Na mariborski srednji šoli za gostinstvo in turizem kuhajo z mojstri iz tujine
Maribor, 19. januarja - Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor v okviru projekta Erasmus+ nadaljuje gostovanja kuharskih mojstrov iz tujine. Ta teden je z njihovimi dijaki kuhal grški chef Stelios Fanourakis. Tovrstni obiski so po navedbah vodstva šole pomembni za uspešno pripravo dijakov na poklicno pot ter promocijo poklicev v gostinstvu in turizmu.
Kitajska.
Kuharski mojster med pripravo hrane.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA
V sklopu delavnic, namenjenih spoznavanju grške kuhinje, so primerjali oljčna olja s Krete in slovenske Istre, so sporočili s šole.
Sodelovanja s priznanimi strokovnjaki po besedah ravnatelja šole Dušana Erjavca prinesejo novo znanje in predstavitve lokalnih tradicij, dijaki pa tako dobijo tudi priložnost, da iz prve roke spoznajo, kaj pomeni delo z priznanimi chefi oziroma delo v kuhinjah najboljših restavracij po svetu.