Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Močno povečan promet na mejnih prehodih in na glavnih cestah po državi

Ljubljana, 1. avgusta - Po poročanju AMZS je na nekaterih cestah po državi povečan promet. Na avtocesti Karavanke - Vrba na odseku Lipce - Lesce je na koncu avtoceste nastal zastoj, kolona vozil pa je dolga skoraj tri kilometre. Promet je močno povečan tudi na glavni cesti Jesenice - Kranj na odseku Lesce - Naklo in poteka v strnjeni koloni. Na avtocesti Naklo - Ljubljana na odseku Ljubljana/Brod - Ljubljana/Šentvid je na koncu avtoceste kolona vozil dolga 300 metrov. Na omenjeni avtocesti na odseku Ljubljana/Šmartno - Ljubljana/Brod je zaradi prometne nesreče še vedno zaprt vozni pas, promet poteka po prehitevalnem pasu.

Promet je povečan tudi na ljubljanski obvoznici na odseku Ljubljana/Podutik - Ljubljana/Šiška. Močno povečan promet je tudi na avtocesti Klanec - Ljubljana na odseku Vrhnika - Brezovica na cestninski postaji Ljubljana zahod; kolona vozil je dolga en kilometer. Promet v strnjeni koloni poteka še na glavni cesti Kozina - Koper na odseku Klanec - Črni Kal.

Močno povečan je promet tudi proti Dolenjski. Od konca avtoceste na Biču na relaciji hitre ceste Bič - Trebnje - Novo mesto - Brežice - mejni prehod Obrežje promet poteka v strnjeni koloni.

Na ljubljanski obvoznici na odseku Ljubljana/Bizovik - Malence, kjer je bil promet zaradi prometne nesreče oviran, je zdaj ponovno sproščen, vendar je promet še vedno zgoščen.

Promet je povečan tudi na nekaterih mejnih prehodih. Vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Karavanke za vstop v Slovenijo čakajo eno uro in pol, na mejnem prehodu Šentilj 30 minut, na mejnem prehodu Gruškovje pa vozniki za izstop iz Slovenije čakajo 20 minut.

Na mejnem prehodu Dolga vas je povečan promet tovornih vozil. Vozniki za izstop iz Slovenije čakajo eno uro. AMZS voznike tovornih vozil opozarja, da v soboto med 6. in 13. uro ter v nedeljo med 6. in 22. uro velja splošna omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone.

kk/kk
© STA, 2003