Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zanimivosti po svetu

Ljubljana, 1. avgusta - Nekaj zanimivosti iz sveta

Triletnik v štirih dneh dvakrat trčil z očetovim avtomobilom

Berlin (STA/Fena) - V mestu Bocholt na zahodu Nemčije se je neki triletni deček v štirih dneh kar dvakrat zaletel z očetovim avtomobilom. Prvič je nadobudnež vzel avtomobilske ključe, sedel v očetovo hondo accord, prižgal motor in se nekaj trenutkov kasneje zaletel v nedaleč parkirano toyoto. Mali voznik se pri tem sicer ni poškodoval, očetu pa je povzročil škodo v višini 5000 evrov. Štiri dni kasneje je na dečkov dom prišla televizijska ekipa, ki je hotela rekonstruirati dogodek in o tem posneti reportažo. Triletnik je pri tem izkoristil očetovo nepazljivost in znova vžgal motor vozila, v katerem je sedel zaradi snemanja. Menjalnik je bil ob zagonu motorja v prvi prestavi, zato se je vozilo premaknilo in se zaletelo v bližnji avtomobil, pri čemer je nastala škoda v višini 1000 evrov. Oče malega avanturista pa si je prislužil tudi policijsko prijavo zaradi zanemarjanja otroka.

Več kot pol stoletja z iglo v vagini

Taipei (STA/Hina) - Neka ženska s Tajvana je vsakič, ko se je ljubila s svojim soprogom, v trebuhu čutila bolečine. Zaradi tega se je oglasila pri zdravniku, ki je ugotovil, da je to zaradi igle, ki so jo v njeni vagini pozabili pri zadnjem porodu pred 53 leti. Iglo je očitno pozabila ne preveč natančna babica. Kot je za časnik United Evening News povedal dr. Chen Yi-jen, je 73-letna pacientka leta 1949 rodila s carskim rezom, po operaciji pa je babica zašila rano. "Ženska je slišala babico, kako sprašuje, kje je igla. Pogledala je na tla, vendar je ni našla, potem pa je očitno nanjo pozabila," pravi dr. Chen. "Nesrečnica je zaradi bolečin obiskala več zdravnikov, vendar nobeden ni odkril nič nenavadnega. Nedavno je prišla v našo bolnišnico, kjer smo pri pregledu odkrili iglo," je dejal dr. Chen. Zdravniki so črno in zarjavelo iglo odstranili, ženska pa uspešno okreva.

Zaradi iskrenosti ob vozniško dovoljenje

Berlin (STA/Hina) - Iskrenost je pijanega nemškega voznika stala izgube vozniškega dovoljenja, potem ko je policiji priznal, da je popil "samo 20 piv". Med rutinsko kontrolo prometa v Essnu je policist 25-letnega mladeniča vprašal, ali je kaj spil. Odgovoril je: "Samo 20 piv, če želite, da sem natančen. To pa je tudi vse, to vam resnično pravim". Policija je nato opravila alko test, ki je potrdil njegove navedbe, in mu odvzela vozniško dovoljenje. "Ne vem, zakaj jim je to povedal," je ob tem izjavil tiskovni predstavnik essenske policije Raymund Sandach. "Morda zato, ker je bil pijan," je dodal.

Zaradi neslane šale denarna kazen v višini 425 evrov

London (STA/Tanjug) - Neslana šala kapitana nekega iraškega tankerja Talala Abdula Hamida, ki je pred vstopom v letalo nizozemske družbe KLM izjavil, da ima pri sebi dve bombi, ni nasmejala britanskega sodnika, ki je "šaljivcu" izrekel denarno kazen v višini 425 evrov, kapitan pa bo moral plačati tudi 78 evrov za sodne stroške. Med rutinskim preverjanjem potnikov pri vstopu v letalo so Hamida namreč vprašali, ali ima pri sebi nož ali škarje, on pa je odgovoril, da ima pri sebi le dve bombi. "To je zelo neprijeten incident, ki ga moja stranka obžaluje," je na sodišču dejal Hamidov odvetnik in dodal, da bi bilo lahko slabo znanje angleškega jezika pri njegovi stranki razlog slabega razumevanja vprašanja, ki mu ga je postavilo osebje letala. Sodišče v britanskemu mestu Darlington je sicer kazen izreklo na podlagi zakona o varnosti v zračnem prometu.

V indijski bolnišnici prodajali dojenčke

New Delhi (STA/dpa) - Pod pretvezo, da želita v neki lokalni bolnišnici kupiti 14 dni starega dojenčka, sta indijska policista v mestu Bangalore na jugu države odkrila in prijela dobro organizirano skupino, ki je prodajala nekaj dni stare dojenčke obeh spolov. Kot so povedali, je bila pri tem umazanem poslu glavna neka medicinska sestra, ki je delala v zasebni bolnišnici, in je domnevno prodala že več kot 100 dojenčkov, skupaj s ponarejenimi rojstnimi listi. Nekatere dojenčke so ukradli, večino pa so jih v omenjeno ustanovo pripeljali revni starši. Otroke so nato prodajali po zelo visokih cenah. Oblasti pravijo, da so se cene dojenčkov ženskega spola vrtele od 80.000 do 200.000 rupij (1800 do 4400 dolarjev), za "fantke" pa je bilo treba odšteti še najmanj polovico več.

vi/mik/mlj/np/ps/bp
© STA, 2003