Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 2. avgusta - Ceste po državi so suhe in normalno prevozne. Na mejnih prehodih Karavanke, Starod, Škofije, Obrežje, Šentilj je povečan promet osebnih vozil. Vozniki na mejnih prehodih Starod in Šentilj za vstop v Slovenijo čakajo 15 minut, na Karavanke pa je čakalna doba pri vstopu in izstopu iz države 15 minut. Na mejnem prehodu Škofije je potrebno pri vstopu v državo čakati eno uro, na Obrežju pa je čakalna doba pri vstopu 45 minut. Promet je povečan tudi na avtocesti Karavanke - Vrba na odseku Lipce - Lesce, kjer je na koncu avtoceste nastal zastoj, kolona vozil pa je dolga dva kilometer. Promet je povečan tudi na avtocesti Ljubljana - Naklo na odseku Kranj/zahod - Naklo, kjer je na koncu avtoceste nastal zastoj, kolona vozil je pol kilometra. Promet v strnjeni koloni poteka na glavni cesti Jesenice - Kranj na odseku Lesce - Naklo. Na glavni cesti Dravograd - Maribor pri kraju Vurmat je polovična zapora cestišča zaradi prometne nesreče. Promet poteka izmenično enosmerno.

Danes bo regionalna cesta Bled - Pokljuka, na odseku Krnica - Mrzli Studenec, zaprta za ves promet. Obvoz bo v tem času urejen na relaciji Bled - Bohinjska Bistrica - Koprivnik - Goreljek - Pokljuka.

Do 8. avgusta bo na glavni cesti Razdrto - Vipava na odseku Razdrto - Podnanos dnevno med 7. in 19. uro polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno, možni so zastoji ob prometnih konicah.

Do 14. avgusta bo regionalna cesta Zvirče - Podtabor zaprta; obvoz je urejen na relaciji Kranj zahod - Naklo - Podtabor.

Do 26. avgusta bo na glavni cesti Razdrto - Vipava na odseku Razdrto - Manče dnevno med 17. in 7. uro polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 1. septembra bo na regionalni cesti Kranj - Medvode - Ljubljana pri Medvodah zaradi izgradnje krožišča polovična zapora cestišča; možni so zastoji. Regionalna cesta Medvode - Zbilje bo iz smeri Kranja proti Zbiljam zaprta, prav tako pa bo zaprta iz smeri Zbilj proti Ljubljani. Obvoz je na relaciji Medvode - Jeprca - Zbilje.

Do 10. septembra bo dnevno med 7. in 17. uro na glavni cesti Celje - Krško pri Drnovem zaradi izgradnje krožišča polovična zapora cestišča; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 16. septembra bo na glavni cesti Starod - Kozina na odseku Obrov - Kozina polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno, možni so zastoji.

Do 20. septembra bo na hitri cesti Jesenice - Kranj na odseku Črnivec - Podtabor - Naklo popolna zapora cestišča. Promet je preusmerjen na levo polovico novozgrajenega avtocestnega odseka, zaprt je tudi izvoz iz smeri Jesenic za Tržič, obvoz po avtocesti do izvoza Kranj zahod in nazaj po drugi polovici avtoceste.

Do 15. oktobra bo na avtocesti Maribor - Trojane na odseku Slovenske Konjice - Dramlje zaprta polovica avtoceste; promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno, možni so zastoji ob prometnih konicah.

Do 15. oktobra bo na glavni cesti Solkan - Nova Gorica polovična zapora cestišča; do 14. avgusta bodo dela potekala vsak dan med 8.30 in 14.30 ter med 16.30 in 18.30.

Do 30. oktobra bo regionalna cesta Tržič - Kokrica pri Mlaki zaprta; obvoz je urejen po lokalnih cestah.

Do 15. novembra bo hitra cesta Bič - Obrežje na odseku Bič - Medvedjek zaprta; obvoz je urejen (promet je preusmerjen na polovico novozgrajenega avtocestnega odseka in poteka dvosmerno.)

Do 24. decembra bo na hitri cesti Bič - Obrežje na odseku Bič - Trebnje zaradi del popolna zapora cestišča; obvoz je urejen, možni so zastoji.

Do 2. avgusta 2004 bo na glavni cesti Celje - Krško na odseku Celje (Mariborska cesta) popolna zapora cestišča; obvoz je urejen po lokalnih cestah (Kidričeva cesta - Teharska cesta - Cesta na grad - Polule).

sek/sek
© STA, 2003