Na odprtju EPK tudi goriški njok

Nova Gorica, 6. februarja - Na odprtju EPK 2025 v Novi Gorici bodo obiskovalci lahko na stojnicah poskusili tudi goriške njoke, novo kulinarično specialiteto, s katero želijo gostinci na Goriškem obuditi tradicionalne jedi tega območja. Sestavine in lastnosti goriških krompirjevih njokov so natančno določene, sestavina, ki jim daje poseben okus, pa je žajbelj.

Ozeljan. Goriški njoki z goriškim radičem. Foto: Restavracija Termika

Ozeljan.
Goriški njoki z goriškim radičem.
Foto: Restavracija Termika

Ozeljan. Goriški njoki. Foto: Restavracija Termika

Ozeljan.
Goriški njoki.
Foto: Restavracija Termika

Ozeljan. Goriški njoki. Foto: Restavracija Termika

Ozeljan.
Goriški njoki.
Foto: Restavracija Termika

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 2.138 znakov (brez presledkov) oziroma 367 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

eho/av
© STA, 2025