Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti iz sveta

Ljubljana, 4. avgusta - Zanimivosti iz sveta

Baptistični duhovnik vabi belce

New Orleans (STA/Hina) - Temnopolti baptistični duhovnik, ki želi uvesti raznolikost v svojo cerkev, je ponudil belcem denar, če se bodo udeležili njegovih maš. Vsak belec, ki bo prišel v baptistično cerkev v Shreveportu v Louisiani, bo prejel pet dolarjev na uro za nedeljsko mašo in deset dolarjev za mašo ob četrtkih, je pojasnil duhovnik Fred Caldwell. Po njegovih besedah je večina od pet tisoč njegovih vernikov temnopoltih, kar ni v skladu z božjo voljo. Caldwell je še dejal, da bo sam zagotovil denar, vendar ga bo pri tem podprl tudi del temnopoltih vernikov. Doslej ga je poklicalo prek 100.000 belcev, ki jim je ta zamisel všeč. "Bog je dejal, da moramo biti ribiči duš. Denar uporabljam, da bi to počel," je prepričan Caldwell. Dodal je, da je cerkveni proračun omejen le na nekaj tisoč dolarjev, zato bodo morale druge etnične skupine počakati.

Žrtev preživela, rešitelji umrli

Manila (STA/Hina) - Neka Filipinka je preživela padec v kanalizacijsko odprtino, potem ko so se v njenem stanovanju vdrla tla pod straniščno školjko, sosedje, ki so ji prihiteli na pomoč, pa so umrli. Kot je poročal filipinski časnik Philippine Inquirer, so sosedje prihiteli na pomoč, ko so zaslišali pozive na pomoč. Ko nesrečni ženski ni uspelo, da bi se prijela za rešilno vrv, je poklicala enega od sosedov, naj skoči v kanalizacijsko odprtino in ji pomaga. Ko so sosedje videli, da ga ni na spregled, pa so še trije skočili za njim. Kmalu nato so prišli reševalci, ki so izvlekli vseh pet ponesrečenih, vendar pa so štirje med njimi umrli kmalu po prihodu v bolnišnico v mestu Cebu v osrednjem delu Filipinov.

Strela udarila v posteljo

Oslo (STA/AP) - Norveška zakonca, ki sta skušala zaspati med nevihto, nista imela lahkega dela, saj je strela sredi nevihte udarila v njuno zakonsko posteljo, ki je imela železno ogrodje. Idar Roenningen in njegova izvoljenka Charlotte Amudsen iz mesta Porsgrunn, približno sto kilometrov jugozahodno od Osla, zaradi nevihte nista mogla zaspati, ker pa sta se bala za električne naprave v stanovanju, je Idar odšel odklopiti nekaj gospodinjskih aparatov. Kmalu po tem, ko se je vrnil v posteljo, je sobo razsvetlila zaslepljujoča svetloba, nato se je stanovanje znašlo temi, v sobi pa se je razširil vonj po ožganih električnih vtičnicah. Blazine v postelji so očitno izolirale zakonca od železne postelje, tako da prestrašena Norvežana nista utrpela poškodb. Kljub temu sta se odločila, da preostanek oči preživita na kavču.

Prva šola za homoseksualce v ZDA bo jeseni odprla vrata

New York (STA/dpa) - V New Yorku bo jeseni svoja vrata odprla prva šola za homoseksualce z namenom, da bi istospolno usmerjene obvarovali pred zatiranjem. "Vsi menijo, da je to dobra ideja, ker so namreč nekatere homoseksualne otroke v šolah pogosto nadlegovali in jih pretepali," je dejal župan New Yorka Michael Bloomberg. Šola, ki jo trenutno še prenavljajo, je delovala sicer že od leta 1984, vendar je bilo zaradi prostorske stiske na njo vpisanih zelo malo homoseksualnih otrok. Po prenovi, ki se bo končala jeseni in je stala 3,2 milijona dolarjev, pa bo šola lahko sprejela 170 otrok. Nova šola se bo imenovala "The Harvey Milk High School", in sicer v čast mestnega nadzornika za pravice homoseksualcev v San Franciscu, ki je bil ubit leta 1978.

Nojevi kremplji namesto viagre

Zagreb (STA/Hina) - V primeru, da imate težave s "aktivnostjo" v postelji in ne verjamete v čudežno moč modre tabletke viagre, potem so noji pravi naslov za vaše težave. Nojevi kremplji so na Japonskem zelo iskani, saj imajo namreč enake ali pa še boljše stimulativne lastnosti kot modra tabletka. Poleg zelo okusnega mesa, jajc in nojeve kože, ki na trgu lahko dosežejo visoko ceno, si lahko rejci nojev tako obetajo še večje dobičke. Kilogram afrodiziaka, ki je pripravljen iz nojevih krempljev, tako na Japonskem dosega neverjetnih 3000 ameriških dolarjev.

mik/ab/jk/vi/bp
© STA, 2003