Teden slovenske hrane priložnost za ponovno odkrivanje domačih jedi in prednosti lokalno pridelane hrane

Ljubljana, 8. novembra - Prihodnji teden bo potekal teden slovenske hrane, ki bo z različnimi aktivnostmi in dogodki spodbujal k izbiri lokalno pridelane hrane in poudarjal njene prednosti in koristi. Teden bo tudi priložnost za ponovno odkrivanje slovenskih domačih jedi. Njegov osrednji dogodek bo tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo v vrtcih, šolah, vzgojno-izobraževalnih ustanovah in tudi ponekod drugje potekal v petek, 15. novembra.

Ljubljana. Tradicionalni slovenski zajtrk. Foto: Bor Slana/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Teden slovenske hrane je na pobudo več stanovskih organizacij s prvopodpisano Čebelarsko zvezo Slovenije vlada razglasila decembra lani.

Potrošniki lahko v tednu slovenske hrane izkažemo podporo lokalnim pridelovalcem s premišljenimi nakupi in preverjanjem porekla, javni zavodi in gostinci pa z obogatitvijo jedilnikov s tradicionalnimi slovenskimi jedmi iz lokalno pridelanih sestavin.

vpu/bg
© STA, 2024