Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izobraževanje o izboljšanju kakovosti oljčnega olja

Izola, 23. oktobra - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) je ob sodelovanju Mednarodnega sveta za oljčno olje (COI) pripravilo celotednesko mednarodno izobraževanje o izboljšanju kakovosti oljčnega olja v izolskem hotelu Belvedere. V uvodu v izobraževalne dneve je podpredsednik COI Ahmed Touzani predlagal, da bi lahko Slovenija postala s svojimi majhnimi količinami oljčnega olja neke vrste pilotska država v raziskavah pridelave kakovostnega oljčnega olja. Opomnil je, da moramo v prvi vrsti opraviti analize in določiti kakovost oljčnega olja skladno z mednarodnimi standardi COI, na podlagi katerih bomo lahko opravili tudi primerjalne analize v mednarodnem merilu. Predpogoj za uresničevanje nadaljnjega razvoja oljkarstva v Sloveniji pa je zagotovo izdelava katastrov oljčnih nasadov, spodbuda stekleničenja oljčnega olja, ki bo omogočilo kontrolo kakovosti domače predelave, ter obnova in večanje površin oljčnikov ob vzporednem izobraževanju strokovnjakov s področja, s čimer je soglašal tudi državni sekretar na MKGP Anton Svetlin.

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.796 znakov (brez presledkov) oziroma 496 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

sp/sk
© STA, 2000