Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 11. uri

Ljubljana, 1. avgusta - Zaradi krajevnih padavin so ceste po državi na posameznih območjih mokre in spolzke. Promet je povečan v mestih in na glavnih cestah. Na avtocesti Ljubljana - Bič na odseku Ivančna Gorica - Bič je na koncu avtoceste nastal zastoj; kolona vozil je dolga en kilometer in pol. Promet je povečan tudi na hitri cesti od konca avtoceste na Biču na relaciji Bič - Trebnje - Novo mesto - Brežice - mejni prehod Obrežje in poteka v strnjeni koloni. Na avtocesti Trojane - Maribor na odseku Trojane - Vransko je zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas, promet pa poteka po voznem pasu. Zaradi prometne nesreče je promet oviran tudi na ljubljanski obvoznici na odseku Ljubljana/Bizovik - Malence. Na mejnem prehodu Karavanke je 15-minutna popolna zapora, obvoza ni. Sicer pa je promet osebnih vozil povečan na mejnih prehodih Šentilj, Gruškovje in Fernetiči; na Šentilju vozniki za vstop v Slovenijo čakajo 30 minut, na Gruškovju za izstop iz Slovenije 20 minut, na Fernetičih pa za vstop v Slovenijo 15 minut. Na mejnem prehodu Dolga vas je povečan promet tovornih vozil; vozniki za izstop iz Slovenije čakajo dve uri.

Do 15. ure bo na regionalni cesti Cankova - Kuzma postavljena polovična zapora cestišča; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 15. ure bo na glavni cesti Slovenska Bistrica - Hajdina postavljena polovična zapora cestišča; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 18. ure bo zaprta regionalna cesta Pilštanj - Golobinjek; obvoz je urejen na relaciji Pilštanj - Kozje - Buče - Golobinjek.

Do 2. avgusta bo na regionalni cesti Krško - Brežice dnevno med 7. in 19. uro postavljena polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 2. avgusta bo zaprta regionalna cesta Bled - Pokljuka na odseku Krnica - Mrzli Studenec; obvoz je urejen na relaciji Bled - Bohinjska Bistrica - Koprivnik - Goreljek - Pokljuka.

Do 2. avgusta bo zaprta regionalna cesta Bled - Pokljuka na odseku Krnica - Mrzli Studenec; obvoz je urejen na relaciji Bled - Bohinjska Bistrica - Koprivnik - Goreljek - Pokljuka.

Do 8. avgusta bo na glavni cesti Razdrto - Vipava na odseku Razdrto - Podnanos dnevno med 7. in 19. uro postavljena polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno, možni so zastoji ob prometnih konicah.

Do 14. avgusta bo regionalna cesta Zvirče - Podtabor zaprta; obvoz je urejen na relaciji Kranj zahod - Naklo - Podtabor.

Do 26. avgusta bo na glavni cesti Razdrto - Vipava na odseku Razdrto - Manče dnevno med 17. in 7. uro postavljena polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 1. septembra bo na regionalni cesti Kranj - Medvode - Ljubljana pri Medvodah zaradi izgradnje krožišča polovična zapora cestišča; možni so zastoji. Regionalna cesta Medvode - Zbilje bo iz smeri Kranja proti Zbiljam zaprta, prav tako pa bo zaprta iz smeri Zbilj proti Ljubljani. Obvoz je na relaciji Medvode - Jeprca - Zbilje.

Do 10. septembra bo dnevno med 7. in 17. uro na glavni cesti Celje - Krško pri Drnovem zaradi izgradnje krožišča polovična zapora cestišča; promet poteka izmenično enosmerno.

Do 16. septembra bo na glavni cesti Starod - Kozina na odseku Obrov - Kozina polovična zapora; promet poteka izmenično enosmerno, možni so zastoji.

Do 20. septembra bo na hitri cesti Jesenice - Kranj na odseku Črnivec - Podtabor - Naklo popolna zapora cestišča. Promet je preusmerjen na levo polovico novozgrajenega avtocestnega odseka, zaprt je tudi izvoz iz smeri Jesenic za Tržič, obvoz po avtocesti do izvoza Kranj zahod in nazaj po drugi polovici avtoceste.

Do 15. oktobra bo na avtocesti Maribor - Trojane na odseku Slovenske Konjice - Dramlje zaprta polovica avtoceste; promet poteka po drugi polovici avtoceste dvosmerno, možni so zastoji ob prometnih konicah.

Do 15. oktobra bo na glavni cesti Solkan - Nova Gorica postavljena polovična zapora cestišča; do 14. avgusta bodo dela potekala vsak dan med 8.30 in 14.30 ter med 16.30 in 18.30.

Do 30. oktobra bo regionalna cesta Tržič - Kokrica pri Mlaki zaprta; obvoz je urejen po lokalnih cestah.

Do 15. novembra bo hitra cesta Bič - Obrežje na odseku Bič - Medvedjek zaprta; obvoz je urejen (promet je preusmerjen na polovico novozgrajenega avtocestnega odseka in poteka dvosmerno.)

Do 24. decembra bo na hitri cesti Bič - Obrežje na odseku Bič - Trebnje zaradi del popolna zapora cestišča; obvoz je urejen, možni so zastoji.

Do 2. avgusta 2004 bo na glavni cesti Celje - Krško na odseku Celje (Mariborska cesta) popolna zapora cestišča; obvoz je urejen po lokalnih cestah (Kidričeva cesta - Teharska cesta - Cesta na grad - Polule).

kk/kk
© STA, 2003