Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 4. avgusta - Danes in jutri bo pretežno jasno. Danes proti večeru so v gorah že možne posamezne vročinske nevihte. Jutri pa bo verjetnost za nevihte še nekoliko večja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju okoli 20, najvišje dnevne pa od 30 do 34, na Primorskem okoli 36 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bo danes in jutri precej jasno in vroče. Proti večeru se bodo v Alpah pojavljale posamezne vročinske nevihte. Jutri pa bo neviht še nekoliko več.

Vremenska slika: Nad večjim delom Evrope je šibko območje visokega zračnega pritiska. S severozahodnimi višinskimi vetrovi doteka nad naše kraje topel in suh zrak.

Obeti: V sredo bo sončno, popoldne pa bodo nastale krajevne nevihte. V četrtek bo sprva povečini sončno, čez dan pa spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Vročina bo nekoliko popustila.

Opozorilo: Na Primorskem in delu Notranjske je še vedno velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Vremenski vpliv bo ugoden, le sredi dneva in popoldne bo po nižinah velika toplotna obremenitev. V času največje vročine se izogibajte velikim telesnim naporom, uživajte dovolj tekočine in lahko hrano. Vročina bo najbolj neprijetna v mestih, znosnejša bo v naravnem okolju, predvsem pa v višjih legah.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo v krajih s sončnim vremenom sredi dneva po nižinah 8; v visokogorju 9. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

kk/kk
© STA, 2003