Trump mlajši na sodišču hvalil očeta kot nepremičninskega genija

New York, 14. novembra - Donald Trump mlajši je včeraj nastopil kot prva priča obrambe na procesu v civilni tožbi pravosodne ministrice države New York proti očetovemu podjetju zaradi poslovnih prevar. Očeta je opisal kot nepremičninskega genija, umetnika in vizionarja na področju nepremičnin, saj da je znal spremeniti uničene zgradbe in zemljišča v prečudovita poslopja in igrišča za golf.

ZDA, New York.
Bivši ameriški predsednik Donald Trump pred sodiščem v New Yorku, kjer proti njemu poteka sodni proces v civilni tožbi newyorške pravosodne ministrice Letitie James zaradi poslovnih prevar.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Tudi on je glede obtožb o napihovanju vrednosti premoženja pojasnjeval, da je vse skupaj dejansko vredno veliko več, kot znašajo uradne cenitve.

Trumpovi odvetniki so napovedali, da bodo poklicali več kot 100 prič v svojo korist, čeprav se zavedajo, da ne morejo zmagati, saj je po sodnikovi odločitvi le še vprašanje, koliko kazni bo treba plačati. Pravosodna ministrica zahteva 250 milijonov dolarjev in prepoved poslovanja v New Yorku.

spo/rp/spo
© STA, 2023