doteka nad naše kraje zelo topel in suh zrak.

Obeti: V četrtek in petek bo sončno, v notranjosti države bodo v četrtek popoldne posamezne nevihte. Temperature bodo še malce nižje.

Opozorilo: Na Primorskem in delu Notranjske je še vedno velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V času največje vročine se izogibajte velikim telesnim naporom, uživajte dovolj tekočine in lahko hrano. Vročina bo najbolj neprijetna v mestih, znosnejša v naravnem okolju, predvsem pa v višjih legah.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo sredi dneva po nižinah 8; v visokogorju med 9 in 9,5. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

kk/kk
© STA, 2003