Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vreme po Sloveniji ob 7. uri in napoved

Ljubljana, 2. avgusta - Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, čez dan se bodo pojavljale kratkotrajne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje temperature bodo od 24 do 29, na Primorskem okoli 31 stopinj. Jutri bo precej jasno in vroče. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 27 do 33 stopinj C.

Napoved za sosednje pokrajine: Ob severnem Jadranu bo povečini sončno, drugod pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Čez dan se bodo pojavljale kratkotrajen plohe. Jutri bo povsod v sosednjih pokrajinah precej jasno.

Vremenska slika: Nad osrednjim Sredozemljem je še vedno višinski jedro hladnega zraka, nad Alpami pa se je zgradilo šibko območje visokega zračnega pritiska. S severovzhodnimi vetrovi doteka nad naše kraje topel in še vedno razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek in torek bo povečini sončno in vroče.

Opozorilo: Na Primorskem in delu Notranjske je še vedno velika nevarnost požarov v naravi.

Biovremenska napoved: Vreme ne bo opazno vplivalo na splošno poutje in razpoloženje ljudi. Na obali in v Vipavski dolini bo sredi dneva in popolne velika toplotna obremenitev.

Napoved UV indeksa: UV indeks bo v krajih s sončnim vremenom sredi dneva po nižinah 7,5; v visokogorju 9.UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva.

td/td
© STA, 2003